"Омикрон" вече е в България, всички болни са се върнали от чужбина

Засега ставало дума за единични случаи
244
"Омикрон" вече е в България, всички болни са се върнали от чужбина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Имаме данни, че „Омикрон“ вече е в страната“, каза проф. Радка Аргирова пред bTV.

Тя коментира, че има съмнителни PCR тестове, които допълнително потвърждават наличието на новия вариант.

Още по темата

Аргирова допълни, че на едно място са установени 6 случая, в друга лаборатория – още два, а на други места – 10 случая на „Омикрон“.

„Би трябвало да се нарекат единични случаи. Всички хора идват от чужбина“, каза още Аргирова.

Тя уточни, че всички случаи трябва да бъдат потвърдени от Националния център по заразни и паразитни болести.

Според Аргирова настоящите мерки са достатъчни за ограничаване на заразата с „Омикрон“, но те трябва да се спазват и да се контролира тяхнотПо думите ѝ предишното управление на здравното министерство е оставило добро наследство. „Наследяваме един голям екип от хора, които са готови да съдействат за една нова ваксинирана България. Просто трябва да продължим тази работа“, каза Аргирова.

Според нея вирусът ще затихне съвсем през април и май месец, но в страните с високо ваксинално покритие. У нас това ще се случи по-късно.

„Всичко, което правя, цялата ми работа, цялото ми време е посветено на това да не се превърнем в COVID гетото на Европа“, каза Аргирова.

Относно високата смъртност тя каза, че начините да се спре този процес е чрез ваксинация и поставянето на трета бустерна доза.о спазване.

Относно ваксинацията, съветникът на премиера Кирил Петков смята, че с икономически стимули може да се повиши ваксиналното покритие у нас, а мярката с допълнителни пари за пенсионерите ще сработи.

„Трябва да станем конкретни към хората. Конкретни към притесненията им. Защото хората не са антиваксъри, а се страхуват от страничните ефекти. Това е моето впечатление“, каза Аргирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
12
 
! Отговори
До 141 преди 2 години
Я дай възрастта на тези, дето не изкараха настинката! Клоун. Не вървиш вече ..
128
2
 
22
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Добре де, защо не ги слагат под карантина??? Значи другите държави въведоха ограничения, ликдауни и прочее, а ние си ги пускаме ей така. После децата да плюят в плик и да ги ваксинираме. И тук най-много болни! Защо го правите? Поне 10 дена карантина за идващите от където и да било!
127
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22/136 "Ще я изкараме и тази настинка." 45 хиляди не успяха да "изкарат" предната "настинка". Искаш да кажеш, че последните оцелели антиваксъри ще казват пак така, че "ще изкарат" и следващата "настинка".
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На едно място два случая, на друго 6 случая, на още по - друго 10 случая... Кви са тия различни места.
125
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До nqkoi до 118 този отвратителен гном е взел някакви пари и е толкова безсрамен в агресивната си пропаганда на препаратите, че е готов на всякакви лъжи! По-нагли лъжи и измислици не съм чувал от лекар през живота си. "Уважение", даа
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 125 "Западна Европа е ковид гето" А в Китай как е, а в САЩ?
123
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен 22 преди 2 години
Ей, чакаха, чакаха и накрая уж дойде. Психопати, който се събуждат, за да се надрусат със стъкмистиката. Ненормална бабичка всяваща страх за пари. Ще я изкараме и тази настинка. Българинът е свикнал да ходи болен на работа, защото иначе не му плащат. А ваксината си я боцнете .....
122
2
 
9
 
! Отговори
до 124 преди 2 години
много злоба има във вас ... не е редно всички възрастни да се поставят под един знаменател, аз познавам не малко млади безмозъчни за които ходенето в мола е най-важната работа и се набодоха и в същото време има възрастни достойни хора, които няма за мизерните 75 лв. да гщо направят
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЦАРЯТ Е ГОЛ Скоро ще се убедим дали в България ще се докаже И това. Прогнозата ми е, че няма, и пак ще четем обяснения от сорта на това как всички други, но не и вие сте виновни за това, че "зимата пак ви изненада през януари".
120
16
 
4
 
! Отговори
nqkoi до 118 преди 2 години
Тази жена е направила много за България така, че най-малкото от уважение не трябва да я обиждаш. Пък, ако искаш се ваксинирай - никой не те кара насила!
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващия вАЙрус дето ще го произведат сигурно ще се казва СПИНКО-22...щот ше го омешат я с нещо още по гадно, я с нещо дето иска скъпо струващо хапче за лечение...Тая гадост никой вече не вярва, че е изпълзяла сама из под шумата напролет...
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 116/122 Те това много добре го знаят, затова нарочно пишат само за заразените. По това си личи, че драскат не защото не разбират разликата, а тъкмо защото трябва да се прокарват едни опорки. Иначе конспирации, манипулации, и други халюцинации са част от репертоара им. Важното е, да сеят хаос и да умират още повече сънародници. Как това ще им помогне те да са по-добре не става ясно, но явно са твърдо убедени, че е така.
117
2
 
6
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
До 120 "Стана това, че въпреки рекордните нива на заразяване имат 1/6 от смъртните случаи отпреди ваксинациите." - а случайно това да съвпада с новия Изключително Лек и със симптоми на настинка вариант? Невероятен успех за вацините - ако има лек вариант, го караш леко! Каква наука от бъдещето само!
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон, здравей! Антиваксърът куфей, на сухи съчки ще се грей!
115
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще стане страшно до 2-3 години , като започнат да се обаждат страничните ефекти от "ваксините". Още от сега има хора които не се чувстват хич добре. Има някои които и си отидоха. Ще видим тепърва ,започнаха да бодат родилки, млади хора които деца ще правят,деца от 5 до 12, ще е някакъв ужас.
114
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа е ковид гето.
113
9
 
5
 
! Отговори
Пародия на държава преди 2 години
Колкото повече дърти и гнусни вампири измрат толкова по добре за територията
112
3
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Силният естествен имунитет не идва от небето, а се гради години наред с грижи за здравето. Храна, вода, почивка на планина и море, срещи с приятели, пийване, веселба,... всичко необходимо да пребориш вирусите. Който не може да се похвали с тези показатели, а е болнав, пие лекарства за разни хронични болести, не разбирам защо не се е ваксинирал до сега???
111
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алооо "Ония "великите" европейци се ваксинираха като за по последно и какво стана." Стана това, че въпреки рекордните нива на заразяване имат 1/6 от смъртните случаи отпреди ваксинациите. ТОВА стана и целта беше и е да се спасяват човешки животи. Концепция, която в България явно нищо не значи. Затова въпреки 45 хиляди жертви за година и 9 месеца, все още хората се правят на интересни вместо да СЕ ЗАМИСЛЯТ какво се случи с нацията за това време.
110
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Бас държа че таз зла дебела баба не се е ваксинирала!С този нейния нездравословен вид сигурно страда от 100 болести и само една инжекция ще я събори и отдавна да беше ударила камбаната!