Преболедувалите "Омикрон" и ваксинирани срещу "Делта" - с най-здрав имунитет

Тези, които са преболедували обаче "Делта" могат пак да се заразят
26 дек 2021 13:42, Петя Славова
96
Преболедувалите "Омикрон" и ваксинирани срещу "Делта" - с най-здрав имунитет
Снимка: БГНЕС

Хибриден имунитет е най-добрата защита срещу коронавируса, като хората с такъв имунитет имат десетократно по-висока защита срещу вируса. Това твърди токсикологът д-р Алексей Водовозов.

Още по темата

Преболедувалите COVID имат висок риск да се разболеят отново, ако първия път са били заразени с Делта, а втория път - с Омикрон. Ваксинацията осигурява по-надеждна, но не и стопроцентова защита срещу коронавируса, тъй като новият щам Омикрон е в пъти по-заразен, обяснява лекарят.

„Ако сте боледували от предишните щамове на коронавирус, това на практика не ви дава защита срещу Омикрон. Ваксинацията с две дози от ваксината дава добра защита, но не и срещу новия Омикрон. Към момента ваксините действат добре срещу Делта, но Омикрон е твърде нов“, казва Водовозов, цитиран от БГНЕС.

Най-надеждната защита срещу заразяване с щама Омикрон получават и хората, които имат хибриден имунитет - тези, които са хем преболедували Омикрон, хем са ваксинирани срещу Делта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксина срещу Делта няма! Всички ваксини са срещу оригиналния щам и срещу всеки по нов щам са по малко ефективни.
79
0
 
0
 
! Отговори
А дали? преди 2 години
До Idealist"Турция направи такава ваксина"=>=>То хубаво, ама как Турция прави ваксина от убит вирус, като премията от 240 хил. евро за този, който изолира вируса още не е взета.Вируса още не са го изолирали, от къде го взеха,ч е да го убият и направят ваксина.Съществува и мнение, че същите симптоми се получават и когато организмът е подложен на електромагнитно облъчване с определени честоти - 5 джи и т.н.Прибързано е да се бодете,като не знаете срещу какво и то с тези "ваксини".
78
0
 
3
 
! Отговори
Точно обратно е преди 2 години
Ваксинираните не развиват траен клетъчен имунитет.Затова трябва да се бодат при всеки нов щам.Чрез ваксинацията се постига подтискане на имунната система и се разчита по този начин ваксинираните да карат ковида по-леко.На практика се получава нещо подобно на СПИН-а - придобита имунна недостатъчност.Да, за кратко време, докато трае срещата с вируса, но след няколко такива ваксини ще си прецакате имунитета окончателно и всяка кихавица ще ви събаря,докато поредната ви усмърти.
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекари, да бяхте спрели да се изказвате ли? Да бяхте млъкнали вече? Ама не, продължавате да се правите на много знаещи и можещи - комбинирана защита с ваксина и преболедуване, половинка защита, ако това било или онова станело... Чудите се какви бълвочи да изхвърлите и в каква пропагандна помия да ни потопите. А накрая тестът ми за антитела излезе положителен, а аз дори не подозирам кого съм го изкарал.
76
0
 
8
 
! Отговори
J.J. преди 2 години
До NimandТе другите изчезнаха, така че няма проблем. Да живее цар Ковид. Победи всички ОВИ-та, с които се борим хиляди години.
75
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
А който има хрема и разстройство,не боледува изобщо!
74
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудят се как да ви набият първата доза, затова още споменават делти мелти. пък уж нямало да ви набиват бустер, защото сте щели и да го преболедувате. Толкова са плоски опитите им да убедят навалицата сама да предаде здравето и живота си, че няма на къде. Защото изоставаме съществено от пренабодената Европа, където основната пропаганда е бустер и деца 5-11 годишни. След това ще дойде ред и на пеленачетата да ги вържат към облака и да им инсталират нано-технологии.
73
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-надеждната защита срещу заразяване с щама Омикрон получават и хората, които имат хибриден имунитет - тези, които са хем преболедували Омикрон, хем са ваксинирани срещу Делта.Даже в съчиненията в 4-5 клас пишехме по-смислени нещаЗначи за да си защитен срещу Омикрон, трябва да го преболедуваш преди товаАми къде ти е защитата в такъв случай?!
72
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-сигурния начин да захапеш тръбата в интензивното е да се набодеш с експерименталка и после да се помислиш за безсмъртен, веейки зеления сертификат отпред...
71
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сутринта пуснаха анестезиолога да ви омайва, сега пуснаха и токсиколога да ви довърши при вземане на информирано решение да се евтаназирате. Поверете живота и здравето си *** тези двамата и не забравяте да си занесете чувалчето, че работят с материали на клиента.
70
2
 
16
 
! Отговори
Idealist преди 2 години
В ЕС има 3 васксини от старите технологии - убит вирус или с неговите части от белтъци - антигенни ваксини. Защо платените агитатори не говорят за тях, а ни натрапват само генитичните. Да не е за тлъсти комисионни или по идеоплогия са неолилберали и мизантропи? Хора, искайте ваксини от старите технологии. Турция направи такава ваксина. Ако не бяха дадеби милиони за генетините американски ваксини и България щеше да има ваксина от този тип. В момета по медиите говорят платени агитатори!
69
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко става сега в Франция Англия Германия Италия имало по 70 000 на ден заразени ,и то с техните хвалби за ваксинация на 80 %въпроса колко са починалите ) не казват
68
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СмЕх, смЕх, смЕх......
67
2
 
34
 
! Отговори
11 преди 2 години
Да приемем, че един вирус има 100 части. Когато го боледуваш, изграждаш тела срещу всички 100 части. Ваксината е насочена да приемем до към 20 части. Следователно, получаваш имунитет към тези 20 части. При делтата са мутирали да речем 5 части от тях, а при микроня още 10. Следователно с ваксина си защитен само срещу 5 части от първоначалните 20. Е тогава кой е по-защитен - прекаралият го или ваксинираният?
66
2
 
36
 
! Отговори
11 преди 2 години
Че то няма ваксина срещу делта, следователно няма и преболедували микроня и ваксинирани срещу делта. Пълни глупости.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отсега да копаем гробовете. Няма спасение.
64
4
 
31
 
! Отговори
Ваксан преди 2 години
Истинските Вирусолози го казаха още в самото начало - "Всеки вирус рано или късно мутира да ниво когато се превръща в безобидна настинка за хората с нормален имунитет" и "Колкто повече хора проболедуват, толкова по-бързо вируса ще мутира и ще се адаптира към организма без да му причинява тежка вреда". Преболедувалите и ваксаните създадоха необходимия социален имунитет, Вируса мутира до безопасно ниво, Бустера е абсолютно Ненужен, а може би, дори и Вреден.!
63
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече се чудят какви глупасти да измислят.
62
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как пък толкова бързо стигнаха до тия изводи,бе??
61
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типично за сайта ви , какъвто сайта такива и новините . Омикрон не е опасен защото Симптомите са минимални , самия Грип дори е по-опасен от Омикрон. Айде приятно ви разпространяване на FAKE NEWS