Във Великобритания ваксинират с приоритет бременните жени

Те се разглеждат като рискова група
18 дек 2021 14:41, Петя Славова
106
Във Великобритания ваксинират с приоритет бременните жени
Снимка: БГНЕС

Бременните жени трябва да се разглеждат като рискова група за COVID-19 и трябва да им се поставят ваксини бързо, съобщи Съвместният комитет по ваксинация и имунизация на Обединеното кралство. Експертният екип към правителството заяви, че има "нарастващи доказателства, показващи, че бременните жени са изложени на повишен риск от усложнения от COVID-19".

Според нови данни, публикувани от Агенцията за здраве и сигурност на Обединеното кралство, 34 жени са починали на Острова след като са се заразили с COVID по време на бременност. Четири новородени също са починали, като според медиците причината е COVID.

Проучванията показват, че смъртността при бременни жени обикновено е около девет на 100 000, което се равнява на приблизително 60 бременни жени годишно. До края на октомври тази година са регистрирани 27 смъртни случая само от усложнения от COVID-19 – почти двойно увеличение на починали бременни, сочи анализ на университета в Оксфорд, предава БГНЕС.

1436 бременни жени са били приети в болница между 16 май и края на октомври тази година със симптоми на COVID-19, от които 230 са били лекувани в интензивно отделение. Повече от 96 процента от тези жени са били неваксинирани. Само 16 жени в болницата са получили две дози ваксина.

Великобритания призова всички, които не са ваксинирани, да запазят час за ваксина, а жените, които са получили две дози, могат да получат бустерна, ако са получили втората си доза поне три месеца по-рано.

"Сериозните рискове за жените, които се заразяват с COVID-19 по време на бременност, стават все по-ясни", каза Гаятри Амирталингам от Агенцията за здраве и сигурност. "Знаем, че ваксините, използвани в програмата за ваксинация срещу коронавирус на Обединеното кралство, са били много ефективни за предотвратяване на сериозни усложнения, а тези, препоръчани за бременни жени, имат добра репутация за безопасност. Бих призовал всички бременни жени да се явят и да си направят ваксината без отлагане. Това е най-добрият начин да защитите себе си и вашето бебе."

Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ препоръчаха поставянето на препаратите на Pfizer/BioNTech или Moderna, вместо ваксината на Johnson & Johnson, поради редки, но понякога фатални кръвни съсиреци. Досега около 16 милиона души в САЩ са получили ваксината на J&J. Регистрирани са повече от 50 случая на тромбоза със синдром на тромбоцитопения, , а най-малко девет души са починали след усложнения от ваксинацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекари които не се страхуват да бъдат цензурирани и кариерите им унищожени от фармамафията, които са останали хора и са решили че Хипократовата им клетва значи нещо, а не се казва само машинално, излизат на преден план и предупреждават - ваксините УВРЕЖДАТ репродуктивната система на жените! Ако искате да запазите детето си живо, НЕ ПАДАЙТЕ В ТОЗИ ТРАП И НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ!
44
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да се намери "еродиран" българските груювчанин който пак да тури снимката на някой лекар който да "потвърди" опасността от ваксините?!
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намерете достоверна информация, посъветвайте се с лекари, на които вярвате и не се водете от телевизионни призиви..А ти тази информация от Доню Донев ли я набави? (Бог да го прости):))))))))
42
3
 
15
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
А ,така никаква милост,били бременни и няма да бъдат надупчени.Къде го дават така.
41
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Починалите бременни са от ваксините, не от ковид! Ако искате да увеличите шанса си да родите детето си мъртво, ваксинирайте се. Първите 3 месеца от бременноста ви увеличават шанса до 80% (ДА, ОСЕМДЕСЕТ). Всеки казва, няма да стане на мен, после като стане се обвинява какво ли не, само не смъртоносния шот. Мислете преди да се ваксинирате! Ако сте до 35 годишна възраст, шанса ви за оцеляване след ковид заразяване е 99.9999% по данни на CDC.
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британия трябва да е на 1/3 от популацията, след 10г.Пише го в един план......Абе то планът се вижда даже и от Космоса, мрът българските хронични ганюги та мрът като мухите от Мухозол.
39
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда се чак от Космоса как мрът в територията на чалгата и широките ***, коментарите са излишни!
38
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британия трябва да е на 1/3 от популацията, след 10г.Пише го в един план.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОВА Е ЛЪЖА
36
2
 
38
 
! Отговори
Thalidomide baby преди 2 години
Какво може да се обърка като инжектираш бременни с експериментални препарати! Нищо! Като например при Талидомид! Там нищо не се е объркало - станало е точно каквото се очаква когато правиш такива безумни експерименти! Доктор Менгеле е горд с нас и даже малко завижда!
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тц тц ж... еййй фашисти с фашистите му ... искат ни чипират децата преид още да ги родимие.
34
4
 
30
 
! Отговори
Ваксините заразяват преди 2 години
Помнете - същия дето изби децата във Витлеем - същия протяга мръсните си черни ръце към вашите деца. Матей 2:16Тогава Ирод, като видя, че беше подигран от мъдреците, разяри се твърде много, и прати да погубят всичките мъжки младенци във Витлеем и във всичките му околности, от две години и по-долу, според времето, което внимателно бе изучил от мъдреците.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33 - Освен ако жента не е в много рискова група, значи не си заслужава.
32
2
 
36
 
! Отговори
Ваксините заразяват преди 2 години
Много *** има в тоя свят. В България все още има хора, които са отглеждали животни. И тия хора имат спомени, че по време на бременност не се бият ваксини! Преди години имахме овце - въпреки, че знаехме, че не се бият ваксини по време на бременност, един *** отива и бие ваксини на всички животни - резултата беше, че половината овце родиха мъртви ангета, при раждането умира и овцата. Същия резултат ще бъде и при хората - това е целта всъщност - да избият децата.
31
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези тотално не са в час,горките бебета,обект на експеримент.До какво ли ще доведе всичко това?Защо да се затормозяват да го мислят.?Я да се редят по магазините да си пазаруват за Коледа,пък каквото стане.Стадо,безмозъчни ***
30
3
 
10
 
! Отговори
Математик Хмелов преди 2 години
Последната статистика показва, че консумацията на бира корелира с броя на заразените по държави : Чехия, Германия, Дания, Белгия, Островяните...
29
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28 "Нищо им няма нито на майките, нито на бебетата." че кой е казал че им има? Просто има напълно несвързани рекорди по количества умрели неродени и новородени бебета, и се чудим тук какво ли се случва... Сякаш нещастия валят отвсякъде, и спортистире умират с десетки повече от всяка друга година... Ех ако имаше как да се разгадае тази мистерия, като епизод от "Зоната на здрача" е.
28
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните лъжи. В Австрия имаше деца с малформации. Нарастващи доказателства пълни глупости.
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
13 баба Мери я ваксаха и тя после изчезна за около месец, ама уж е добре. Но дедото, дето баба Мери много обичаше го ваксинираха преди нея и той изведнъж месец след това се разболя тежко и почина човека. Писаха ги тия факти по вестниците. Само навържи датите и ще ти стане ясно. Но комент, както казват англичаните.
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След нова година очаквайте ваксиниране в предплодна възраст. Направо в кортаците на татенцето.