Готвят нова информационна кампания за COVID ваксинацията

Основната роля да се възложи на лекарите и фармацевтите
20 дек 2021 14:44, Елка Василева
69
Готвят нова информационна кампания за COVID ваксинацията
Снимка: архив, БГНЕС

Здравното министерство подготвя нова информационна кампания за ваксинацията срещу COVID-19. Това съобщи за БНР проф. Илко Гетов - българският представител в Европейската агенция по лекарства, след експертната среща в здравното ведомство.

Още по темата

Според него основната роля трябва да бъде възложена на лекарите и фармацевтите.

„Те се срещат ежедневно с хората и те трябва, първо, да имат готовността да им отговорят на всички въпроси, и, на второ място да знаят предимствата и недостатъците на всяка една от ваксините,“ каза Гетов.

Според него досега не се е провеждала ефективна кампания за ваксините.

„Ами ние не стигнахме до хората и до рисковите групи, ние говорихме само общи неща и излизаха експерти да говорят, а хората се интересуват от личното си състояние, когато има наследствено заболяване или автоимунно заболяване. Това досега не се говореше. Фокусът ще бъде обърнат към притесненията на хората, базирани на научните данни,“ посочи проф. Гетов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде едни милиони да бъдат усвоени от хора на хората. Не искаме ваксините ви. Дайте ги на хората по света, където няма нито един ваксиниран. Спрете да бъдете егоисти. Нали сте хуманни и спасители. Докажете го!
1
3
 
64
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Резултата от тази кампания ще бъде равен на НУЛА. Грешни пари на вятъра. Не искаме отровата не разбрахте ли? Вижта какво става в Холандия, Израел, Ню Йорк. Все територии с огромен процент ваксинирани. Там в момента е бум на вълна след вълна. Можем да си правим изводите и няма шанс да се боцнем.