Разработват ваксина за доживотен имунитет срещу COVID-19

Тя ще бъде на основата на ваксината срещу едра шарка
210
Разработват ваксина за доживотен имунитет срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Японски учени от Токийския институт по медицински науки разработват ваксина срещу коронавируса, която може да осигури имунитет за цял живот. Предполага се, че клиничните изпитвания ще се проведат през 2023 г., съобщава The Japan Times.

Изследователите казаха, че са взели за основа ваксината срещу едра шарка, разработена през 18 век от Едуард Дженeр. Според експертитe, ръководени от професор Митинори Кохара, в нея използва вируса на кравешка шарка, който е безвреден за хората, съобщава Bulgaria ON AIR.

Идеята е да се създаде рекомбинантен вирус срещу едра шарка, който съдържа протеина на коронавирус. Предполага се, че това трябва да доведе до доживотно развитие на клетъчен имунитет от организма.

Експерименти върху мишки показват, че животните, ваксинирани с ваксината, са били в състояние да оцелеят дори след като са били заразени с птичи грип.

Предварително е известно, че японският производител Nobelpharma възнамерява да проведе първата и втората фаза на клиничните изпитания през 2023 г. В проучването ще участват 150-200 души, включително такива, които са страдали от Covid-19 и ваксинирани срещу него. Ако се докаже ефективността на препарата, те възнамеряват да го пуснат на пазара през 2024 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то и Кристяно Роналдо е богат и ваксиниран ама нито е умен нито е вирусолог
84
8
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До absurd: Само не разбрах тези с руската и китайската ваксина кой ще им прави ъпдейти ? Защото там няма Пфайзер и Модерна и останалите. Не,че пфайзер е на Били , но който си е глупав .... не може да му помогнеш дори и да искаш :) Освен някак Путин,Си Дзин Пин и Били бой да са се разбрали заедно тримцата :) Хохохо баси глу постите .... Я там намаляйте с по 100 на ден докато ви уври в главата :)
83
3
 
15
 
! Отговори
Доктор Смърт преди 2 години
Угур - бунгур шахин : разработваме ваксина за посмъртен имунитет - стаден и говедовъден иш алах .!.
82
3
 
13
 
! Отговори
похвално, ама преди 2 години
Тамън свикнах да бе боцкат на всеки 3 месеца, после ще трябва на някакви други наркОтици да минавам
81
4
 
21
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Колкото искат да се ваксинират аз нямам претенции. Който му се мре да мре :)Ум не мога да налея на никого. Който си е прозст и беден такъв и ще си остане.Мен единствено ме интересува в болниците да има място за лечение и на други болести освен ковид. Ако няма място то да спрат да ми събират здравна осигуровка :)
80
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще я забранят,еднодозова доживотна не е на печалба,а и не е американска
79
2
 
6
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Били ще ви прати ъпдейти
78
4
 
3
 
! Отговори
ПАНДО БАРАБАТА преди 2 години
До Lina . Абе кви са тези мандарини на мангъра, та ти олекнал цикъла ?
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71Само 10% процента са се ваксинирали и то повечето са се ваксали, яото работодателя им го изисква :) Че има тук едно моме дето е с промито мозъче, ако има такова разбира се, не значи да й се вързваш, остави го или е докарай до степен на лудост, твой си е избора :)))
76
26
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Мозъкът ми има достатъчно гънки. Образован съм. Милионер. Имам 5 деца.Живея офгрид :) Ваксинирахме се всички включително и децата. Аз дори имам 3-та доза :) Умните и богатите се ваксинираха първи по света ! Ти си направи сметка сред кои си :)
75
3
 
12
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Всеки месец по някой бустер срещу бъгове
74
2
 
16
 
! Отговори
До Солар преди 2 години
Клоним към 10%. Бившите еднодозови вече са антиваксъри. Така че изчезни, пречиш ни.
73
2
 
9
 
! Отговори
Lina преди 2 години
До Solar molar polarПак агресийка. Защо ли?Не се притеснявай , не съм " умирала" в болница.Of grid съм - спокойно . Мога да си го позволя. На 35 г. няма да умра , имам сметки на cez да плащам. Съжалявам само, че на Опера не мога да отида . Ще се издържи - няма как. А мога и да оцелея. :) ; )
72
13
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Вече не са 20% ами цели 30% :) Намаляте средно с по 100 на ден :) Още една две години и ще оправите пенсионната система ... а и ще направите място :)
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Соларе, 80% сме и не си пречим. Няма ли кой да ти нагъне поне малко полирания мозък.
70
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко планират да е продължителността на живота след тази ваксина, как дефинират "доживотен"?
69
12
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До ЧИЧКО ДОКТОР: Ей това разни като лина / мина все още не го проумяват ! Умират хора !
68
9
 
6
 
! Отговори
ЧИЧКО ДОКТОР преди 2 години
Евреите с тия бустери вече станаха безсмъртни, а нашите антиваксъри за един ден изпълняват тяхната норма за тримесечие!
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът мутира в различни разновидности наречени щамове.Няма универсална ваксина за даден вирус а само за негови щамове които се предполагат че доминирят през определен сезон в определена популация и тн.Товя за респираторните други вируси като ебола например мутират в много по-малка степен защото засягат огряничена в даден район популация и са много по смъртоносни но зяразявят много по малко хора
66
15
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Lina: Аз също го уважавам, но живееш в общество. Ако си офгрид някъде сама прави каквото искаш ... но като си сред другите и пълните болниците ще се съобразяваш :)Болниците ги пълните вие поне на 90% !