Д-р Николова: За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани

Децата с хронични заболявания трябва да се ваксинират, смята лекарят
Обновена: 21 дек 2021 08:42 | 21 дек 2021 08:42, Ния Христова
121
Д-р Николова: За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани
Снимка: БГНЕС
"Децата с хронични заболявания като астма, наднормено тегло, диабет трябва да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, а не точно те да не бъдат ваксинирани". Това заяви д-р Гергана Николова от БЛС в ефира на Нова тв.
 
"Това не са малко деца. Много често страхът сред родителите им е водещ. При заразяване с коронавирус обаче тези заболявания биха се влошили", каза тя.
 
"За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани. Трябва да започнем с бабата и дядото, с бащата и с майката", коментира Николова.
Още по темата
 
"Срещу тетанус и дифтерия правим реваксинация на определени години. COVID-19 не е първото нещо, за което периодично ще правим такава. Ваксината срещу грип всяка годна е различна спрямо щама, който очакваме. Реваксинацията не е нещо ново в медицината", каза още тя.
 
"Трябва да се обърнем към 40-45-те процента от колебаещите се. Трябва ни широка, но базирана на научна основа кампания", посочи Николова.
 
Тя коментирпа доклад на СЗО, който показва, че в България доверието на пациентите е най-високо по отношение на личните лекари и фармацевтите. 
 
"Затова се реши, че когато се говори по отношение на ваксините, това трябва да бъде насочено през нас", поясни д-р Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
11
 
! Отговори
Питам за едн приател преди 2 години
Тоя що не прави като вятъра под вода докато изсъхне?
66
1
 
17
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Както всички се обедихме през последнияр месец, месец и половина децата боледуват изключително рядко. Ако боледуват, то изкарват вирусът леко. Специално в класът на моето дете за периода на тестване нито едно дете не е излязло положително! През останалото време е било същото!
65
2
 
19
 
! Отговори
Стат преди 2 години
"Децата". Прозореца. Колко сте прозрачни .....ЗАЩО и КОМУ?
64
1
 
30
 
! Отговори
ами преди 2 години
"За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани."Нали вече е пределно ясно и доказано,че ваксинираният ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАРАЗЯВА след ваксината и на ПРАКТИКА,как точно ще бъдат защитени децата ни бе доФторе?
63
2
 
20
 
! Отговори
УЖАС преди 2 години
Сега ще ваксинират всички деца по сиропиталищата!
62
1
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 2 години
Има организирана престъпна група има и ГДБОП - Главна дирекция борба с организираната престъпност...
61
2
 
29
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Първо защитавахме възрастните, сега трябва да защитим децата, скоро ще почнем марсинаците да защитаваме. Добрите лековерни хорица вече ги излъгахте, от тук нататък търсите под вола теле, но ще намерите каквото има под вола мезду задните му крака
60
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Реваксинацията не е нещо ново в медицината", каза още тя."" - А реваксинацията на 3 месеца и по-малко не е нова така ли ? - - "За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани. Трябва да започнем с бабата и дядото, с бащата и с майката", коментира Николова." - И това го казва лекар ??? Явно още е с информацията от зората на ваксините срещу корона вируса - ваксинирай се ,да не се заразиш и да не заразиш другите . Трагедия .
59
0
 
0
 
! Отговори
Бройката на: преди 2 години
Докопаните от ебливииия заек ученици през годините се увеличава ....
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди беше старците , сега децата утре ще е макаците :) Тез няма се спрат
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да защитим децата трябва да ви ***.
56
1
 
8
 
! Отговори
Кажи ми копиле? преди 2 години
Как целите и стъпвате в едно и също минирано поле и на една и съща мина все най-отбраното.Аз немам вашия подбор, защото ми взимате моя подбор за други цели, но имам избор -едно дръво с ръждясали пирони и бодлива тел или пред тръбата всички са равни!
55
1
 
32
 
! Отговори
sss преди 2 години
България и Румъния са с най нисък процент на набоцкани и случаите при тях налаляват, Западна европа се скъсаха да се боцкат и... бележат рекорди на заразени> Англия, Германия, Холандия... Като те боцнат па се заразяваш и пак пренасяш тая гадост! Щели да убеждават...Смешници! Я по добре изследвайте какво е съдържанието на течностите и тогава ги пускайте масово! И не ми четете от листовките! ''Разяснявали''... шамандури нещастни
54
0
 
30
 
! Отговори
Децата нямат.. преди 2 години
...нужда да ги защитавате от тоя вирус, които за тях е по-безопасен и от обикновен грип. И това е доказано. Тия ваксини са за по-опасни за децата отколкото самия вирус. Тая е лекарка колкото аз съм космонавт. Корумпирана търговка. Виж за деца със сериозни заболяваня. може и да е права. Не знам. Но в такъв случай дори, ваксинираните родители също пренасят вируса. Тая като че ли е паднала от Луната. Или само изпълнява платени нареждания/
53
0
 
25
 
! Отговори
архангел Мекаил преди 2 години
Господ забавя но не забравя Всички ще си получат заслуженото сатана е ваш враг и иска да ви заблуди не се поддавайте
52
0
 
30
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 2 години
Взели са милиони за масова пропаганда,агитация и дезинформация..въобще тотална офанзива по всички фейсбуци,телевизии,интернети и медии!Таз глупавата сама си го каза!
51
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"40-45-те процента от колебаещите се" Брех, голямо колебаене, голямо нещо ха-ха Колкото успяхте да излъжете до тук (10%) все е берекет.
50
0
 
26
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 2 години
Защо продължава една лъжа, да се повтаря отново и отново, когато някой се ваксинира, той не пази никого, а само себе си (друг е въпроса тази течност дали въобще пази)!
49
1
 
32
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Ако бяха истински ваксини хората и без пропаганда и агитация щяха да се ваксинират!Но с тези ментета които повече вредят на здравето и с които трябва през 2-3 месеца да те инжектират няма как да стане!Не го ли разбрахте вие от бялата мафия бе!
48
2
 
13
 
! Отговори
от р.Лим преди 2 години
Едно време учителките стъпваха по главите на децата, за да се измъкнат от потъналия автобус, и сега работата на там отива, възрастните, основно в западните общества, стъпват по главите на младите, и то само от страх, като си възрастен, не е задължително да караш тежкъ ковид.