Проф. Кантарджиев: Хората трябва да се имунизират преди Омикрон

Кога да очакваме разпространението му у нас?
Обновена: 18 дек 2021 20:45 | 18 дек 2021 20:42, Веселина Йорданова
268
Проф. Кантарджиев: Хората трябва да се имунизират преди Омикрон
Снимка: БГНЕС

Хората трябва с трезва мисъл да предприемат да се ваксинират или реваксинират, преди да имаме епидемично разпространение на Омикрон в нашата страна. Това каза консултантът на Столичната община по ваксиниране проф. Тодор Кантарджиев в студиото на "Опорни хора".

Кога да очакваме варианта Омикрон в България?

"Не можем да го определим с точност, но относно света - на 1 декември дойде Омикрон в Холандия и до 14 декември 20% от циркулиращите щамове са Омикрон. Не така обаче и много по-зле е във Великобритания, където пак на 1 декември идва Омикрон, но до 14 декември 80% от циркулиращите варианти са Омикрон", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести е категоричен, че това показва две неща: доста по-заразен e и двете дози от AstraZeneca не предпазват.

По думите му Омикрон преминава по-леко, но лесно се заразяват хората от него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още по темата: Тодор Кантарджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
27
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Омикронът, макар и три пъти по-заразен, е многократно по слаб патоген от Делтата, а в Европа досега има регистриран само 1 (един) смъртен случай от него. Защо Кантарджиев и Ко. ги е страх от него тогава? Ами защото им заплашва бизнеса с ваксините и им спират комисионните.
146
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не са опасни за здравето ни, а го пазят. И най-тъпите вече го разбраха. Успехът им навсякъде е тотален. Тези които ги отричат, очевидно нямат мозък в главите.
145
4
 
18
 
! Отговори
Аман от мисирки! преди 2 години
Ха-ха! Бай Шиле и трезва мисъл! Като след две водки. :-) И не, няма да се ваксинираме. Омикронът е ВАШЕТО спасение, не ваксините.
144
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германец, плащат ли ти да трoлиш или си просто тьп и отегчен старец, програмиста?
143
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са опасни за здравето ментета. И най-тъпите вече го разбраха. Провалът им навсякъде е тотален. Тези които ги проповядват (особено ако са с научни титли) очевидно го правят за пари. За много пари.
142
7
 
2
 
! Отговори
КуКуриго преди 2 години
До Маринела ЦветановаКукуриго! Пълно.На вас някой предложил ли ви е пари да се ваксинирате и така да предадете отечеството. Или все сте от каръците на които не предлагат.
141
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Треперете игленици! Иде Омикрон децимация за вас!
140
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя па германец. Ти тьп ли си? Да не мислиш, че след тоя провал на ваксините някой ще се затича да го набодат сега?..
139
4
 
19
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 2 години
Ваксофашистите на хранилка на световната фармамафия използват всяка една възможност за да завлекат колкото се може повече хора в пропастта! Между тях и зарибителите с наркотици няма никаква разлика! И едните и другите са жалки и отвратителни ***, готови да продадат дори родителите си за пари!
138
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна се знаеше, че ваксините са ментета и не предпазват от заразяване. Сертификата беше една уйдурма, за да маскира принудителната ваксинация, която всъщност наложиха и мислеха че хората ще хукнат за QR кодове, уви 30% устояхме в ЕС. Умните не са и повече. Сега дървиме инжекциите за нови ваксини и пак отначало.... сетификати, забрани, терор, репресии .... за спасяване на климата.
137
3
 
20
 
! Отговори
Joro преди 2 години
И защо трябва всички да се ваксинират, щом: първо минава много по-леко, второ - смъртността от него е 0. И да попитам - защо за 2 години не се зарази цялото население на Земята, а само 500 млн.? Но от тях умряха само 2%. Толкова ли съм, защото ми се вижда, че по теорията на вероятностите риска да се заразиш е 1:7 , а да умреш от ковид - 0.5%.
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опа, всички ке омреме от Омрион.
135
2
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Трета доза планрам да си сложа началото на януари догодина, а четвърта - началото на пролетта.
134
4
 
21
 
! Отговори
eh преди 2 години
Ех, Кантарджиев...., Остави тези пари които получаваш, за да проповядваш сатанинския план. Човек не живее вечно. Като се качиш горе какво ще обясняваш?
133
1
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
....Ти си с такъв ореол, вижда се чак от Космоса!:))))))).... Сладур! Ти може да се боцкаш и три пъти на ден, преди ядене. Така или иначе не си никаква загуба.
132
1
 
19
 
! Отговори
Възпитан Българин преди 2 години
Защо Кантара размахва употребени дамски превръзки?
131
2
 
27
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Добре де, след като минава по-леко, защо вдигате толкова врява? В крайна сметка нали това е целта, вирусът да се предава лесно, но да няма смъртни случаи.Или може би целта ви е друга, господари?
130
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само вижте в чуждите преси за какви митинги и демонстрации става дума а тук една шепа измамници като този плазмодий се спукват да се натрапват по най брутален начин.
129
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талант с 9 или 10 доза да се имонизираме Нали беше казал че с 2 дози започваме с стария си живот а каква излезе че с 2 дози имаме само 20% защита ти го каза тази сутрин.....С две дози на Файзер има 70% защита пред Омикрон, което не е малко. Двайсет % ти е съдържанието на мисловната дейност, като при тебеподобните български груювчани.:))))))
128
2
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Талант с 9 или 10 доза да се имонизираме Нали беше казал че с 2 дози започваме с стария си живот а каква излезе че с 2 дози имаме само 20% защита ти го каза тази сутрин