Преболедувалите "Омикрон" и ваксинирани срещу "Делта" - с най-здрав имунитет

Тези, които са преболедували обаче "Делта" могат пак да се заразят
26 дек 2021 13:42, Петя Славова
96
Преболедувалите "Омикрон" и ваксинирани срещу "Делта" - с най-здрав имунитет
Снимка: БГНЕС

Хибриден имунитет е най-добрата защита срещу коронавируса, като хората с такъв имунитет имат десетократно по-висока защита срещу вируса. Това твърди токсикологът д-р Алексей Водовозов.

Още по темата

Преболедувалите COVID имат висок риск да се разболеят отново, ако първия път са били заразени с Делта, а втория път - с Омикрон. Ваксинацията осигурява по-надеждна, но не и стопроцентова защита срещу коронавируса, тъй като новият щам Омикрон е в пъти по-заразен, обяснява лекарят.

„Ако сте боледували от предишните щамове на коронавирус, това на практика не ви дава защита срещу Омикрон. Ваксинацията с две дози от ваксината дава добра защита, но не и срещу новия Омикрон. Към момента ваксините действат добре срещу Делта, но Омикрон е твърде нов“, казва Водовозов, цитиран от БГНЕС.

Най-надеждната защита срещу заразяване с щама Омикрон получават и хората, които имат хибриден имунитет - тези, които са хем преболедували Омикрон, хем са ваксинирани срещу Делта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
24
 
! Отговори
Nimand преди 2 години
Добре супер идея , ако изкарате календара на различните щамове ще знаем кога и с какво да се заразяваме , пролетта с омикрон , есента с делта и така + 8 ваксини на всеки 3 месеца ще сме супер супер здрави и защитени Но само от Короната , за другите заболявания да не говорим .....
59
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж ся-хем преболедувал от всички щамове, хем ваксиниран 5 пъти и здрав като пън вече. Инак няма зраве. Ако от нищо не си боледувал и не си ваксиниран, ние те отписваме и нема зелен сертификат.
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами от зебра и магаре какво излиза?
57
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 2 години
А защо не напишете мнението на Джулиана Гани за корона вируса. Не дойде ли накрая и нейния ред. За мен тя е най големия експерт по вирусите и срамните буби.
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не се гръмнете с омикрона си заедно, ако уцелите мишената.
55
0
 
11
 
! Отговори
К преди 2 години
Хахахахахха
54
1
 
9
 
! Отговори
Голям специалист преди 2 години
Не вярвам на руски токсиколог за вируса Ковид 19 !
53
0
 
25
 
! Отговори
Гениален доктор ! преди 2 години
Брей, като преболедуваш Омикрон, имаш имунитет срещу Омикрон !
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
брей как да се ваксинирам против делта...
51
0
 
34
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Това ми хареса: Най-надеждната защита срещу заразяване с щама Омикрон е... да преболедуваш щама Омикрон
50
2
 
5
 
! Отговори
Хем така, хем иначе преди 2 години
Значи военна истерия срещу Русия може, но също може и да препечатвате руската ваксърска пропаганда, взета от "Россия сегодня" (бивша РИА "Новости")? Въй, а после били конспиролози онези, които изразяват съмнения, че шапковирусът и боцкането с "ваксини" срещу него са някакъв глобален проект с неясни, но едва ли хуманитарни цели.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Токсиколозите вече от имунна система ли разбират? Смешно е.
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50 . Хаха, Оруел е написал "1984", където говори за "Министерство на Истината", като прави предвиждания за посоката на развитие на Англия, а не на някоя страна от соц.лагера, така че политиката на Днес.бг и подобни си е точно на място и на време според пророчеството на великия автор; )
47
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според измислени специалисти и разни доктори професори с купени дипломи преболедувалите са по здрави от здравите и неболедуващи ! Е това кърти мивки !
46
1
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Няма ли нещо нормално да се публикува - коледа е все пакВсяка статия за ковид и русияБи трябвало да сме абсолютен фаворит на последното място по свобода на словото живях и в соца е такова чудо не е било : заклевам се
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пък взех да вдявам защо е ваксината. .. Ами да те направи податлив на зараза откъм Омикрон и да придобиеш имунитет.... Ама то и без ваксина може да се прихване..... И в края на краищата "Оти ручахме жабетата" ???
44
0
 
25
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Абе какъв е тоя Водовозов бе?! :-) Токсиколог бил! Компетентен е (вероятно) по отравянията, но не и по вирусните инфекции. Ваксина специално срещу Делта няма, а Омикронът е твърде нов за да знаят точно как му действа придобит по различни начини имунитет. Ако не дай боже се отровя с ментета, може да ми е нужен токсиколог. Сега имам нужда да ме оставите на мира с тая глупава пропаганда на ваксините
43
1
 
16
 
! Отговори
ГМО експеримени преди 2 години
Не на нас тия номера. При нас не минават.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунитетът е кратък. Такъв е вируса. Слава богу, имаме ваксините. ----///----- Доколкото ми е известно, и ваксините не са доживотни?
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болният здрав болен ??? Що за измишльотини малий, само за да оправдаят тоталния провал на ваксините.