За влизане в Швейцария - и с бърз антигенен тест

Промяната влиза в сила от 20 декември
19 дек 2021 15:55, Красимир Ангелов
18
За влизане в Швейцария - и с бърз антигенен тест
Снимка: БГНЕС

От 20 декември Швейцария въвежда промени в мерките за влизане в страната, като всички пристигащи граждани, независимо дали са ваксинирани или преболедували COVID-19, трябва да представят или отрицателен резултат от PCR тест или отрицателен резултат от бърз антигенен тест, съобщиха от МВнР.

Досега възможността за бърз антигенен тест не беше предвидена.

Според новите правила PCR тестът трябва да е направен до 72 часа преди пристигането, а бързият антигенен тест трябва да е извършен до 24 часа преди пристигането в страната.

По информация на посолството ни в Берн също така от 20 декември ваксинираните срещу COVID-19 и преболедувалите болестта ще бъдат освободени от изискването за повторен тест между 4-ия и 7-ия ден след влизането в страната.

За неваксинираните и непреболедувалите тестът следва да бъде направен повторно между 4-тия и 7-ия ден от влизането, като резултатът да бъде докладван на съответните кантонални власти.

Остава задължително преди пътуването и не по-рано от 48 часа преди влизане в страната да бъде попълнен електронен формуляр на https://swissplf.admin.ch

При нужда от съдействие българските граждани в Конфедерация Швейцария могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Берн на следните телефонни номера: +41 31 351 14 55; +41 31 351 78 06, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +41 798243822.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Bern@mfa.bg; Consular.Bern@mfa.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Мотивацията за ваксиниране намалява.Надупчен или не,трябва да си правиш тест.
13
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Още сега отивам в Швейцария.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забавно ми е как шофоьрът на баничарка с 2000лв. заплата седнал да говори за Швейцария. Бедняко, никога няма да стъпиш там, освен ако не отидеш да миеш някоя тоалетна. Изобщо мнението на антиваксъра тотално не ме интересува. Надава вой, ама същевременно няма 2лв. да отиде никъде, защото с 2000лв. кое по-напред да направи?!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното признание за безполезността на боцкането. А тук нека да си харчат пари да разясняват ползите от "ваксинирането".
10
20
 
2
 
! Отговори
До предния преди 2 години
Фашисти са на баба ти хвърчилото! Много ти знае празната кра туна какво е фашизъм. Супер са новите условия! След няколко дни пътувам до Швейцария( има много да мечтаеш за тяхното ниво, Андрешко!), ваксиниран съм и нямам проблеми. А ти и другите като теб, си крякайте на воля! ;)
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на кой му се ходи при тия фашисти
8
2
 
1
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
О Бог Индра, Моля беленето на краката ми да спре веднъж завинаги и никога повече да не се появява отново!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
Нали са набодени, демек безсмъртни, или безвредното омикронче им скрои номер и сега са объркани и не знаят какво да правят, та решиха отново да заложат на страха и репресиите. Съпротива му е майката.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им харесва да не им ходи никой там и да им сваля шапка колко са велики и демократични..Аре бягай.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво излиза? Ваксинираните се пре ха яко, хем се положиха доброволно и безплатно на медицински експеримент с неизвестни последствия в бъдеще, хем и те като,, простосмъртните '' за да отидат някъде ще трябва да се тестват. Хахахааа
4
18
 
3
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 2 години
Иде затвор за неваксиниранити затва тъка правът
3
7
 
5
 
! Отговори
Терор в България преди 2 години
В Швейцария ако разберат, че в България се изтезават и убиват хора по поръчка на ДАНС респективно Гешев, няма да пуснат и един Българин!Визирам изтезанията в Перник и други Български градове!
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдеее и тия отсвириха Ваксинационият сертификат!До два месеца всички ще го шкартират,за какво ручахме(ваксинирахме)жабетата тогава?
1
6
 
5
 
! Отговори
Терор в България преди 2 години
В Швейцария ако разберат, че в България се изтезават и убиват хора по поръчка на ДАНС респективно Гешев, няма пуснат и един Българин!