Хиляди заразени във Великобритания с отрицателен тест

Причината била неправилно боравене с тестовете
30 дек 2021 11:08, Петя Славова
75
Хиляди заразени във Великобритания с отрицателен тест
Снимка: БГНЕС

По време на Коледните празници хиляди британци са си правили тестове, за да прекарат време с близките си без притеснения, че ще ги заразят. Много от тях са ползвали тестовете с тампон през носа, но се оказва, че тестовете са давали фалшиво отрицателен резултат заради тънкости при тестването, което е трябвало да бъде в специализирана среда.

Още по темата

Така настиналите, които са се тествали, може да са получили отрицателен резултат и въпреки това да са били заразени с коронавируса, сигнализират здравните власти в страната, предава БГНЕС.

Хората, страдащи от симптоми като главоболие, възпалено гърло или хрема, бяха призовани да бъдат особено внимателни, тъй като симптомите са почти идентични с тези, които се наблюдават при заразяване с Омикрон.

Клетъчният биолог Дженифър Рон призова хората, които имат симптоми, да използват теста правилно, като вземат и допълнителна проба от гърлото. За подкрепа на твърдението си, че е възможно да има фалшиви тестове, професорът прилага и снимка – сравнение на два теста: един през носа и един през гърлото – този, който е през носа, е отрицателен, а другия през гърлото – положителен. „Симптомите на Омикрон започват много по-рано от другите щамове. Затова пробата от носа трябва да е придружена от тест от гърлото“, добавя Рон.

Новината за възможните фалшиво отрицателни тестове идва на фона на ожесточената битка на Великобритания с Омикрон. За трите дни между Бъдни вечер и Коледа бяха регистрирани рекордните 320 000 новозаразени. Данните са както следва: 113 628 нови случая на Коледа, 103 558 нови случая на 26 декември, и 98 515 нови случая на 27 декември.

Цифрата за Коледа е най-високата в историята от началото на пандемията - следвана от 107 055, отчетени на 23 декември и 105 069 на Бъдни вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто имат постковид оплаквания, защото не да се лекували, когато са били с вируса. Не са си направили тест тогава, защото са нямали оплаквания, а когато са имали оплаквания, са нямали вируса. В България има може би десетина лични лекари, които са чели и знаят за този период
37
5
 
25
 
! Отговори
Армагедон преди 2 години
А възможно ли е папаята на бразилския президент да е с положителен тест, но да не е заразена? Сигурно неправилно са я тествали
36
3
 
47
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Явно този наш инат , да сме 80% неваксинирани , ще се окаже полезен и ще ни спаси , от цялата кОвиД пропаганда !!!
35
2
 
46
 
! Отговори
Мислех си .. преди 2 години
...че американците са глупав народ , ама явно и из Европа-та не е по различно положението !!! Останаха ли трезвомислещи хора изобщо... на маймуни ни правят , бива бива ...ама чак толкова не бива ?!?!?!
34
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се правят толкова тестове за деня, докато не излезе положителен!
33
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"сравнение на два теста: един през носа и един през гърлото този, който е през носа, е отрицателен, а другия през гърлото положителен." И защо отрицателния да е не верен ? На база само на 2 теста - вероятността за всеки един от двата да не е верен, е еднаква .
32
3
 
19
 
! Отговори
В. преди 2 години
Не разбирам как отрицателният тест заразява.
31
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борис Джонсън им каза вчера да си сложат бустерна доза, ако са отговорни към живота си. А допреди няколко седмици се смяташе, че с 2 си напълно защитен!Колкото и дози да сложим, все ще ни обвиняват в безотговорност...
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно за да стане положителен ако някой има симптоми трябва да се бърка надълбоко в носа но от това няма смисъл понеже той човека ще знае че е болен от този вид грип и без тест.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който е отварял такъв тест знае че инструкциите са супер неясни
28
1
 
22
 
! Отговори
Нееее преди 2 години
Когато кажат, че най верен е аналния тест, яко ще се усъмня.
27
4
 
36
 
! Отговори
Фют преди 2 години
"Заразени" с отрицателни тестове които установяват заразата??? Фалшиви тестове ,фалшив вирОс,фалшива "пандемия" от ден първи. Толкова страшен и "заразен" вирОс ,че не можа да зарази и 0.4% от световното население за две години .*** съм ви мяката.
26
3
 
48
 
! Отговори
Мухаххахахахахахахах преди 2 години
Тва наистина вече граничи с паранормалното !!! Всички Тея тестове са само и единствено за пари...давам пример ...един и същи човек си прави тест за антитела в лаборатория , има 150 ...отиваме в друга след 20 Мин ....там има 55 !!! При потърсена сметка .... вдигат рамене и казват ..." Не знаем ...нямаме си на идея ...това са резултатите " ...
25
1
 
12
 
! Отговори
Дед Мороз преди 2 години
Ха-ха-хаааааа.......хо-хо-хоооооо......
24
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде и отрицателните са били положителни. хахахахаха
23
1
 
26
 
! Отговори
Един преди 2 години
Работих в Кройдън Южен Лондон през 2019,20,21 и там беше най голямото мране. Аз и всички от източна Европа имаше от Индия и Китай без проблеми. Кихахме кашляхме и ни мина. Тези като не ядат от смъртоносната мусака ще ги вика вси светии.
22
1
 
9
 
! Отговори
лили преди 2 години
До ЦИРК КОВИД -Не е вярно, все пак от тестваните само под 10% са са ковид, което означава че всички други болни които са се тествали са с друго заболяване.
21
2
 
31
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Вярно,Кирил Петков беше мнпго загрижен за здравето на българина! Само че,когато става въпрос за пари,дори харвардския ,,родолюбец" гузно мълчи,ЗАЩО? Защото след това ще има МНОГО ваксини,тоест много париииии...! Как да им вярвам на тези наши Юпита,бих казал наркотизирани хипита,когато такива държави като Франция и Италия забраниха на англичаните да припарват до техните курорти!!!! Затова казвам ,НЕ на ваксината,те не мислят за нас,те мислят за ПАРИ!!!!
20
6
 
31
 
! Отговори
ИЗМАМНИЦИ преди 2 години
А после Кирчо и брат му Кокорчо да обясняват,защо българите сме толкова заразени, о видиш ли ти ,трябва да се боцкаме на ТРИ месеца с кирливиTe ваксини! Ходете в Банско,Пампорово или Боровец,пълно с англичани,кихащи ,кашлящи и ,разбира се и богати ,, защитени"с ваксини български новобогаташи и лакейски обслъжващ местен персонал!!! Не пандемоя от ковид,ами жива биологична война ни чака,тазбира се с много западни ваксини,пълнещи джоба на Файзер,Шмайзер и ред други англоДжендри....
19
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е да се прекрати ковидпростотията обхванала света!