Във Великобритания ваксинират с приоритет бременните жени

Те се разглеждат като рискова група
18 дек 2021 14:41, Петя Славова
106
Във Великобритания ваксинират с приоритет бременните жени
Снимка: БГНЕС

Бременните жени трябва да се разглеждат като рискова група за COVID-19 и трябва да им се поставят ваксини бързо, съобщи Съвместният комитет по ваксинация и имунизация на Обединеното кралство. Експертният екип към правителството заяви, че има "нарастващи доказателства, показващи, че бременните жени са изложени на повишен риск от усложнения от COVID-19".

Според нови данни, публикувани от Агенцията за здраве и сигурност на Обединеното кралство, 34 жени са починали на Острова след като са се заразили с COVID по време на бременност. Четири новородени също са починали, като според медиците причината е COVID.

Проучванията показват, че смъртността при бременни жени обикновено е около девет на 100 000, което се равнява на приблизително 60 бременни жени годишно. До края на октомври тази година са регистрирани 27 смъртни случая само от усложнения от COVID-19 – почти двойно увеличение на починали бременни, сочи анализ на университета в Оксфорд, предава БГНЕС.

1436 бременни жени са били приети в болница между 16 май и края на октомври тази година със симптоми на COVID-19, от които 230 са били лекувани в интензивно отделение. Повече от 96 процента от тези жени са били неваксинирани. Само 16 жени в болницата са получили две дози ваксина.

Великобритания призова всички, които не са ваксинирани, да запазят час за ваксина, а жените, които са получили две дози, могат да получат бустерна, ако са получили втората си доза поне три месеца по-рано.

"Сериозните рискове за жените, които се заразяват с COVID-19 по време на бременност, стават все по-ясни", каза Гаятри Амирталингам от Агенцията за здраве и сигурност. "Знаем, че ваксините, използвани в програмата за ваксинация срещу коронавирус на Обединеното кралство, са били много ефективни за предотвратяване на сериозни усложнения, а тези, препоръчани за бременни жени, имат добра репутация за безопасност. Бих призовал всички бременни жени да се явят и да си направят ваксината без отлагане. Това е най-добрият начин да защитите себе си и вашето бебе."

Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ препоръчаха поставянето на препаратите на Pfizer/BioNTech или Moderna, вместо ваксината на Johnson & Johnson, поради редки, но понякога фатални кръвни съсиреци. Досега около 16 милиона души в САЩ са получили ваксината на J&J. Регистрирани са повече от 50 случая на тромбоза със синдром на тромбоцитопения, , а най-малко девет души са починали след усложнения от ваксинацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се бодат колкото до искат. Българския макак го е страх от спринцовките и няма да ги последва.
64
6
 
36
 
! Отговори
д-р Хаус преди 2 години
Всеки уважаващ себе си лекар, който проследява бременност ще даде съвет на бъдещата майка да намали до минимум всякакви лекарства, да избягва даже и най -безобидните като аспирин, аналгин и пр. И сега изведнъж се оказва ,че някаква си ваксина, с още не дотам изяснен ефект става едва ли не много важна за тях?! Срам за медицината! Интересно ми е също тази ваксина изпитана ли е върху бременни или това в момента е част от изпитванията
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно там има достойни наследници на д-р Менгеле
62
3
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
....ta ubivat s prioritet bremennite jeni ! Mishena sa im detsata sashto ! Nali chelta e depopulacia ?!!!
61
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петя Славова, автор на статията, предполагаем журналист - не Ви ли е срам, че преписвате пропагандна информация и подвеждате хора, които не говорят английски и разчитат на българските медии? Как спите вечер, като явно разпространявате лъжи, без да потърсите достоверна информация на страниците на NHS, NIH, CDC, VAERS reports. Само фактът, че наричате хора с една доза на ваксината неваксинирани ви прави престъпник.
60
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мамка ви и извратеняци. Само ваксина с АК 47 за вас, още първата доза хваща на 100%.
59
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината може да е вредна за бебето.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буаааахааахааа
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има един филм с Клайф Оуен-Децата на хората. Отпреди 15г. Приятно гледане!
56
2
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДОН БИЛИ :D ПРЕДУПРЕДИХ ВИ, ЧЕ НЯМА ДА ИМА ИЗМЪКВАНЕ НА НИКОГО! КОВИД ВАКСИНИТЕ НЕ СА ОДОБРЕНИ САМО ЗА ЛИЦА ОТ 1 ДО 4 ГОДИНКИ НО И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ПРЕЗ 2022-РА КОГАТО ЗАПОЧВА ОПЕРАЦИЯ ГЛОБАЛЕН КОНТРОЛ ЧРЕЗ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЕВТАНИЗИРАНЕ, ОПС ОПУСНАХ СЕ, ТОЕСТ ВАКСИНИРАНЕ!
55
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петя Славова - авторката на статията може да се поинтересува, че от 16.09.2021 има доклад на Британската колегия на гинеколозите, където ясно е посочено, че над 30 000 жени са с нерегулярен цикъл и намалена репродуктивна функция след ваксинация. Това са само докладваните, предположението, е че около 1.5 млн британки са засегнати. От 23.09 е назначено изследване на ефектите върху женските репродуктивни функции от института Джон Хопкинс и 5 други института - при жените има от този страничен ефек.
54
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във VAERS пишеше за новородено на напълно ваксинирана майка, което починало с кръвоизливи от устата и носа. Та ако някой иска да обрече на мъчителна смърт своето новородено и беззащитно бебче, нека се боде. Но все ми се ще да вярвам, че хората все още не са чак толкова умопомрачени...
53
2
 
24
 
! Отговори
Били Ваксинатора преди 2 години
Правилно! Трябва приоритетно да ги ваксинират! Преди да са се усетили, че новородените на ваксинираните бременни измират. Затова трябва да се побърза с ваксинирането. Щото после няма да искат.
52
1
 
2
 
! Отговори
Jivko преди 2 години
Тоя единия #53 е много П рост!
51
2
 
25
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Статистиките от САЩ и Израел показват, че са ваксинирани почти 100 процента от белите и по 20-25 процента чернокожи и латиноси, респективно араби в Израел. явно и там не им вярват на бледоликите. Та бих искала да знам при кои етноси са повече помятанията. Ако са при белите жени, дето и без това раждат наполовина, сбогом на цивилизацията
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А милионите мигрански ромове кога ?
49
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бледоликите съвсем са превъртяли!......Да бе, по умни от българските потур-груюве няма как да има!:)))))
48
3
 
18
 
! Отговори
Янакиев преди 2 години
Бледоликите съвсем са превъртяли!
47
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...Според този план, така наречените Гаанюги...почти са го изпълнили 6млн.Какво следва?
46
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8% от ваксинираните бременни правят аборт ако бременноста е преди 20-та седмица. Всеки сам да си прави изводите......Само 8% от българите в България имат мозък, останалите 92% са от тези които един червен професор описа и определено е прав!:))))