Страни в Европа с нови ограничения срещу COVID-19

В Австрия и Швейцария е нужен тест за всички пристигащи
20 дек 2021 10:20, Елка Василева
22
Страни в Европа с нови ограничения срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Пътуващите за Австрия от днес трябва да представят както сертификат, че са ваксинирани или преболедували коронавирус, така и негативен резултат от PCR тест или трета доза ваксина. Сертификатът за ваксинация не трябва да е по-стар от 270 дни, а сертификатът за преболедуване не трябва да бъде по-стар от 180 дни. Новите изисквания не важат за деца под 12-годишна възраст, предаде БНР.

Още по темата

И Швейцария въвежда промени в мерките за влизане в страната, като всички  пристигащи, независимо дали са ваксинирани или преболедували COVID-19, трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест. Ваксинираните и преболедувалите болестта ще бъдат освободени от изискването за повторен тест между 4-ия и 7-ия ден след влизането в страната.

Румъния въвежда изискване пристигащите в страната да попълват електронен формуляр. Това трябва да стане до 24 часа преди влизане в страната или по изключение максимум до 24 часа след влизането. Неизпълнението на мярката ще бъде санкционирано с глоба от 2000 до 3000 румънски леи (400-600 евро).

Германските власти включиха Великобритания в списъка на страните с висок риск от разпространение на COVID-19. От днес пристигащите от Острова трябва да се изолират за две седмици, без значение дали са ваксинирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи след Жабария, Австрия се оказва най-жалката държава ЕС, по-скоро най-промитите мозъци живуркат там и се управлява от найуродливите башибозуци.
17
1
 
3
 
! Отговори
Ганчо преди 2 години
Ограда.
16
1
 
11
 
! Отговори
Врабчето преди 2 години
До Анонимен"Добре де, тогава за какво беше зора да се ваксинираме с по 15 дози, като сертфикатите стават безполезни и трябва да си правим PCRи?!" - Когато не става въпрос за пари, значи става въпрос за мнооооого пари!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4 и 6 ...Улавям сарказъма ти ...
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ройтерс 2020-та- "Строгите КОВИД мерки може да доведат до поставяне на 500 млн души в графата на крайно бедни, които не могат да си позволят храна и лекарства, предупреждават експерти от ООН."Ройтерс 13.12.2021 - "580 млн души на планетата са влезли в графата на крайно бедни за последната година. Очакват се десетки милиони смъртни случаи от глад и липса до медицински грижи. Задава се невиждана хуманитарна криза, предупреждават експерти от ООН." КОВИД ограниченията убиват повече хора от КОВИД!
13
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхуващите се да се ваксинират странно защо не спазват елементарни мерки за защита - миене на ръцете, маски покриващи носа и устата, достанция и разбира се най-много ги е страх да се ваксинират.
12
0
 
34
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
" .......да се изолират , без значение дали са ваксинирани ." ....хо-хо-хо ....тва ме докосна )))
11
1
 
26
 
! Отговори
Да има забрана преди 2 години
Нови мерки забрана за секс и за забременяване по време на епидемия.
10
15
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Връщаме се на положението от преди ваксините.Може да си ваксиниран и заразен и да разнасяш вируса.Единствено с тестове и маски може да се ограничи разпространението на вируса.
9
18
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Засега няма разработена ваксина срещу Делта варианта и още по-малко срещу Омикрон. Досегашните ваксини все пак намаляват пораженията от Делта и може би и от Омикрон, но това не е достатъчно.
8
1
 
23
 
! Отговори
??? преди 2 години
Интересно защо мерките са като след дъжд качулка?! Примерно в Нидерландия, Белгия, Австрия и т.н. мерки въведоха след като вълната започна да отминава. Великобритания отдавна в на върха на класациите, а чак сега Германия я включва в списъка на държавите с висок риск.
7
2
 
51
 
! Отговори
Наште преди 2 години
Докато се сетят да ни убеждават да се ваксинираме то си стана по света и ваксиниран даси и да не си - все на карантина и/или ПСР
6
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еееех... Да можехме и ние българите да достигнем процента ваксинация на западните ни приятели и да си живеем живота като тях...
5
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И оти ги ручахме жабетата? Ваксината може и да помага, ама трябва задължително да се спазват и мерките. Иначе ваксинираните си разнасят вируса, пък после се чудят защо пандемията не спира.
4
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-хубавото в цялата работа е, че хората във ваксинираните държави си върнаха нормалността!
3
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, тогава за какво беше зора да се ваксинираме с по 15 дози, като сертфикатите стават безполезни и трябва да си правим PCRи?!
2
2
 
50
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Мда, все едно отново изживяваме времето на Нацистка Германия, само че ние сега сме евреите !!!
1
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пътуващите за Австрия от днес трябва да представят както сертификат, че са ваксинирани или преболедували коронавирус, така и негативен резултат от PCR тест или трета доза ваксина." ...ваксините ще ви освободят!