Готвят нова информационна кампания за COVID ваксинацията

Основната роля да се възложи на лекарите и фармацевтите
20 дек 2021 14:44, Елка Василева
69
Готвят нова информационна кампания за COVID ваксинацията
Снимка: архив, БГНЕС

Здравното министерство подготвя нова информационна кампания за ваксинацията срещу COVID-19. Това съобщи за БНР проф. Илко Гетов - българският представител в Европейската агенция по лекарства, след експертната среща в здравното ведомство.

Още по темата

Според него основната роля трябва да бъде възложена на лекарите и фармацевтите.

„Те се срещат ежедневно с хората и те трябва, първо, да имат готовността да им отговорят на всички въпроси, и, на второ място да знаят предимствата и недостатъците на всяка една от ваксините,“ каза Гетов.

Според него досега не се е провеждала ефективна кампания за ваксините.

„Ами ние не стигнахме до хората и до рисковите групи, ние говорихме само общи неща и излизаха експерти да говорят, а хората се интересуват от личното си състояние, когато има наследствено заболяване или автоимунно заболяване. Това досега не се говореше. Фокусът ще бъде обърнат към притесненията на хората, базирани на научните данни,“ посочи проф. Гетов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
20
 
! Отговори
Няма Време преди 2 години
Оставка, Целукупният Български Народ, трбява да Окупира Столицата и Взема Властта - ДемоКрацията е Застрашена - на Власт са Хора, които Очевадно НЕ Представляват Народа, защото Българският Народ Каза - НЕ на това да Бъде Лабораторен П л ъ х!
41
0
 
20
 
! Отговори
Сер-СЕМ преди 2 години
Ами направете един канал Ваксина-ТВ, и там да се изявяват лекарите и фармаците, пък който се интересува - там да гледа, да задава въпроси в ефир, да се информира, да си преценява.
40
0
 
18
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тез са невменяеми...
39
1
 
21
 
! Отговори
miko преди 2 години
Че те и сега те я водят кампанията за щастие без особени успехи.Денонощно ни облъчват от ТВ студията.
38
0
 
25
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
преди 20-тина минути минах 2 пъти покрай Ваксинационният Център на спирка НДК - и 2та пъти Нямаше Жива душа - Балъците Свършиха Отдавна!!
37
0
 
25
 
! Отговори
Само от Любопитство преди 2 години
колко още ще ги търпите?! мислите ли, че имате време за поредното правителство, което да се занимава с НеСъществуващ проблем, докато Държавата Потъва?!
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Научните данни са статистика, а хората се интерасуват от ТЯХНОТО си състояние! Тва по телефона не става
35
0
 
20
 
! Отговори
Поредните преди 2 години
няколко милиона заминаватт на боклyука, като тестовете за Очениците!Който иска, вече се е ваксинирал, макар, че думата трябва да е в кавички- цензура, бате!
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно защо вече имам няколко познати, които след чудотворните ваксини се разпобялаха от Лаймска болест, както и познати на няколко приятели....
33
0
 
21
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
СПОМНЯТЕ ЛИ СИ СТЕФАН СОЛАКОВ ОТ ТВ СКАТ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ 4 МЕСЕЦА НЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ НА СЕБЕ СИ
32
1
 
28
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Една година не се набодохме... Сега в момент когато успоредно с третата доза обявяват и втора "ваксина" която директно е три дозова, и докато най-"ваксинираните" държави имат рекорди по заболяемост и обявяват локдауни, трябва някой третокласен лекар да ми изрецитира рекламната брошура и веднага тичам да се набода. Добре похарчени пари за кампания, ето какво липсвало за да ме убедят - "информация".
31
0
 
31
 
! Отговори
. преди 2 години
Фармацевтите и министърката-фармацевтка ще убеждават хората да ползват продукт на фармацията.
30
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 25 % ваксинирани у нас, 23 % от починалите днес са набодени.Айде разяснявайте! Да я видим тая кампания...Сигурно са починали, щото вярата им във Файзер не е била достатъчно силна и чиста.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29 - A пък млад мъж в Австралия си повишил IQ-то с 50% след като прочете тази новина.
28
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Квото и да подготвят никой няма да се ваксинира доброволно,само ще хвърлите пари на вятъра,най много да принудят някой с това ,че не може да работи...а това дет сте го замислили за децата,ще висите по дърветата,аз съм си харесал няколко за трепане ,само да дойде времето така ще ги изваксинирам ,че по днк ще ги разпознават ,маменцето ви...
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Млад мъж почина в Нова Зеландия след първа доза от ваксината срещу COVID-19" ----- язък, у той повярва в лъжливите кампании и напусна тоя свят
26
0
 
36
 
! Отговори
Оруел преди 2 години
Министерството на Истината подготвя нова кампания с пропаганда и реклама, маскирани като информация. Специалисти по манипулация са консултирани, и е използвана книгата "как да лъжем със статистиката". Истинските проблеми и въпроси отново ще бъдат игнорирани, а всякаква връзка с извънземни, чипиране и хора-гущери ще бъде отново подробно опровергана.
25
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли че файзер купуват една от най-големите компании за леркаства за сърдечни заболявания? Дано ви е станало ясно на кой пак ще плащате заради страничните ефекти от ваксините... ако не ми вярвате напишете в google - pfizer arena pharmaceuticals
24
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И все още не ми става ясно каква е целта на тази кампания. Само вижте какво се случва на места с голям брой ваксинирани. Абсолютно отвсякъде се видя, че тия ваксини могат по-скоро теб да увредят, отколкото да ти помогнат. И в медицината няма такова понятие като "би трябвало" да помогнат.
23
1
 
31
 
! Отговори
Пропаганда преди 2 години
ама след дъжд качулка.Мокър от дъжд не се бои.Освен гаргите и хипохондриците друг вече не можете да уплашите.