Д-р Николова: За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани

Децата с хронични заболявания трябва да се ваксинират, смята лекарят
Обновена: 21 дек 2021 08:42 | 21 дек 2021 08:42, Ния Христова
121
Д-р Николова: За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани
Снимка: БГНЕС
"Децата с хронични заболявания като астма, наднормено тегло, диабет трябва да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, а не точно те да не бъдат ваксинирани". Това заяви д-р Гергана Николова от БЛС в ефира на Нова тв.
 
"Това не са малко деца. Много често страхът сред родителите им е водещ. При заразяване с коронавирус обаче тези заболявания биха се влошили", каза тя.
 
"За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани. Трябва да започнем с бабата и дядото, с бащата и с майката", коментира Николова.
Още по темата
 
"Срещу тетанус и дифтерия правим реваксинация на определени години. COVID-19 не е първото нещо, за което периодично ще правим такава. Ваксината срещу грип всяка годна е различна спрямо щама, който очакваме. Реваксинацията не е нещо ново в медицината", каза още тя.
 
"Трябва да се обърнем към 40-45-те процента от колебаещите се. Трябва ни широка, но базирана на научна основа кампания", посочи Николова.
 
Тя коментирпа доклад на СЗО, който показва, че в България доверието на пациентите е най-високо по отношение на личните лекари и фармацевтите. 
 
"Затова се реши, че когато се говори по отношение на ваксините, това трябва да бъде насочено през нас", поясни д-р Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекари-убийци, как спите?
86
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
глупости
85
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прозорецът се стеснява все повече. Утре ще посегнат и на бебетата. Така е, като не реагираме.
84
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо учениците няма да имат стипендии за успех? Защото трябва да се платят тестовете за плюнки, от които файдата е толкова голяма, колкото плюенето нагоре към небето?!
83
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля, не сравнявайте ваксината срещу грип с експерименталката, която се пробутва нтасилствено уж за предпазване от ковид. Едната е класическа ваксина, която не се поставя насилствено. Ковидната е насилствено поставяна експериментална отрова, чиито последици /негативни/ вече се виждат. Бог да пази България и българите от поредните нацисти! И да въздаде справедливост срещу юдите продажни и поколението им!
82
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Хайдеде, какво чакаш ваксинирай се ти и дай пример! Ваксинирай възрастните си родители, себе си и собствените си деца и внуци. Ще станете безсмъртни може би??? А ,дано , ама надали!
81
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Облекли се като клоуни да ги мамят по- лесно. Бесило заслужават!!!!
80
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не ни осведомихте от десетките хиляди тестове, да не са и стотици хиляди, които направихте на учениците, колко се оказаха положителни :)
79
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкото дете от снимката!! Един палач и двама кибика! Къде са родителите му?
78
1
 
29
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Прави ли ви впечатление,че изведнъж този ниско квалифициран "доктор" всяка сутрин се появява някъде и дава акъл как бързо трябва да се ваксинираме? От къде се пръкна това недоразумение не знам. Сигурен съм че вече изкара за 2 апартамента.
77
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, тия нагльори тръгнали да лъжат, че им пука за децата! Кой ви вярва бе, мошеници дърти? До училищата се продават наркотици, енергийни напитки. Децата купуват цигари и алкохол. Оставихте ги без образование и социални контакти две години! Престъпни га дове нацистки! Сега кого ще излъжете,че за тяхното здраве ще ги инжектирате с отровни експерименталки?! Не ви вярвал българинът! Че кой ще ви се върже, като ви гледа изпълненията и престъпното отношение точно към децата?!
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да защитим децата, просто трябваше да се направят дъвки с прополис - евтино, достъпно, ефективно и без странични ефекти. Но ... вярваме в науката :(
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От какво пази тая отрова децата? Всеки набоден е заразоносител толкова, колкото и нормалния човек, който има вирус. Вече и на пилетата е ясно, че отварите не пазят от заразяване и от предаване на вируса. Тогава защо искате и нашите деца да трепете? Те без друго специално в България са огромня рядкост и затова трябва да ги пазим, не да ги тровим с експерименталките. Ни една мисирка още не е посочила ЗАЩО е нужно да се бодат децата. Не им е спусната още опорката. Понеже няма какво да се съчини.
74
8
 
4
 
! Отговори
до 77 преди 2 години
Какви щанги бълнуваш, не си в селската кръчма да се правиш на велик пред второкласнички. Аре бегай с щангата към най близкото МВР да им разкажеш плановете ти и може да те сложат на мястото след една 24 -ка. Хааахаха
73
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герганоооо само ти ли не разбра, че ваксинацията не спира разпространението. Та как точно защитаваш м@ футко продажнаааааа! Аман от предатели в тая държава...
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елементарни лъжци - медиците - и у нас, и по света, напуснаха и напускат само заради това, че ги насилват да участват в експеримента с отровите! Имам лични приятели и лекари, вкл. в чужбина - и там се усеща вече липса на медицински персонал. Хората са напуснали, за да не се инжектират насилствено с отрови.
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не става ли аз да ви започна с щангата през чутурата и зъбите.
70
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата от ковид не са застрашени. Застрашени са - и те, и ние, от продажните ни политици и юдите - *** в медии и форуми, на които се плаща да лъжат, за да вървят отровите от инжекциите и неправомерното лишаване на хората от основни човешки права! Вие сте престъпници, *** - вие и господарите ви. Да ви връща Господ стократно престъпленията, които натворихте за тези две години! На вас и на потомството ви.
69
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксината срещу грип всяка годна е различна спрямо щама"Но не е задължителна и не обвързана с издаването на зелен сертификат.Сертификатът е явно дискриминационен.
68
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световната здравна организация (СЗО) е загрижена, че много специалисти напускат медицината поради тежките условия на труд по време на пандемията от Ковид-19 и липсата на адекватна подкрепа. Това обяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, който обърна внимание на нарастващия проблем с недостига на лекари и медицински сестри в света.... Тия мръ.сни вакса.джии ще изгонят лекарите с тия задължителни ваксинации.Накрая наистина няма да остане кой да лекува, нито нас, нито тях.