Доц. Кунчев: В Западна Европа е цунами заради Омикрон

Въпрос на време е новият вариант да се появи и при нас
22 дек 2021 09:16, Ния Христова
382
Доц. Кунчев: В Западна Европа е цунами заради Омикрон
Снимка: БГНЕС
"Вирусът търси начин да заобиколи имунитета ни, вероятно ще се появяват нови щамове. Това е война. Ние имаме няколко основни оръжия – дезинфекция, мерки, най-вече ваксината, а вирусът ще вади нови варианти", заяви в ефира на Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 
Омикрон
 
"Противоречиви са данните, които получаваме. Всеки ден започва с преглед на ситуацията във Великобритания, Нидерландия и други страни. На среща преди дни експерти описаха ситуацията така – „В момента не сме във вълна, в момента сме в цунами”. Нарастването в Западна Европа е изключително рязко, броят на засегнатите от вируса е много голям, но тежестта не е толкова голяма. Колкото сме по-подготвени, толкова по-леко ще мине при нас вълната. Проблемът е, че ние не сме", смята доц. Кунчев.
 
"Вирусът търси начин да заобиколи имунитета ни, вероятно ще се появяват нови щамове. Това е война. Ние имаме няколко основни оръжия – дезинфекция, мерки, най-вече ваксината, а вирусът ще вади нови варианти. Ако нещата протекат като при Великобритания, възможно е болниците отново да се препълнят", прогнозира здравният инспектор, без да посочва точна дата за разпространението на Омикрон в България.
Още по темата
 
Кунчев припомни, че случаи на новия щам вече са регистрирани в съседни на страната държави като Румъния и Гърция. Въпрос на време било да дойде и у нас.
 
Ваксините и децата
 
Относно това дали едно 5-годишното дете трябва да бъде ваксинирано, Кунчев препоръчва имунизацията, за да му бъде осигурена пълна безопасност.
 
"Човек може да го кара по-леко, но това не значи, че не е преносител на вируса. Ваксинираният пази най-вече околните, но преди всичко той има имунитет за самия себе си", посочи той.
 
Според здравния инспектор над 5 млн. деца са ваксинирани в САЩ и при нито едно от тях няма развито автоимунно заболяване в следствие на ваксината. Той обясни още, че миокардитите са изключително рядка реакция, която се среща само при възрастните. 
 
"Оказва се, и мен ме стресира изключително много, че навсякъде има антиваксъри, но у нас те са най-кръвожадни. Един български град си замина, а те продължават да разпространяват какво ли не – чипове, самолети, графенофокиси. Щях да седна и да запиша всички теории, които бяха създадени, те са над 10. Това не е нормално, като има толкова много данни. Има седмици, в които нямаме нито един ваксиниран починал. В цялата работа има нещо оптимистично. Ние направихме едно проучване, което показа, че около 10-15% са крайни антиваксъри и с тях няма как да се преборим. Но има още две групи, които се колебаят. Ето за тях си заслужава да направим тази кампания", смята здравният инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сравнете 2 снимки отпреди и след ваксинацията на Кунчев. Потресаващо е
226
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кирил- не става, Киро, все пак миналата година беше забранено да се разхождаш в планината, а в парковете се носеха маски и хората се глобяваха по 5000 лв, ако седят на пейка....
225
1
 
26
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Когато слушаме Кунчев, да помним: тромбозите от ваксини често засягат мозъчни съдове...
224
1
 
30
 
! Отговори
Срам и позор преди 2 години
Как и кой допуска това недорозомение да нарича собствения си народ кръвожадни ? Къдее каскета да се самосезира за тия нападки на Кунчо Кратунчо
223
1
 
32
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Нашите оръжия в тази война били дезинфекцията, мерките и ваксините. А нещо за слънце, спорт, свеж въздух и така нататък? Или тва не са фактори?
222
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек защо го нямаше толкова време? Още не съм намерил логично обяснение. Или е някаква досадна 'черна станция' , която се включва отвреме навреме или е някоя от другите 'конспиративни теории'Той затова ли си получава заплатата - плюе,плюе, хоп - 2 месеца отпуска, връща се и продължава ??
221
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е за мекотелите да се страхуват от вълни и да им се привиждат цунамита те нали живеят в океана.
220
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев - стар, с хронични заболявания. Ваксиниран с две дози. И какво го предпази от грипа и усложненията? Жив е само защото за него са похарчени стотици хиляди, защото, ако и да отрича болнично лечение, два месеца болницата е била у тях... Колко хора ще бъдат спасени след ваксините с неговите усложнения? Колко си отидоха преждевременно точно от групата на рисковите с ваксини? За сега са по-малко от неваксинираните, просто защото ваксинираните са по-малко...Замислете се поне!
219
2
 
18
 
! Отговори
Ангел Кунчев преди 2 години
Хора, честно ви казвам, няма да ви лъжа - благодарение на ваксината бях само 1 месец с тръба в гърлото и изкарах вируса сравнително леко. Нямах температура, кашлица и хрема, защото не усещах нищо и всичко това е благодарение на ваксината! Общо взето си бях като на хотелче, лежах и си почивах. Ето защо тази ваксина е толкова ефективна, не се колебайте да се боцнете. Иначе току-виж сте го изкарали безсимптопмно.
218
1
 
16
 
! Отговори
... преди 2 години
Споко, къде е още! И 5-та и 6-та и 7-*** и 999-та вълна ше има! А след като тоз вирус се поизхаби в едни колбички в едни лаборатории чакат поне още 1000000 вируса да се пуснат и да после да ми се разправя как един комар охапал едн прилеп пък приляпа изял една змия пък после едно прасе изяло прилепа и още от сорта алибализми!!! Та така споко къде е още!!!!
217
1
 
14
 
! Отговори
Айде бе преди 2 години
Абе тва цунами да не е с гьотерици бе ЛуКумчев че матриала както е озверял от лъжите Ви яко тричане ке падне.
216
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доцента се появи и почна да ръси тъпотии, като го нямаше беше по-добре. Поне един от мрачните предсказатели се беше покрил и сега пак изплува и цялата мрачна тайфа от предсказатели и врачки от соц. доценти и професори пак се събра. Чува се страшното мучене и виене на Математика, на Гломб, на Радка Аргирова, на Петрунов и други разни вещери и вещици. Изплуват те в екрана на телевизора и със страшен вид вещаят нови вълни, камари от трупове и страшен апокалипсис. Весела Коледа на всички казвам аз.
215
1
 
31
 
! Отговори
Мисирката на СЗО преди 2 години
СЗО вчера каза "В Европа идва нова буря заради Омикрон". / / КУНЧЕВ тази сутрин: "цунами заради Омикрон"Голяма старание, голям "слугинаж". Истинска мисирка на СЗО. Ще си получи 30-те сребърника.
214
1
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Не мога да разбера, защо преболедувалите са на най-ниското стъпало в класациите. По-зле и от неваксинираните. Очевидно тъй като имаме пълен имунитет защото сме се срещали с целия вирус а не с там някакво си шипче. Не можета да ни излъжете обаче с тези ваксини.
213
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти ли бе, Кунчо? Не беше ли ти тоя, дето едвам оцеля, беше на кислород в болница, нищо че си имунизиран със стотици бустери? Ти ли точно ще говориш за ваксината... на това му се вика лицемер и двуличник, в чист блясък. Насладете му се, дами и господа.
212
1
 
18
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Един български град си замина, но не от вируса, а защото здравеПОГАЗВАНЕТО е в ръцете на Кунчевци, Кнатари, Мутафи. Кунчо колко хора е излекувал в живота си.Кунчо знае ли какво е мнеието на световни капацитети като д-р Робърт Малоун, проф.Люк Монтание и др.А, вярно, бе, те разпространяват фейк нюз и са кръвожадни антиваксъри.А баш специалистите коремни хирурзи, фелдшери и т.н. глаголят светата истина.
211
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо ми казваше: " Човек за едната чест живее ". Кунчев, ти дядо нямаше ли си?
210
1
 
17
 
! Отговори
Хаху преди 2 години
Цунами има в главите на такива в празните ви глави като теб Пазине ни боже от тия убийци на собствените си народи
209
1
 
21
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
В западна европа цари фашизъм, не омикрон! Вирусът е само замазка!
208
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А при нас трябва едно цунами от дела да вкара теб и всички продажни лекари, политици, математици и не знам какви *** още за всяване на паника. Ваксините не действат, стига вече сте ги рекламирали. Омикрон е като другите варианти, ще мине и замине.