Пеевски зове: Държавата трябва да има стабилно правителство

Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира като политически властелин, заяви лидерът на ДПС
12 юни 2024 11:33, Стела Стоянова
408
Пеевски зове: Държавата трябва да има стабилно правителство
Снимка БГНЕС

"Призовавам всички евроатлантически лидери да започнем разговор за бъдещето на България. Държавата трябва да има стабилно правителство".

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в позиция, разпространена от партията.

"Държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии и никой няма право да поставя под съмнение тяхната легитимация, получена от българските граждани, Трябва да гарантираме сигурността и спокойствието на всички български граждани, развитието на бизнеса и просперитета на държавата - това го дължим на хората", казва Пеевски.

"Опитите от страна на анализатори, политолози, социолози чрез медиите да създадат условия за подмяна на вота на избирателите, с отварянето на портал за нов "месия" в лицето на Радев са израз или на изключителна безотговорност, или на тежки зависимости от този, който със своите служебни правителства, разграбили държавата, с "шарлатаните", които вкара във властта, а после сам ги определи като такива, със своите касиери, копринки и ушевци иска да отклони България от евроатлантическия й път и да я предаде в ръцете на Путин. Който силно желае да получи еднолична власт, без значение какво би коствало това на хората, на държавата", се казва в позицията.

"Внушенията, че политическият модел е изчерпан и че е необходим нов проект, нов Спасител не са нищо друго, освен съучастие в опита за най-голямата подмяна от 1990-та година насам - подмяната на демокрацията и нейните принципи. Демокрацията няма алтернатива. Пътят на България като утвърдена евроатлантическа държава няма алтернатива. Сигурността и спокойствието на българските граждани нямат алтернатива", казва още Пеевски.

"И ние, като най-стабилната евроатлантическа партия няма да допуснем това да се случи. Вотът на българските граждани ни задължава да отстояваме евроатлантическите ценности и принципи и ние няма да се отметнем от това задължение. Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект "Трети март". И сега няма да допуснем това да се случи и го гарантирам като лидер на ДПС", се казва в позицията.

Още по темата
"Политическата власт я задават избирателите с вота си. Сега на ход са политиците. Те трябва да изпълнят волята на избирателите. Призовавам всички отговорни политически лидери незабавно да започнем консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство", се казва в позицията.

"Призовавам лидера на най-голямата политическа сила г-н Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС да стартират този процес, така, както им приляга като първа политическа сила в 50-то Народно събрание. За ДПС властта никога не е била самоцел и това винаги е било потвърждавано от действията ни. Но съм категоричен- ние ще сме фундамента и гаранта за това, че България няма да се отклони от евроатлантическия си път", казва Пеевски.

"Обръщам се към лидерите на всички евроатлантически парламентарни партии - бъдете отговорни лидери и не допускайте личните или партийните емоции и интереси да бъдат поставени над интересите на държавата. Страховете и бягството от отговорност не са решение. Г-н Борисов, очаквам покана от вас и към всички евроатлантически лидери, за започването на разговор за бъдещето на Родината ни. Още веднъж благодаря на нашите избиратели и на всички български граждани за изборните резултати, за нас е чест да изпълняваме волята на хората", заявява Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Откога ДПС стана евроатлантическа партия? По голямата част от Турция не е в Европа и няма излаз на Атлантическия океан.
370
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прасун вече директно нарежда на малкия прасун. За кеф на свинята-майка от Сараите
369
0
 
4
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Мафията господин "Магнитски" ще стабилизира държавата или ще я краде с другия кандидат за "Магнитски".
368
0
 
4
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН ! преди 1 месец
И докога ще издържи това ново правителство ? Най-ветоятно до септември.За да има стабилно правителство България трябва да се раздели с модела Борисов. Този господин все се прави на обиден,хвърла оставки,разиграва цирк.Отивал си ,ами отивай си ,народа не те иска вече.
367
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Файда за всички протести. Радев ще го бие този. Още 2 години
366
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едните подправиха изборите,пеейки на немски АБРАКАДАБРА,а другите на английски се пробваха с ала бала.А ние им гледаме шашмите и само завиждаме благородно на другите държави,че си имат честни избори...Не е честно!Ние в техните избори не се месим!
365
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Това развитие беше ясно лще когато пепетата и дебетата се съгласиха на коалиция с ГЕРБ, изпирайки по този начин Боко Тиквата.
364
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов е просто пъпка, на лицето на Пеевски...
363
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски нареди на Борисов да го покани на консултации. Гербери, кефите ли?
362
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без Киро просто, Кокорчо международния измамник, летящия Ники Денков, Лена от парапета, Лорер имотния барон, които се провалиха 3 пъти, може и да успеят Борисов, и Пеевски.
361
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
...............................каза дебелата *** Дебелян Пеевски!!!
360
2
 
8
 
! Отговори
Анани преди 1 месец
Гъ ци, Гъ ци, Гъ ци, Гъ ци, Гъ ци
359
2
 
5
 
! Отговори
... преди 1 месец
шиши, имаше правителство, гли.*** мазен
358
2
 
17
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 месец
Пак Бойко и Делян Пеевски говорят за стабилност. Но знаем що за стабилнност е това. Сабилна корупция, слугинаж и все на последно място в ЕС.
357
2
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Принципно самоличността на Черния Джак е абсолютна тайна , строго секретно , къвто и печат да сложите е все малко .... Самоличността на Черния Джак се променя от МВТ - може днес да е гражданин на Литва, утре на Естония, другиден където реши защитникът и принципно има правото да бъде изведен от страната , където е преживял геноцит и поставен в защитена от международното право локация ... каквото право ми беше отказано
356
2
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Черният Джак е един термин включващ много неприятни международни наказателни дела при които наказанията с военна сила и промяна на териториално единство на суверенна държава (включени като възможност към ООН при престъпления срещу човечеството или заплаха за човечеството) ... Този термин Черният Джак се прилага за оцеляло лице , което е легитимен преставител на жертвите на геноциц, мародерство, репресии и т.н. Това лице има право на глас ... както в ООН така и в МВТ ...
355
2
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Защото уважаеми дами и господа, никога не съм искал да съм в това положение и не пожелавам на никое човешко същество да преживее каквото аз едвам преживях последните 8 години и може да не искам да съм, но съм BLACK JACK!
354
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само че практиката показва, че с Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Николай Денков и Лорер, правителството винаги пада, като последиците са катастрофални. Искат ли, Борисов и Пеевски четвърта политическа криза, защото шарлатаните вече ни вкараха в три такива. И кой ще плаща щетите?
353
2
 
2
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Не знам за каква "истина" приказва един гологлав - но ако чуете аз каква истина имам да разкажа ще ви стане много кофти.... както и защо може да доживеем първия Jackhammer - в човешката история - одобрен от ООН и МВТ и СТАРТ - превантивен ядрен удар и няколко FLAPJACKS - наказателен ядрен удар!
352
2
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
При приравняване на образователния ценз под военно законодателство - капитан майор Васил Ангелов ***!