Пълен локдаун в Нидерландия заради Омикрон

Здравните експерти искат строги мерки за забавяне на заразата
18 дек 2021 10:50, Петя Славова
114
Пълен локдаун в Нидерландия заради Омикрон
Снимка: БГНЕС

Здравните експерти, които съветват нидерландското правителство по въпросите, свързани с ковид, съветват да бъде въведен пълен локдаун с цел забавяне на разпространението на варианта Омикрон на коронавируса, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Още по темата

Нидерландски медии съобщиха вчера тази информация, като се позова на източници от щаба на Нидерландия за борба с коронавируса, чиито предложения не се разгласяват преди правителството да вземе решение по съответните въпроси.

Нидерландският министър на здравеопазването Хуго де Йонге заяви вчера пред журналисти, че е изключително обезпокоен от бързото разпространение на Омикрон.

Засега "не мога да коментирам какви допълнителни мерки може да се наложи да бъдат взети" за овладяването на разпространението на новия вариант на вируса, изтъкна Де Йонге, като поясни, че правителството ще се съобрази със съветите на здравните експерти.

Очаква се членовете на нидерландското правителство да заседават днес, като след заседанието вероятно ще бъдат оповестени нови мерки за борба с коронавируса.

Във вторник нидерландските власти заявиха, че забраната за баровете, ресторантите и повечето магазини да работят от 17:00 до 05:00 ч. ще продължи да действа до 14 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгледайте го до края и накрая ще ви се плаче - ще разберете в каква матрица живеем и, че вече нищо няма да е както преди:(https://youtu.be/ARkl0raM57Y
94
0
 
9
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Там всичко затваря в 18:00 и без тези мерки.
93
1
 
23
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Задавасе нов Световен Ред...След чипосване идва Глад-не само за Африка..Пазете душите си.
92
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма колективен имунитет тука. Нито с делта, нито с омикрон. Боледуване или ваксина. По няколко пъти и от двете. Такова е природата на коронавирусите.
91
3
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Пак се връщаме към изпитаните мерки:локдаун,маски,дезинфекция.Ваксините не оправдаха очакванията.
90
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото някои доктори казаха, че омикрон може да е единственият начин да се получи колективен имунитет. Защото хем е по-заразен, хем и симптомите са по-леки. Така че защо искаме да забавим заразата? Какво ще се постигне с това?
89
3
 
7
 
! Отговори
Русия преди 2 години
И там си имат местното комплексари Бого Бойку и женерал Гожи.
88
1
 
19
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Те не бяха с поне 6 ваксини за мега- гифа- гама - pro ниво? И сега локдаун?
87
2
 
30
 
! Отговори
Отговор на Въпроса преди 2 години
Хората са се ваксинирали,когато трябва...Ако говориш за магическите химически коктейли,които излязоха миналата година,да ти го кажа като за милиционер-това НЕ е ваксина!Това е експериментален продукт,одобрен за употреба в спешен случай.Това,че политици и журналисти го казват,не го прави автоматично ваксина.Ако не ми вярваш,просто прочети една сериозна книга-например някой медицински буквар...
86
0
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
По-скоро е като да стреляш по мечка с прашка;)
85
1
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Червените фенери затварят ли ги :)))
84
31
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Защо така досега не съм прочел един смислен довод против ваксинирането от хората страхуващи се да се ваксинират, а само лъжи, манипулации и конспирации?!
83
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гибралтар са ваксинирани над 40000 човека при население 33676 човека. Казано по друг начин не се знае какъв процент да ваксинираните в Гибралтар, защото ваксинират и чужденци. Може и само 1-2% да са ваксинираните гибралтарци, с останалите да са чужденци
82
2
 
19
 
! Отговори
Много знаещ ваксър преди 2 години
В Гибралтар са ваксинирани само 100 %, което е недостатъчно за делтата, а още по-малко за омикрона, както дорбре се знае.
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "В Нидерландия са 73,5% ваксинирани, което както добре се знае е недостатъчно за Делта варианта и още по-малко за варианта Омикрон." И от къде толкова добре се знае това?
80
2
 
13
 
! Отговори
Не е за преди 2 години
микрона, а за да не празнуват християните Коледата - там мюслитата са доста. Да не се обидят, нали разбирате, но холандците много любено ги приемаха, оке преди баба Меркел да даде тон за това. Сами са си миновни. ... А ваксините са гола вода, язък за парите, язък за напъването
79
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Нидерландия са 73,5% ваксинирани, което както добре се знае е недостатъчно за Делта варианта и още по-малко за варианта Омикрон.
78
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня ден съобщиха и за регистриран смъртен случай от Омикрон, но един бог знае колко са нерегистрираните.
77
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради Омикрон викате. Спагети болонезе в ресторанта вече са 19.80 евро. За сравнение в същия ресторант преди една година бяха 6.90 евро.
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали няма смъртен случай от този щам!? Това си е вече грипче.Защо локдаун пак?Оляха се вече! Утре ще има локдаун заради гъбички.