Доц. Кунчев: В Западна Европа е цунами заради Омикрон

Въпрос на време е новият вариант да се появи и при нас
22 дек 2021 09:16, Ния Христова
382
Доц. Кунчев: В Западна Европа е цунами заради Омикрон
Снимка: БГНЕС
"Вирусът търси начин да заобиколи имунитета ни, вероятно ще се появяват нови щамове. Това е война. Ние имаме няколко основни оръжия – дезинфекция, мерки, най-вече ваксината, а вирусът ще вади нови варианти", заяви в ефира на Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 
Омикрон
 
"Противоречиви са данните, които получаваме. Всеки ден започва с преглед на ситуацията във Великобритания, Нидерландия и други страни. На среща преди дни експерти описаха ситуацията така – „В момента не сме във вълна, в момента сме в цунами”. Нарастването в Западна Европа е изключително рязко, броят на засегнатите от вируса е много голям, но тежестта не е толкова голяма. Колкото сме по-подготвени, толкова по-леко ще мине при нас вълната. Проблемът е, че ние не сме", смята доц. Кунчев.
 
"Вирусът търси начин да заобиколи имунитета ни, вероятно ще се появяват нови щамове. Това е война. Ние имаме няколко основни оръжия – дезинфекция, мерки, най-вече ваксината, а вирусът ще вади нови варианти. Ако нещата протекат като при Великобритания, възможно е болниците отново да се препълнят", прогнозира здравният инспектор, без да посочва точна дата за разпространението на Омикрон в България.
Още по темата
 
Кунчев припомни, че случаи на новия щам вече са регистрирани в съседни на страната държави като Румъния и Гърция. Въпрос на време било да дойде и у нас.
 
Ваксините и децата
 
Относно това дали едно 5-годишното дете трябва да бъде ваксинирано, Кунчев препоръчва имунизацията, за да му бъде осигурена пълна безопасност.
 
"Човек може да го кара по-леко, но това не значи, че не е преносител на вируса. Ваксинираният пази най-вече околните, но преди всичко той има имунитет за самия себе си", посочи той.
 
Според здравния инспектор над 5 млн. деца са ваксинирани в САЩ и при нито едно от тях няма развито автоимунно заболяване в следствие на ваксината. Той обясни още, че миокардитите са изключително рядка реакция, която се среща само при възрастните. 
 
"Оказва се, и мен ме стресира изключително много, че навсякъде има антиваксъри, но у нас те са най-кръвожадни. Един български град си замина, а те продължават да разпространяват какво ли не – чипове, самолети, графенофокиси. Щях да седна и да запиша всички теории, които бяха създадени, те са над 10. Това не е нормално, като има толкова много данни. Има седмици, в които нямаме нито един ваксиниран починал. В цялата работа има нещо оптимистично. Ние направихме едно проучване, което показа, че около 10-15% са крайни антиваксъри и с тях няма как да се преборим. Но има още две групи, които се колебаят. Ето за тях си заслужава да направим тази кампания", смята здравният инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж съм аниваксър , обаче ето ме на -ваксиниран !
206
1
 
14
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Този кога ще си понесе отговорността за всички изречени лъжи, и за най - важната, че е ваксиниран. За това, че ден не е работил с хора е очевидно.Ако зависи от него - концлагери.
205
1
 
17
 
! Отговори
Добре де, преди 2 години
хайде сега РАЗУМНО и без ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ да попитаме:Държави и народи "отличници", съзнателни,дисциплинирани, ваксинирани сега стоят затворени?Какъв е резултатът от ваксината? По-малко умирачка?Да бе!Не умират хората там, защото здравният статус на населението и равнището на медицински грижи са други, на светлинни години от нас.ПИТАМ защо е цялата тази истерия - медии, правителства, международни организации? Обичайните сезоннни грпни и други подобни вируси не се и споменават дори!Няма заговор?
204
1
 
9
 
! Отговори
До 233 преди 2 години
До До Мдаа"нали един такъв човек, с починало след инжекция, наричана "ваксина", дете влезе и стреля в болнично заведение."=/=/Аз снощи прочетох такава информация и питах тук дали е вярно, дали и друг е срещал такава информация.И веднага един ми скочи, нямало такава новина нито на английски, нито на руски или български.То и да е вярно едва ли ще го съобщят официално или ще пишат, че психически болен е влязъл в болница и стрелял.Но такова поведение е нормално за такава гавра.
203
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко бързо се променят нещата:първо една,после трябваше още една доза и РАЙ,живот по старомо,да ама не,сега Бустер(побутвач на ,,еликсира,,да работи по добре)после Бустер на бустера и тн,80-90%вакс ииии цунами,локдауни...как сте,какво е чувството да сте опитни мишки???и до кога няма да виждате очевадното!
202
1
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Почти всички роднини и приятели го изкарахве. Кой миналия декември, кой март тази година. Никой не е повторен, никой не е пипнал какъвто и да е вариант. Какво ще рече това ? Естествения имунитет е най-силен. Тези ваксини само те стимулират за известно време и после пак падаш жертва на поредния вариант.
201
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз избутах още в началото първия вариант. Както и всичките ми роднини и близки приятели. До сега, втора година почваме, нищо друго не ни е ловило, въпреки че не се вардим като отк ачени хипохондрици. Събираме се, общуваме си - нормални хора сме. Освен естественият имунитет, нищо друго не пази. Другото е само допълнителен риск за здравето, особено РНК и векторните инжекции. Обаче у нас Новакас няма да се предложи. Да не би някой наистина да тръгне да се ваксинира, понеже другото не е ваксина.
200
1
 
11
 
! Отговори
Е преди 2 години
До Кунчо Воскресе........Воистина Воскресе!"=/=/=/Не е много сигурно.Цунами от омикрон идва.Ваксината не го лови. Кунчака този път може и половин година да съства с града и със службата си.
199
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Въпросът е - все още държите да карате всички варианти и мутации или ще си ги спестите чрез ваксинация? Имаш избор. Дерзай!"-------------- Аз си спестих прекарването на почти всички варианти, като и ваксинационните експертименти с мен, като просто перкарах един от вариантите. Изборът отдавна съм го направил, а ти заголвай ръкава за 10-тия бустер.
198
1
 
15
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Ачо това е заради лъжите ви и отровите които инжектирате
197
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който преболедува уханския, го хвана и британския. Който изкара британския, хваща делтата. Всички оцелели, целокупно хващат омикрона. Въпросът е - все още ли държите да карате всички варианти и мутации или ще си ги спестите чрез ваксинация? Имаш избор. Дерзай!
196
2
 
16
 
! Отговори
До Мдаа преди 2 години
"Благодарности" от почернени родители вече започнаха - нали един такъв човек, с починало след инжекция, наричана "ваксина", дете влезе и стреля в болнично заведение. Предизвикаха справедливия гняв на обикновените хора нацистите. Войната е започнала.
195
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете ваксини адидас , найк , пума , филип плейн , долче и габана . Ще има 100 % ваксинирани
194
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който плеболедува уханския, го хвана и британския. Който изкара британския, хваща делтата. Всички оцелели, целокупно хващат омикрона. Въпросът е - все още държите да карате всички варианти и мутации или ще си ги спестите чрез ваксинация? Имаш избор. Дерзай!
193
2
 
23
 
! Отговори
Харабейшио преди 2 години
Кунчо на стари години за резил стана! Със сигурност е получл добра финансова компенсация.
192
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Което показва по безспорен начин безсмислието на досегашния геноцид и нацизъм, с орязване на човешките права и насилственото инжектиране. След като най-инжектираните са в центъра на "цунамито" - що ги ручаха жабетата? И поради що са призивите за още ручане? Вече стана съвсем ясно - никой не цели здраве и живот за хората. Целта е орязване на правата им, масово изтребване на човешката популация, насилие, терор, стъпкване на средния и дребен бизнес, печалби за фармамафията. И нищо повече.
191
2
 
24
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
"Това не е нормално, като има толкова много данни."-=/=/Ненормалното е,Кунчев, че след като ти, напълно набоден, се търкаля два месеца, все още имаш наг.лостта да агитираш за ваксини.И даже за децата.Миокардитите били само при възрастните.Глупости.Чети колко деца има в САЩ с миокардити.Докато не започнете да получавате "благодарности"от почернени родители явно няма да се спрете.Е, каквото повикало, това ще с еобади.
190
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчака след като прекара месец на кислород в интензивното и месец възстановителни процедури, днеска пак заработва с призиви за ваксините, които го докараха дотам. Ето това е продажник от класа.
189
3
 
22
 
! Отговори
Машалла Кунчо преди 2 години
Ваксините не ловят Омикрон, затова се ваксинирайТЕ!
188
3
 
19
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''Един български град си замина, а те продължават да разпространяват какво ли не чипове, самолети, графенофокиси.''Втората част на изречението не само че не противоречи на първата, но и я предизвиква, Мунчев и ти отлично го знаеш това! Така че не се прави на улав!