Д-р Миндов: Няма нито едно запитване за детска ваксина

Искам един ден да се събудя и да няма COVID-19, сподели той
Обновена: 21 дек 2021 09:09 | 21 дек 2021 09:09, Ния Христова
91
Д-р Миндов: Няма нито едно запитване за детска ваксина
Снимка: БГНЕС
"COVID зоните бяха недоразумение. Трябваше да има алгоритъм и ние да можем да изписваме лекарства. Искам един ден да се събудя и да няма COVID-19", заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов пред Нова тв.
 
Той подчертава, че има разминавания между антигенните и PCR тестовете. 
 
"Докато антигенните тестове засичат симптоматично протичане на вируса, PCR-ите не го хващат и тестът излиза отрицателен", казва лекарят. 
 
Д-р Миндов подчерта, че няма нито едно запитване за детска ваксина.
Още по темата
 
"За сметка на това интересът към ваксините за възрастни е двоен, както към първа и втора доза, така и към бустерна. Всяка трета ваксина е поставена в кабинет на общопрактикуващ лекар", разкри медикът.  
 
"Голяма част от лекарите имат настроение да не ваксинират. Това се получава заради грешна информация. Нямаме разписани ясни правила, затова някои хора не искат да поемат риск и спират да ваксинират", обяснява той.
 
Според него нещата трябва да се казват ясно и точно и да няма скрито-покрито. "Задължителна ваксинация не значи принудителна. Сега има 20-30 детски ваксини, а санкцията е 50 лв.", посочва д-р Миндов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
Pisna mi преди 2 години
До 555Те нямат нито една ваксина, не само за ковид 19, НИТО ЕДНА ваксина нямат децата на човека който иска да ваксинира целия свят.
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20-30 детски ваксини? Нищо чудно, че интелекта е толкова занижен ...
81
0
 
6
 
! Отговори
?? преди 2 години
"Задължителна ваксинация не значи принудителна'' Кво каза?
80
0
 
10
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Ваксинираите децата и внуците на журналистите, политиците и лекарите( задължително)! Ния Христова ти ваксинира ли си децата?
79
1
 
6
 
! Отговори
555 преди 2 години
Много лекари отказват да поставят ваксини и това е действие показващо отношение по-силно от казано в прав текст. Все пак и те изхранват семейства и едно вербално противопоставяне на статуквото съществуващо повече от 110 години би им донесло непредвидими последствия.
78
2
 
33
 
! Отговори
555 преди 2 години
В американската преса имаше информация , че децата на Бил Гейтс не са ваксинирани . Защо ли ? Не е въпрос за интелигентни , а другите да се помъчат да си отговорят.
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ITБраво, и без това ИТ-тата сте много и нищо не вършите. Успех с перикардита. Най-добре си полягвай повечко след бустера, да не страдаш от разбито сърце.
76
0
 
11
 
! Отговори
Гуню преди 2 години
Ама наистина ли? Гледай ти изненада....
75
0
 
26
 
! Отговори
Фалибристика преди 2 години
Задължението е принудително, защото си потърпевш ако не го спазиш.
74
0
 
42
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Няма разлика между задължителна и принудителна ваксинация.И двете са съвременен фашизъм.
73
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Браво! Добре, че има българи в чужбина да запазят бг гени. И да вдигнат IQ на нацията. Защото питеците в Абсурдистан ще намалеят по естествен път." - Предполагам визираш себе си с това "питеците". Да не би да имаш проблеми със здравето, щом ще намаляте? Иначе си прав, че питеците ще намалеете по естествен път. Все пак всички сами решихте да се ваксинирате, така че е въпрос на време.
72
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Задължителна ваксинация не значи принудителна..." А какво значи ?
71
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До IT - Бодете се наред цялото семейство, щом не правите разлика между реклама и наука. Ползите за обществото от вашето ваксиниране ще са повече от вредите, така че аз одобрявам решението ти. Естествено аз никога не бих се ваксинирал, но бих посъветвал всеки като теб да го направи. Кофти ми е за децата ти, но все пак никой не си избира родителите, така че може би това е тяхната карма и съдба. Успех с експеримента!
70
0
 
18
 
! Отговори
До IT преди 2 години
И кво искаш да ми кажеш? Някъв фактор ли си, кво? Бил се ваксинирал, та чак и децата и чак с 10 бустер. Тъ.па.нар на квадрат. Най-долно и презряно същество, ***, съучастник в изтреблението на човечеството. Чак и IT се написал, като че ли е голямо геройство. Ба.луш. ама фулстак девелопер ли си или сървър администратор, или дизайнер? Ще има Нюрнберг 2 за вас.
69
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата на депутатите, внуците на величията ни ваксинираха ли ги? А децата на майките, дето предишната система ги убиваше, странно защо тази не? Не е ли редно именно тези две групи да дадат пример как се ваксинират деца?
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
59 само си виж ник нейма! Ясно е че си бачкатор в някоя кланица на Германия и се правиш на велик в бг форумите. Личи от километър. Но като искаш, давай. И да, моля те набоди си децата и двете. Остави на мира нашите. Всеки носи отговорност за живота на своите деца. Ти за твоите, ние за нашите. Само ще ти кажа че точно немските доктори дето много величаят детската ковид ваксинация препоръчват след 5 год да се "изследват обстойно" за следководни поражения. И то ваксинираните! Странно защо ли?
67
0
 
23
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Кво ше изписвате ве. Вие общопрактикуващите лекари се скрихте и минахте в нелегалност, където сте и сега...!Други изнасят гърбела, а Вие преглеждате по телефона. Наглеци
66
0
 
8
 
! Отговори
гъбарко преди 2 години
Чакай и се надявай! Ед МОН Дан тес
65
0
 
9
 
! Отговори
запитване преди 2 години
Ето ви едно. Добре ли сте с главата?
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
62 видяхме ви гените на българите в чужбина, изборите говорят вместо уститите ви. Не се самовъзхвалявай, че ставаш още по-смешен.