Сербезова: Личните лекари няма да ваксинират децата от коронавирус

Това ще става във ваксинационни пунктове, обясни здравният министър
18 дек 2021 09:51, Петя Славова
159
Сербезова: Личните лекари няма да ваксинират децата от коронавирус
Снимка: БГНЕС

От 20 декември в България пристигат ваксините за деца от 5 до 11 години. В столичната болница "Света Анна" се подготвят да имунизират деца от 30 декември всеки петък. За имунизацията на децата новият здравен министър Асена Сербезова коментира, че тя ще се извършва във ваксинационните пунктове, като предстои да се уточнят механизмите на работа.

Що се отнася до новия пост, по думите й, той не се поема с мисълта, че е добре за кариерата, а като възможност да се направят малки и добри неща за здравеопазването.

Тя каза, че от 1944 г. насам на стола на здравето е имало общо 33 министри, без да се броят служебните. "Около 400 дни се задържа един здравен министър средну у нас. За реформи и промени трябва да има пълен хоризонт и мандат", обясни пред bTV Сербезова.

"Знаех много добре с какво се захващам. Няма да бъда сама – има много подготвен екип и съветници. Имам и предистория в администрацията“, каза още тя. По думите на Сербезова хората в страната имат най-много доверие на фармацевтите и личните лекари, и поради тази причина те ще бъдат активно включени в кампанията за стимулиране на имунизацията срещу коронавируса. "Лекарите и фармацевтите могат да дадат по-специфична информация за хората. Има хора, които са в негативизма и отрицанието на ваксините изобщо, но те са
 между 10 и 12%. По-големият процент се колебаят и с подходяща информация може да се получи отговор на въпросите", отбеляза Сербезова.

Още по темата

Относно новият вариант "Омикрон" здравният министър коментира, че е трудно да се прогнозира какво ще е поведението му в държава с едва 30% ваксинирани. По думите на здравният министър кампанията за имунизация срещу коронавируса ще се води по препоръките на СЗО, защото „няма нужда да откриваме топлата вода“.

За болница "Лозенец" тя каза, че нито една от трите страни в този казус не желае това сливане. Това може да породи редица проблеми, каза Асена Сербезова. Преди дни тя спря процедурата по сливането на три болници. "Сливането е подписано буквално няколко часа преди края на мандата на предишния министър. Само Кацаров може да отговори, защо го е направил", допълни Сербезова. "Моята работа е да защитя интересите на работещите в тези болници и интересите на техните пациенти, и на децата, разбира се", каза здравният министър.

"За да има сериозни реформи, трябва да има екипност, стратегия и визия. Както и пълен мандат. Профилактиката, реформата на Спешна помощ, ясна представа какво става по веригата и осветляване на процеса чрез дигитализация", каза Сербезова и допълни, че проблемите са много.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже Кирчо Петков говори постоянна за информираност и че ще назначи специалисти да ни убеждават във ваксините - самият създател на иРНК ваксината д-р Робърт Малоун е твърдо против да се ваксинират деца с тази ваксина, защото ще им разбие имунната система. Предпочитам да се доверя на него, отколкото на думите на наш Кирчо. Аз досега не съм чул Кирчо да цитира някой учен или пък научен труд. А само врели-некипели.
56
3
 
34
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Всъщност, не само личните лекари няма да ваксинират децата. Никой няма да ваксинира децата, освен ако не пуснете армията да ги събира със сила от домовете им и да ги води по имунизационните центрове. Пробвайте, ако ви се иска гражданска война. Откачалките вече си ваксинираха децата с ваксините за възрастни - други желаещи няма да намерите.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tham Solution (инжекция с трометамин) е показан за предотвратяване и коригиране на метаболитна ацидоза Трометаминът е средство за разстройство на киселинната основа, одобрено от FDA за предотвратяване на метаболитна ацидоза, свързана с определени състояния като сърдечна байпас хирургия и сърдечен арест Метаболитна ацидоза, свързана със сърдечен арест .Ацидозата почти винаги е една от последствията от спиране на сърцето и в някои случаи може дори да бъде причинен фактор за спиране.
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо файцер тихичко добавиха tromethamine във "ваксината" за деца? Може би да се опитат да убиват по-малко деца с безвмредните и безопасните? Че много ще се усети в тази възрастова група? Трометамин се ползва за предотвратяване на инфаркт... Айде, боцкайте си децата с нещо което може да им причини инфаркт... ПСИХОПАТИ
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко АлекоВашият вожд ни доведе до дъното и понеже няма къде по-надолу, дойде време да изплуваме, колкото и да ни дърпат обратно в блатото Герб и ДПС....Кой е крайният получател на десетките милиони левове предназначени за магистрала Хемус, но изтеглени в сакове от човека, който иска да проговори и да каже кой е"мозъкът"на схемата.Защо изглежда, че прокуратурата не иска това да се случи?Изглежда, че и медиите не се интересуват от отговорите. Целта е постигната - битка м/у институциите.
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля , че ще искарат до февруариНе виждам никаква промяна освен , че се чудят как да приберът ония пари от плана за вьзтановяванеИ са готови с лека рака да прежалят деца , вьзрастни и всеки един който може да получи , алергии тромбози от тоя препарат
51
2
 
14
 
! Отговори
Във Виетнам преди 2 години
...ваксинират по училищата. ПИТАЙТЕ КОЛКО СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ, КОРКО ДЕЦА СА В БОЛНИЦА ОТ ЕДНО УЧИЛИЩЕ, АКО ИМАТЕ ЖУРНАЛИСТИ, ДЕ?! НО НЯМАТЕ.
50
1
 
31
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Защо махнахте видеото от сватбата на Сербезова с ТЪРГОВЕЦА НА МЕДИЦИНСКИ КОНСУМАТИВИ ПЕТЪР СЕРБЕЗОВ????КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ , НЕЩО, А!?
49
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка не кадърници!Ваксините ви са за бок лука!
48
2
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Е, мноо ясно, че само за факсиниране ще си говорим - европейските господари на наште избраННици не се интересуват от здравни реформи и доходи, а от реализацията на американските продукти, респ. своите комисионни. Така че няма защо да се учудвате и възмущавате - всичко от тоя момент нататък ще е факсинация, все пак *** трябва да прояви Лидерството си и да изпълни поетите ангажименти към хората, които го сложиха на власт.
47
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само времето ще покаже....Засега е руска рулетка....С ваксина или без и в двата случая ще е въпрос на организъм и късмет.....
46
1
 
24
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 2 години
Оставка!
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Относно новият вариант "Омикрон" здравният министър коментира, че е трудно да се прогнозира какво ще е поведението му в държава с едва 30% ваксинирани".......Жокер от приятел за министърката-Справка Южна Африка от където тръгна новият ъпдейт на вируса с ваксинирано население под 30%.
44
1
 
15
 
! Отговори
Леша преди 2 години
СЗО съобщи, че родителите които са подписали декларацията за съгласие децата им да бъдат тествани са дали и съгласието си те да бъдат инжектирани.
43
0
 
26
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
На тия всяка една дума е ваксиниранеНе чух нищо от тях за здравни реформи за повишаване на доходиЗа откриване на работни местаМай няма да ги бьде
42
2
 
21
 
! Отговори
miko преди 2 години
Тези, които ще поставят отровата на деца да си знаят, че ги чака лоша карма, тях и децата им. Да се отказват навреме, все още не е късно за тях да вземат правилното и достойно решение.
41
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са слуги на САЩ и на Брюксел. Възраждане са единствените които имат реална политическ визия за развитието на България.
40
4
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Поредната радева калинка заимала се с министерски пост, в напъните си за "Промяна" следовниците на чашкоФ, минекоФ и Кацата ще доразградят и малкото останали структури и институции, на които се крепи държавата, а след тях и Потоп и пак някой ще трябва да ни вади от блатото в което мине, немине и пак затъваме, но какво да се прави с червени бабички със старческа деменция и унучета култивирани от чалгаХалтурата на славунчо ще е така, просто матрЯла по нашите географски ширини си е такъв ... !!!
39
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Широко признато и научно доказано е, че децата играят основна роля при разпространението на грип и ковид в обществото и са основният портал, през който вирусът влиза в домакинството. Ваксинацията на деца против ще окаже положително въздействие върху ограничаване на разпространението. Ограниченият достъп и дезинформацията относно ваксинирането е и причината за над 30 000 починали от ковид у нас. В други държави вече ваксинират и по аптеките.
38
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги ваксинират в училищата без знанието на родителите и няма да са извършили престъпление. Затова ги пуснаха присъствено. Обзалагам се за 1000 лв. Добре, че моят син порасна.