Във Великобритания ваксинират с приоритет бременните жени

Те се разглеждат като рискова група
18 дек 2021 14:41, Петя Славова
106
Във Великобритания ваксинират с приоритет бременните жени
Снимка: БГНЕС

Бременните жени трябва да се разглеждат като рискова група за COVID-19 и трябва да им се поставят ваксини бързо, съобщи Съвместният комитет по ваксинация и имунизация на Обединеното кралство. Експертният екип към правителството заяви, че има "нарастващи доказателства, показващи, че бременните жени са изложени на повишен риск от усложнения от COVID-19".

Според нови данни, публикувани от Агенцията за здраве и сигурност на Обединеното кралство, 34 жени са починали на Острова след като са се заразили с COVID по време на бременност. Четири новородени също са починали, като според медиците причината е COVID.

Проучванията показват, че смъртността при бременни жени обикновено е около девет на 100 000, което се равнява на приблизително 60 бременни жени годишно. До края на октомври тази година са регистрирани 27 смъртни случая само от усложнения от COVID-19 – почти двойно увеличение на починали бременни, сочи анализ на университета в Оксфорд, предава БГНЕС.

1436 бременни жени са били приети в болница между 16 май и края на октомври тази година със симптоми на COVID-19, от които 230 са били лекувани в интензивно отделение. Повече от 96 процента от тези жени са били неваксинирани. Само 16 жени в болницата са получили две дози ваксина.

Великобритания призова всички, които не са ваксинирани, да запазят час за ваксина, а жените, които са получили две дози, могат да получат бустерна, ако са получили втората си доза поне три месеца по-рано.

"Сериозните рискове за жените, които се заразяват с COVID-19 по време на бременност, стават все по-ясни", каза Гаятри Амирталингам от Агенцията за здраве и сигурност. "Знаем, че ваксините, използвани в програмата за ваксинация срещу коронавирус на Обединеното кралство, са били много ефективни за предотвратяване на сериозни усложнения, а тези, препоръчани за бременни жени, имат добра репутация за безопасност. Бих призовал всички бременни жени да се явят и да си направят ваксината без отлагане. Това е най-добрият начин да защитите себе си и вашето бебе."

Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ препоръчаха поставянето на препаратите на Pfizer/BioNTech или Moderna, вместо ваксината на Johnson & Johnson, поради редки, но понякога фатални кръвни съсиреци. Досега около 16 милиона души в САЩ са получили ваксината на J&J. Регистрирани са повече от 50 случая на тромбоза със синдром на тромбоцитопения, , а най-малко девет души са починали след усложнения от ваксинацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека се трепат бе така на руснаците и китайците ще им е по-лесно
24
46
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа от пролетта ваксинират бременните с приоритет. Нищо им няма нито на майките, нито на бебетата. Стига с вашите конспиративни помии! За колко много майки прочетохме в България, че починаха, неваксинирани! Ей, много *** народ!
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпници!
22
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15, ти да не си от Пакистан? По време на Брекзита пакитата твърдяха, че в Кралството ще дойдат 10 милиона българи, а то ние я имаме 6, я нямаме, не ни казват колко сме, но там някъде. Та и ти като тях, 1 милион сме измряли. Хайде да спрете вече с опорките. Няма да се ваксинираме. Колкото повече ни натискат, толкова по-голям ще е отпора. Втори закон на физиката.
21
2
 
30
 
! Отговори
От Курило преди 2 години
Ку-ку, Ку-ку. Кукувица кука на острова. Тотално сбъркани хора.
20
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам някъде запазена новина от м. Септември тази година, за "невиждано количество помятания и мъртвородени", или в Ирландия, или в Шотландия... Какво ли става, какво ли... Тази година е годината на медицинските загадки. А без връзка, помня гордото съобщение във фесбук на една бременна американска лекарка - от началото на годината - как се била "ваксинирала". И десет дена по-късно, тъжното й съобщение че е загубила бебето. И това го пазя в архива.
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотално сбъркани хора ужас!
18
2
 
5
 
! Отговори
Фин преди 2 години
Влезте във фейсбук и напишете ....mart atanassov.... изтеглете част от новата му книга в последните му постове. Приятно четене!
17
3
 
15
 
! Отговори
до 11 от славянин преди 2 години
Хората разбраха, че когато една бременна я ваксинират на плода и му израства по някой друг крайник в повече за резервни части!
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, спешно им трябва проучване как се отразява новия бъркоч на плода! Уникум са в ЮК, но това не е новина все пак.
15
1
 
23
 
! Отговори
Кольо от Гувнари преди 2 години
Така, така , ръгай те ги, то как иначе ще плашите хората? Кой каквото и да ти говори, знай че става въпрос за пари ! И с тези инжекции е така, ама пустият му страх и не се търси отговорност на фармацефтите. И господ вече не може да ни опази, ако ние сами не се опазим от тези досадници, които уж ни мислят доброто, а гледат как сметките в банките им растат.
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става ясно че се пробутват само Рнк вяксини всички други дорини западни такива бяха отхвърлени
13
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в България не ги ваксинират. Колко родилки и бременни умряха нахалост!
12
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо тогава сте със над 100000 починали. Или това е целевата група сега. С децата приключихте ли?..... Защото е прекалено сложно за български традиционен груювчанин да се запознае с процентите камо ли с нещо по сложно от това.
11
2
 
25
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Значи смъртността се повишила тази година, или след започване на ваксинацията ;) Друг е въпроса , че гези исла в статията не говорят за двойно увеличение.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе да питам, за комшията ,че няма нет. А пък се интересува... Баба БЕти вакснахали я или не. ,,, и там унуките и ???? и Мегиту и Кетиту набоцкаха ли ги и тях,че не сме гледали шоуто на боцкането като на дяда Коледа.
9
5
 
28
 
! Отговори
Бай лечителя преди 2 години
"Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ препоръчаха поставянето на препаратите на Pfizer/BioNTech или Moderna", а защо не китайската ваксина? Там има най малко заболели и смъртни случаи. Тези буламачи явно не вършат работа!
8
41
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората разбраха че когато една жена се ваксинира докато е бременна, плода наследява отработените антитела изграждащи най добрия клетъчен имунитет. Това българските хронични тулупчани трудно го разбирате. Всъщност, това което повечето от вас разберат е значението на чалгата за развитие на народностен интелект и култура.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполага се че с приоритет бинтрябвало да се регистрират пенсиите но...
6
4
 
28
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 2 години
А защо тогава сте със над 100000 починали. Или това е целевата група сега. С децата приключихте ли?