Разработват ваксина за доживотен имунитет срещу COVID-19

Тя ще бъде на основата на ваксината срещу едра шарка
210
Разработват ваксина за доживотен имунитет срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Японски учени от Токийския институт по медицински науки разработват ваксина срещу коронавируса, която може да осигури имунитет за цял живот. Предполага се, че клиничните изпитвания ще се проведат през 2023 г., съобщава The Japan Times.

Изследователите казаха, че са взели за основа ваксината срещу едра шарка, разработена през 18 век от Едуард Дженeр. Според експертитe, ръководени от професор Митинори Кохара, в нея използва вируса на кравешка шарка, който е безвреден за хората, съобщава Bulgaria ON AIR.

Идеята е да се създаде рекомбинантен вирус срещу едра шарка, който съдържа протеина на коронавирус. Предполага се, че това трябва да доведе до доживотно развитие на клетъчен имунитет от организма.

Експерименти върху мишки показват, че животните, ваксинирани с ваксината, са били в състояние да оцелеят дори след като са били заразени с птичи грип.

Предварително е известно, че японският производител Nobelpharma възнамерява да проведе първата и втората фаза на клиничните изпитания през 2023 г. В проучването ще участват 150-200 души, включително такива, които са страдали от Covid-19 и ваксинирани срещу него. Ако се докаже ефективността на препарата, те възнамеряват да го пуснат на пазара през 2024 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинаторките като дебелата от снимката се точат и на децата ни за по 10лв./бр.
104
3
 
15
 
! Отговори
Lina преди 2 години
До Пандо барабата- за доц. Мангъров много положителни неща мога да напиша и препоръки, вкл от други лекари , но ... няма смисъл , нали? Хайде - да не се зачете за " антиваксърска пропаганда". Пак ще напиша - всеки да се ваксинира, след като е взел това решение за себе си. Не се притеснявайте, нали така каза кУмчев.
103
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А! Че тези сегашните не бяха ли доживотни? Нали бяха много ефикасни? Две дозички и си връщахме свободата!! Нали това казвахте? Сегашните на каква основа са? На финансова? Повече боцкания, повече печалби?
102
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости и евтин трик за правене на пари. Доживотен имунитет?! Може, ако животът след ваксината трае в рамките на 1-2 месеца
101
1
 
17
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Няма да има чипове - гарантирано. Но за репликанти не е сигурно. Да не се учудите, ако се срещнете със себе си на улицата.
100
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Като почине близък, баба, дядо или родители ще спреш с отричането, но тогава ще е късно' ----- ТАКИВА КАТО ТЕБ СА ЗА ВЪЖЕТО, ВНИМАВАЙ В КАРТИНКАТА
99
2
 
18
 
! Отговори
Обамаянг преди 2 години
Целта е намалявяне на населението няма значение по какъв начин се извършва целта е една заличаване на юасите физически и да останат шепа управлявящи и децата им.
98
4
 
26
 
! Отговори
До уплашен преди 2 години
Позволяваме им да сме техните бели мишки. От нас зависи. Набодените са жертви.
97
4
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Доживотна ваксина !? Вкарваш си я и след 1 месец стискаш чимшира . Всичко в листовете на опаковката е вярно , виновни и ощетени няма !
96
2
 
23
 
! Отговори
уплашен преди 2 години
Май вирусът ще стане по-безопасен от ваксините.Аз съм от поколението,след което спряха да ваксинират срещу едра шарка,защото се смята,че тази болест е изчезнала.Ваксината се понасяше доста тежко и имаше много деца с усложнения,включително и при мене се получи.Какво ли ни готвят сега?И какво общо има коронавирусът с вируса на вариолата,който пък имал общо с вируса на СПИН?Все логични въпроси,на които отговорът може да е доста зловещ.Някой готви тежка съдба на човеците...
95
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те първите бяха такива. 70% да се надупчат и забравяме за ковид. Пък ква стана я видяхме
94
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не могат да ни задължат! Страх ги е!
93
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще станат сезонни ваксинациите като грипните с тая разлика че ще ги направят задължитеони и ще окапвяте много бързо тъй като това не са ваксини а генни терапии честито на овцете.
92
6
 
21
 
! Отговори
absurd преди 2 години
На петата доза вече ще ги сиропират напълно.Много се радвам за набодените,че ще се отървем скоро от тях
91
3
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
И за тая ще си изкарам сертификат като умниците.
90
2
 
4
 
! Отговори
Lina преди 2 години
До Пандо Барабата? - чети със запетайките, важни са.Написах , че съм се излекувала с бульон и цитруси, да , твърди го доц. Мангъров ( не е оцелявал в ВМА) . Казах, че следващите си заболявания съм ги изкарала доста леко. Сложичко, за 1 януари?
89
3
 
7
 
! Отговори
До солар преди 2 години
Изобщо не ти пука има ли място или не в болниците за други. За да пропагандираш и обиждаш хора, които не познаваш, интересите ти са съвсем други. Обикновен нисък торл.
88
1
 
33
 
! Отговори
ofe4 преди 2 години
Когато ме ваксинираха с Файзер миналата пролет и за нея се твърдеше, че е с доживотен имунитет. След това се почна 9 месеца, 6 месеца, 3 месеца......
87
4
 
23
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Доживотна ще е, но всъщност новата ваксина няма да е по трайна от останалите. Просто няма да доживявате до следващия бустер. Ха-ха.
86
2
 
9
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Интересно след като тази версия спре да се подържа и ви спрат ъпдейтите (бустерите)