Проф. Кантарджиев: Хората трябва да се имунизират преди Омикрон

Кога да очакваме разпространението му у нас?
Обновена: 18 дек 2021 20:45 | 18 дек 2021 20:42, Веселина Йорданова
268
Проф. Кантарджиев: Хората трябва да се имунизират преди Омикрон
Снимка: БГНЕС

Хората трябва с трезва мисъл да предприемат да се ваксинират или реваксинират, преди да имаме епидемично разпространение на Омикрон в нашата страна. Това каза консултантът на Столичната община по ваксиниране проф. Тодор Кантарджиев в студиото на "Опорни хора".

Кога да очакваме варианта Омикрон в България?

"Не можем да го определим с точност, но относно света - на 1 декември дойде Омикрон в Холандия и до 14 декември 20% от циркулиращите щамове са Омикрон. Не така обаче и много по-зле е във Великобритания, където пак на 1 декември идва Омикрон, но до 14 декември 80% от циркулиращите варианти са Омикрон", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести е категоричен, че това показва две неща: доста по-заразен e и двете дози от AstraZeneca не предпазват.

По думите му Омикрон преминава по-леко, но лесно се заразяват хората от него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още по темата: Тодор Кантарджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
10
 
! Отговори
E преди 2 години
До CovidАм ако искаш да се ваксинирам с ваксини с изтекъл срок на годност, в тестова фаза и напълно неефективни срещи новите коронни вируси
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
авантата да ваксинира Танас, после Танас да ваксинира авантата и народът ще повярва във ваксините
125
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доцент Кунчев доказа безапелационно, че на "ваксините" не може да се има доверие...За 3 месеца се е появил един път в ефир и не беше напълно адекватен. Ежедневно има и над 10 % "ваксинирани" сред починалите, което е твърде много... .
124
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информирай се, преди да дращиш! Нидерландия обяви пълен локдаун за всички поне до средата на януари. Аман от неграмотници!....Ами пазят най "умните и неваксинирани" от ударите на съдбата, кое му е сложното за дешифриране!? Толкова малко акъл ли е останал в територията на чалгата!?:))))
123
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой трябва да се "ваксинира" с тези препарати, това са хората от рисковите групи (над 60 години) с придружаващи заболявания... Всички останали да си преценят сами риска... Вече стана банално всеки ден да има по 10 публикации за коронавируса и "ваксините"...
122
20
 
5
 
! Отговори
Covid преди 2 години
Нидерландия го прави и за да предотврати бума на омикрон вариянта който се очаква да стане доминиращ там по коледа. Той е по заразен и ако се разболеят повече хора наведнъж ще е проблем за здравната им система. Болен от ковид лежи три пъти по дълго в болница от болен от грип. Може омикрона да е по лек, но на холандците не им се рискува. В БГ антиваксарите да си купят тениска с лика на Мангъров и всичко ще е наред.
121
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бе! И затова затваря и ваксинираните? То бива бива да не мислите, ама чак пък толкоз........Кой и къде ги затваря? Пак си навдигнал канчето с първака! :)))))
120
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз и още 75% няма никога да се ваксинираме с тези отрови на Бил Гейтс!.....Не, не сте 75% а 80%, доказа го Иво Христов! Бил Гейтс ще е адски разочарован и няма да ви пусне ъпдейт за прозореца! :)))))))
119
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нидерландия обявява пълен локдаун при 75% ваксинирано население. Толкоз..... Ами прави го най вече заради неваксинираните, защото те са първите по брой в болниците. Толкова ли е сложно това за смилане, толкова ли малко пипе имат повечето българи в България????
118
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам всички ваксини дето се полагат на нормалните хора , нека да неги дават на нас ами нека си ги бият те пак после кат видим резултата ще помислим и ние нормалните хора дали да ползваме дозичките.....Той вируса ще ви чака още цял век и половина да си помислите добре, нали! Даже се имате и за нормални, това е просто извършение. :)))))))))
117
23
 
5
 
! Отговори
Стадо преди 2 години
Забелязвам, че почти всички тук са антиваксъри и ми е много смешно, че мислят че не са в стадото. В стадото сте *** на пастира Мангъров, атой си е чист психопат, затова ви праща да се предпазите като се заразите, па после както дойде, кой жив, кой гушнал букета. Живите ще викат Хвала Мангъров, гушналите не могат да се оплачат.
116
1
 
5
 
! Отговори
Batman преди 2 години
Аз предлагам всички ваксини дето се полагат на нормалните хора , нека да неги дават на нас ами нека си ги бият те пак после кат видим резултата ще помислим и ние нормалните хора дали да ползваме дозичките...
115
1
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
И без да съм се имунизирал нямам проблеми.
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Катърджиев, аз казвам ли ти ти кво да правиш? Нито си по умен нито по образован, а даже и да си нямаш думата по отношение на моето здраве. *** се застреляй.....Стани и ти професор ако мозъка не ти е в *** или в ***, тогава ще можеш да казваш кой какво да прави. Сега си част от стадото ганюги и доктор Грую. :))))))
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не вярвам, че ваксината е за мое добро и не вярвам, че има полза и смисъл от нея, освен при рискови групи хора: възрастни или болни.... Няма нищо нередно в твоето мнение, намирам го нормално без никаква злоба и пошлост. Респект!
112
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали 70% от Европа са безсмъртни??? Какво стенят от Омикрон??? Значи ваксините не пазят от Омикрон, ама ако заголите гъ зовете за още 2 дози, вече ще сте жеуезни???....Пазят ваксините но не чак толкова в сравнение с Делтата. Кой част от информацията не можа да смелиш?!
111
1
 
21
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Бай Шиле да си бодне две в лявата буза и две в дясната и да се връща откъдето е изпълзял. Наглеци долни!
110
20
 
5
 
! Отговори
Ваксини преди 2 години
Ваксинираните може да не са безсмъртни, но защо да не се прдпазят от тежко заболяване или смърт с безплатна ваксина. И вече са сложи ли на милиярди хора по целия свят и няма масови измирания на хора. Смътните случаи сред ваксинираните са много по-малко отколкото неваксинираните.
109
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не вярвам, че ваксината е за мое добро и не вярвам, че има полза и смисъл от нея, освен при рискови групи хора: възрастни или болни
108
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей този човек отврати българите и ги направи антиваксъри. Канадецът е на път да ги направи антифашисти.