Болно гърло и дрезгав глас - едни от първите симптоми на "Омикрон"

Симптомите на щама рязко се различават от тези на останалите
269
Болно гърло и дрезгав глас - едни от първите симптоми на "Омикрон"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Симптомите на щама Омикрон рязко се различават от тези на останалите щамове. Един от първите признаци на заболяването с щама е наличието на болно гърло, което причинява и дрезгав глас, установили учените, предаде БГНЕС.

От главоболие до интензивна болка в тялото, Омикрон не трябва да се приема лекомислено и този вариант е много различен от традиционните симптоми на коронавируса.

Още по темата

Другите стандартни прояви на щама засягат хрема, драскане в гърлото, главоболие, умора и кихане, разкрива проучване на здравната научна компания Zoe.

При първите прояви на коронавируса преди година хората бяха предупреждавани да внимават за висока температура, нова и продължителна кашлица и загуба/промяна на усещането за вкус и мирис.

Днес симптомите на Омикрон са по-подобни на тези на обикновена настинка. Това означава, че много хора не осъзнават, че са заразени, и заразяват и други хора, преди да си направят тест. Симптоми като запек, нощно изпотяване, загуба на памет и ориентация, както и липса на апетит също са често срещани сред заразените. И въпреки че симптомите са различни, Омикрон е описан като „доста по-лека форма“ на вируса от д-р Анжелик Кутзи, южноафриканският лекар, който за първи път алармира за новия вариант. Лекарят предупреждава и че неваксинираните ще усещат много по-силно болката в мускулите и главоболието. Заразеният с Ковид може да зарази други два дни преди появата на симптомите, и до 10 дни след това.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още по темата: коронавирусОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез симптоми всеки човек ги има по няколко пъти годишно. И за това се вдига такава врява?
203
1
 
7
 
! Отговори
Шаби преди 2 години
Абе забравих вече на сезонния грип какви бяха симптомите. Хей продажници долни. Ало фармацевтите складирайте повече лекарства за психично болни. Скоро тия лекарства ще са дефицит. Некадърници долни. За пари вие продадохте държавата. А камо ли ще мислите за бедния българин.
202
0
 
2
 
! Отговори
ДЯДО КОЛЕДА преди 2 години
Традиционно терористите от мед мафията ползваха хлор токсични бойни отровни вещества за трайно трудно лечимо увреждане на горни дихателни пътища.У нас известни са белина и тризон. над 3 000 000 българи са трайно увредени още от детската ясли. Зачервено гърло,хрема,кашлица.. След неправилно лечение вкл с опасни антибиотици жертвите развиват Бронхити,пневмонии,астма...ОТ 2018 година терористите ползват 5G black death and cancer digitalizations.. Патогенези,мутации,мутафицирания чрез ПРесканиране
201
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симптомите са: . . . . хрема, драскане в гърлото, главоболие, умора и кихане. . . . А бе вие всички, които ви е страх от вируса сега ще изпукате всички, защото през зимата не познавам един без такива симптоми освен, ако не е мъртъв вече! Т.е. цялото общество е заразено вече и имаме 100%-тен имунен отговор! Пъзльовци! Това, което не ни убива ни прави още по корави!
200
2
 
8
 
! Отговори
Съсипаха децата преди 2 години
*** много им пука, техните са в частни училища, те се лекуват в частни болници, парите са у тях....а народа го пазим от болно гърло....
199
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не яжте много сладолед през зимата! Ще видите в чудо със симптоми за Омикрон за нула време!
198
0
 
19
 
! Отговори
къд е грипа преди 2 години
все признаци на грип....
197
1
 
16
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Малеее,като гледам на политиците и пишман докторите хич не им се иска,пандемията да свърши.Но рано или късно тя ще свърши,даже и се вижда края.Така мислеха и митничарите,че ембаргото на Сърбия ще продължи вечно,но уви.После каква песен ще запеят,за милионите платени за ненужни ваксини.И последно,защо не може да даряваш кръв ако си ваксиниран.
196
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А смазано гърло и писклив глас са редовните симптоми на едно друго популярно заболяване.
195
1
 
12
 
! Отговори
е браво преди 2 години
да се обяви край на пандемията тогава вируса стана обикновенна настиннка като другите корона вируси които циркулират хилядолетия
194
1
 
14
 
! Отговори
ми супер преди 2 години
какво осега дай да лекуваме хората от гърло и дрезгав глас и да се пазим вкъщи да не хванем червено гърло ли, хайде малко по-рационално, ако вредата не нанася щети значи просто не е вреда...
193
4
 
4
 
! Отговори
Джендю преди 2 години
За болно гърло и дрезгав глас, има само една ваксина=>Спермалин!!! Сутрин, обед и вечер... Мммнннннн
192
0
 
15
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Демек грип ?
191
2
 
1
 
! Отговори
довид преди 2 години
До до 196 Де да знам аз имам имам "довид" или поне така преценям тона на пръднята като пътдя - сигурно и от това се умира ? А ваксина има ли ?
190
1
 
28
 
! Отговори
Разочарован преди 2 години
А сега, ново двайсе :DАз обаче до сега не помня някой да е носил мръсни намордници за да се предпази от обикновената настинка. Или да се е налагало да се вакса на всеки 5-6 месеца. И преди някой *** да ме нарече Анти-ваксър - не, не съм, имам две дози Пфайзер. Ама от ден на ден все повече започва да ми писва от този зле скалъпен театър, наречен Нов световен ред. Днес е Омикрон, утре е Прима, после Ребелот, после Терца вариант? И овцете весело се отказват от всичките си права, заради Настинка
189
1
 
24
 
! Отговори
виж ти... преди 2 години
Значи 30 г. вече карам Омикрон по два пъти в годината!!!
188
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно се развива науката, преди 40 години си мислех че зимно време понякога страдам от настинка, сега вече разбрах че е било омикрон
187
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така де! Както много лекари казаха, много лека настинка.
186
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А симптомите на болен мозък - действащ ***!
185
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяхме с Омикрон за Коледа. Леко главоболие и отпадналост за един ден - т'ва беше. Изкарва се еднакво с ваксина и без. Витамини, почивка и много течности. Много е заразен, но пък се кара леко.