"Омикрон" вече е в България, всички болни са се върнали от чужбина

Засега ставало дума за единични случаи
244
"Омикрон" вече е в България, всички болни са се върнали от чужбина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Имаме данни, че „Омикрон“ вече е в страната“, каза проф. Радка Аргирова пред bTV.

Тя коментира, че има съмнителни PCR тестове, които допълнително потвърждават наличието на новия вариант.

Още по темата

Аргирова допълни, че на едно място са установени 6 случая, в друга лаборатория – още два, а на други места – 10 случая на „Омикрон“.

„Би трябвало да се нарекат единични случаи. Всички хора идват от чужбина“, каза още Аргирова.

Тя уточни, че всички случаи трябва да бъдат потвърдени от Националния център по заразни и паразитни болести.

Според Аргирова настоящите мерки са достатъчни за ограничаване на заразата с „Омикрон“, но те трябва да се спазват и да се контролира тяхнотПо думите ѝ предишното управление на здравното министерство е оставило добро наследство. „Наследяваме един голям екип от хора, които са готови да съдействат за една нова ваксинирана България. Просто трябва да продължим тази работа“, каза Аргирова.

Според нея вирусът ще затихне съвсем през април и май месец, но в страните с високо ваксинално покритие. У нас това ще се случи по-късно.

„Всичко, което правя, цялата ми работа, цялото ми време е посветено на това да не се превърнем в COVID гетото на Европа“, каза Аргирова.

Относно високата смъртност тя каза, че начините да се спре този процес е чрез ваксинация и поставянето на трета бустерна доза.о спазване.

Относно ваксинацията, съветникът на премиера Кирил Петков смята, че с икономически стимули може да се повиши ваксиналното покритие у нас, а мярката с допълнителни пари за пенсионерите ще сработи.

„Трябва да станем конкретни към хората. Конкретни към притесненията им. Защото хората не са антиваксъри, а се страхуват от страничните ефекти. Това е моето впечатление“, каза Аргирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете да повтаряте че "ваксинацията" е за пари. Пари могат да си напечатат винаги. Така хората се бодат и си мислят че няма да има здравословни последици и усложнения за тях. Ваксинацията е за намаляване на населението. Изтребването му. И друго - не познавам нито един който си е набил тая отрова с цел да се предпазва от вируса. Всички се набодоха за сертификати. Кой за работа, кой за пътуване. Това не е ли малоумщина?
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината НЕ спира разпространението на SARS вирусите, а е средство за лична защита. Който е антиваксър, трябва да е сигурен в себе си и да се грижи, за да оцелее без ваксина.
107
3
 
9
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Иванчо:Тате аз ще стана доктор,много пари вземат.Татко:Как ще станеш доктор ,като си пълен ***.Иванчо:Абе ,тате много е лесно.Сега има само една болест-ковид.
106
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радка взе ли 75 лв., почнаха ли да ги дават?
105
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искахте да кажете "всички ваксинирани болни" се върнаха от чужбина.
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера и оня ден по ТВ нашироко ни обесняваха как имало 5-6 проби съмнителни за Омикрон в БГ, как били изпратени за секвениране в Центъра по заразни болести в Сф и как резултатите от това ще станат ясни в сряда, т.е. днес..... Е, не казаха дали в 08.45 ч. (часът на публикуване на статията по-горе).... Но стои въпроса: За какво определяне на омикрон в някаква си случайна БГ-лаборатория говори тази "експертка"? Май й се ще да е инфлуенсерка, ама издиша яко.......
103
3
 
21
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
До Приятел видя се, че няма как се опазим. Маски без маски, с ваксини не ваксини, все тая. Ония "великите" европейци се ваксинираха като за по последно и какво стана. Айде много заразени, локдауни и всякакви *** мерки. Всичко е лъжа за повече пари това е. Запомнете на никого не му пука за хората и за тяхното здраве. Ако им пукаше до сега щяха да измислят лекарства за много по-страшни и опасни болести от тази. Припомнете се интервюто на лекаря от Пирогов, дето го цензурираха нашите медии.
102
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен статистиката на номер 55 не е манипулирана.
101
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама сложете снимка на баба Радка, та мотивацията за ваксиниране да бъде още по-силна!
100
3
 
6
 
! Отговори
Приятел преди 2 години
Пазете се, за да не влезете в статистиката на заразените или умрелите. Това е.
99
2
 
9
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Българи са окрали други българи и имат 50 милиарда долара в чужди офшорни сметки и банки!Агент Бен Фафлек!ЦРУ!!!
98
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо публикувате мнение на човек без авторитет? Защо я правите за смях пред цяла България? Как ще погледне тая жена някой в очите по улиците?
97
0
 
20
 
! Отговори
Ромо Мраз преди 2 години
Аз от месец ви разправям че завърналите се от чужбина от племето на друсащите кечеци вече домъкна вируса!А как минават границите като сертификатите и тестовете навсякъде са задължителни е въпроса!И защо толкова загрижените за здравето ни власти не ги затварят под карантина както самите власти са го измислили!?
96
5
 
17
 
! Отговори
Не знам преди 2 години
Всички болни са дошли отвън, което показва че вируса не може да МУТИРА !!! Ако беше така той щеше да се появи в нашето "ГЕТО" !!! Продължават да ни "облъчват" с всевъзможни измислици и да ПУСКАТ всякакви ГАДОСТИ !!!
95
2
 
14
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Ей, нямате търпение бе, нали февруари? Аре чакаме следващият вариант. Помислете му малко името да е нещо по-интересно, така по-запомнящо се и по-смъртоносно, разбира се.
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94 "какви мерки, пълна анархия, тез новите се покриха като мишоци. Сакън Коце лудия фа не щурмува Парламента. Жалка държава. С Делтата беше същото, седяха и гледаха при пол8жение че имаха време за реакция." В България се извършва умишлено геноцид срещу българския народ. Не знам какво трябва да стане, за да го разберете, но явно 45 хиляди души за по-мало от 2 години не са достатъчни. Седите отстрани и люпите семки, докато ви избиват с неадекватно управление и мерки само на хартия.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят съвет е : гледайте си здравето.
92
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се тествайте заради едното кихане. Дано да са се осъзнали страхливите. Макар че, статистиката е планирана...
91
2
 
24
 
! Отговори
Омикронът преди 2 години
вероятно отдавна си е тук, защото ваксинираните познати с половин уста признаха, че имат "лека реакция" от ваксината, но не било нищо страшно - зачервено гърло просто.Мислете бе, хора! преди две години докторите разубеждаваха за противогрипна ваксина, когато вече има епидемия. Пусти пари, преобърнаха медицината нагоре с краката
90
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
По кръчмите за сертификати проверяват само персонала, за да глобят фирмата. Клиентите ако ще с проказа и СПИН да са никой не ги закача, защото могат и бой да ядат тези от РЗИ-то проверяващите :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))