Проф. Ботев: Няма нужда от нова ваксина, епидемията изчезва до 2 месеца

"Безумие е да лекуваме вируса с антибиотици, ще има бум на автоимунни заболявания"
Обновена: 23 дек 2021 10:37 | 23 дек 2021 10:23, Ния Христова
217
 
"Още няма потвърдени случаи на Омикрон у нас, но е много вероятно пробите, които ще бъдат изследвани, да докажат, че има. Ако последваме сценария в Англия, до един месец всички ще преболедуват този вариант. В Англия в момента 90 хил. души се заразяват на ден на фона на 90% ваксинираност на населението. Хубаво е, че този вариант преминава много леко", заяви хематологът проф. Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Ако всичко това, което получаваме като информация, е вярно, това е краят на епидемията - ще стане до месец-два. Няма време и смисъл да се създаде нова ваксина", обяви той.
 
Той отново алармира, че в България ще продължава да има висока смъртност, ако продължи тази терапия с антибиотиците.
 
"Стотици професори настояваме да се спре лечението с антибиотици на вирус. Това е безумие! Ще се появяват много тежки автоимунни заболявания, ще има бум", каза проф. Ботев.
 
Според него защитата на преболедувалите е по-добра от тази на ваксинираните.
 
"В момента имунитетът в много голяма част от населението клони към 0. Това не се казва, а се казва, че с бустерната доза ще се увеличи 80 до 100 пъти защитата. Използват се търговски трикове от магазините. Трябва да се ваксинират проблемните хора, но този вариант може да се хване и големите фирми го правят. Този вирус не е създаден да убива хора. Той ни показва колко неправилно живеем. Мутира и се наглася. Омикрон е значително по-добър. Много хора ще се разболеят, но тук става въпрос и за икономически интереси. ЕС е поръчал 5,8 млрд. ваксини, които ще бъдат платени до 2023 г.", коментира хематологът.
 
Той изтъкна като проблем факта, че политиците говорят прекалено много за вируса и не се дава възможност на специалистите да го правят и подчерта, че Агенцията по лекарствата не си върши работата. 
 
"Нашето сдружение ще напише писмо до FDA какво става в България. Явно никой не вярва на българските учени. Ще напиша писмо и до министъра. Елитът на българските лекари търпеливо чакаше фирмите с антибиотиците", предупреди проф. Ботев.
 
Гледайте целия разговор във видеото.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е добра, но това не е решението на проблема. Прав е човекът за автоимунните заболявания и единственото средство за справяне е строг режим на хранене и благоприятен микробиом. Взимайте пробиотици и яжте ферментирали храни, това ще ви избави от 99% от болестите и ще сте здрави цял живот!
182
1
 
3
 
! Отговори
Баба Лидия преди 2 години
С едно не съм съгласна - защо трябва да ваксинират и малките деца. Аз съм с две дози, но съм възрастна, рисков фактор, но децата не боледуват тежко, защо посягат на тях?!
181
1
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Анонимен-56: Най-лошото идва години след тези разствори?!
180
2
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Анонимен-55: След войната България беше защитена от видовете шарки и др. благодарение на най-добрата ваксинационна праграма в света!!!!! А ваксината беше направена в България преди войната и произвеждана /и поставяна/ масово през соца!!!
179
1
 
3
 
! Отговори
Лаик преди 2 години
Тук е мястото да припомним класическата строфа --- ***затуй така жестоко жилиш - в предсмъртен ужас може би . . .***
178
11
 
0
 
! Отговори
Мангъра преди 2 години
Следващия, който е за съд и затвор ... Двамката с мангъров да си гукат в една килия.
177
2
 
1
 
! Отговори
555 преди 2 години
Едно от нещата с които не съм съгласен с вас д-р Ботев е, че вируса ни показва колко неправилно живеем , а усещането е , че някъде някои с меркантилни подбуди ни сервират претоплена манджа и целта разбира се ако може поне 99% от човешката популация да я опита.
176
2
 
2
 
! Отговори
До любопитен 161 преди 2 години
Чипът е устройство, което обработва входните сигнали съгласно заложен в него алгоритъм. Алгоритъмът съответно може да се променя с подходящ набор входни сигнали /данни. ИРНК ваксините са входен сигнал, който променя/стимулира ДНК алгоритъма ни. Така, че чипът сме ние.
175
2
 
3
 
! Отговори
д-р Вазов преди 2 години
Ботев, прави се на професор в турския си университет и престани да приказваш глупости по телевизиите, вече изтърва влака за парламента или пост в политиката, други по-чевръсти колеги се уредиха...
174
11
 
8
 
! Отговори
Спиридон преди 2 години
С антибиотици ме лекуваха от пневмонията след ковида, така че да си ядеш ушите, докторе!
173
9
 
20
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Правилни неща казва. Ще допълня че и първия вариант не бе нещо по-страшно от всеки друг по-сериозен грип. От който умираха с милиони и стари и болни хора по света. Просто с локдауните и мерки за предотвратяване изграждането на истински натурален имунитет сред населелението, нарочно увеличиха щетите, за им излязат картите и постигнат целите си. Дори и с този Омикрон, не по страшен от лека настинка, няма да отпуснат желязната си хватка. И не е само за пари Има нещо много по важно в тези ваксини
172
3
 
21
 
! Отговори
До Диана преди 2 години
Дианче, спри да пишеш глупости. Омикрон се пръкна от ваксинирани до един в Африка и се разнесе по света от ваксинирани със сертификати. Скоро имаше парти в норвегия и всички бяха ваксинирани, също и на круиз кораб преди няколко дни. До един, че и с бустери повечето. Защо мислиш че при почти напълно ваксинираните държави, локдауните и маските по Коледа са за всички? С евтини лъжи няма да успокоиш съзнанието си и ни убедиш, че не са те натъпкали с графен за нещо друго, а не срещу ковид.
171
16
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Точно в момента в Англия се заразяват 120 000 - 130 000 на ден с короната. Разболяват се млади хора без ваксини основно /в над 95% от случаите по болниците са млади хора без ваксини!/.Смешно е да се очаква, че Омикрон е последната мутация на вируса - мутациите се появяват при много заболели хора, а при 120 000 на ден не знам колко мутации може да се пръкнат, при това не е задължително те да са толкова щадящи към човека /Делта беше по-смъртоносен от предшествениците му!/
170
3
 
19
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 2 години
Няма нужда от недействащи ваксини, то е ясно щом при 8090% ваксинирани пак имат по 90 хиляди случая на ден в Англия например.
169
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ваксини че няма нужда знаем. Ама и от медии няма нужда да си кажем честно...
168
1
 
15
 
! Отговори
555 преди 2 години
Хайде лека нощ приятели , бъдете здрави и най-важното не се притеснявайте , че това ни води проблемите , а не някакви вируси с които хомосапиенс съжителства миролюбиво от хилядолетия но и те (вирусите) като нас от време на време обичат да си показват магариите.
167
0
 
0
 
! Отговори
555 до Върбан преди 2 години
Извинявам се за нетактичния въпрос , ако случайно съм на прав път.
166
0
 
0
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
върбан брястов салкъмов съм (шегичка) То тези които най не трябва, много лесно ще ме намерят ако поискат, ама айде да не помагам на всички.
165
0
 
1
 
! Отговори
555 до Върбан преди 2 години
Случайно да се казваш Тодор? -музикант известен с това прозвище.
164
24
 
4
 
! Отговори
Ами преди 2 години
вие си търсите някой да ви успокоява. Те там в СЗО лекари до лекари, немогат да кажат такова нещо, тук се появава някакъв и заявява какво ще стане. То този ако беше толкова далновиден, отдавна да седи в някакъф офис в САЩ на 200 хил+ заплата. Отделно не изглежда като някакъф на който може да вярваш а по скоро на някой който е прекалил с Глювайна, зачервил тез бузи кат коледар