Без нови мерки на Острова: Трябва да се научим да живеем с вируса

Великобритания регистрира всеки ден рекордни равнища на нови случаи
2 яну 2022 08:28, Елка Василева
90
Без нови мерки на Острова: Трябва да се научим да живеем с вируса
Снимка: архив, БГНЕС

Британският здравен министър Саджид Джавид заяви, че въпреки нарастващия брой случаи на коронавирус в Англия няма да бъдат налагани нови ограничения, освен като последна мярка.

Здравният министър добави, че британците трябва да се научат да живеят с коронавируса.

Още по темата

Великобритания е една от най-тежко засегнатите от COVID-19 страни, с близо 149 000 жертви на пандемията. Страната регистрира всеки ден рекордни равнища на нови случаи, като вчера беше съобщено за над 163 000 случая. Нараства и броят на постъпилите в болница, макар че властите подчертават, че вариантът Омикрон изглежда води по-често до по-леки форми на заболяване от варианта Делта.

"Броят на намиращите се в интензивни отделения и засега не следва тенденцията, която наблюдавахме миналата година по това време при вълната от Алфа", заявява Джавид в статия, публикувана вчера във в. "Дейли мейл". Той обаче призна, че здравната система ще бъде подложена на по-силен натиск през идните дни поради нарастването на хоспитализациите.

Страната е в много по-силна позиция благодарение на кампанията за поставяне на бустерни дози, поради което правителството реши да не въвежда допълнителни мерки в Англия по време на празниците. Властите в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия обаче въведоха такива.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината, както и преболедуването дава имунитет от 3 до 6 месеца. Затова! Ваксинираш се и се реваксинираш или боледуваш, докато дадеш фира. Те поне имаха тих период няколко месеца. При нас вълна след вълна се застъпват.
54
14
 
2
 
! Отговори
Защо ми се струва преди 2 години
че в Англия, населението очаква, Чърчел, с неговата пура, и с бутилката, да възкръсне, и като се самоизтъква, че е спечелил Войната с вируса, Кралицата Куроната да му отстъпи!
53
6
 
35
 
! Отговори
Дц Мангьров голям преди 2 години
Вьртяха сукаха и като видяха безполезността на ваксините си дойдоха на - факти подкрепени от науката
52
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като ги убби с ваксини и чипира с тестове, ще ги учи да живеят с вируса. Само въпрос на някоя и друга година е да се проявят всички странични дЕфекти от препаратите.
51
5
 
9
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Ако се вьведьт часови коридори за ваксинирани мисля , че ще се справим с новата вьлна
50
4
 
22
 
! Отговори
Ваксинката преди 2 години
С новата вьлна е важно да успеем да предпазим ваксинираните които са в по голям риск поне това сочат данните от цял свят засега
49
3
 
6
 
! Отговори
"Последна мярка преди 2 години
Чета,че предстаяла и такава, и се питам Кой ще каже кога, министъра им Соджук Джаф- джаф, или Премиера, с прическа на Египетска булонка, с името на Български цар Борис !,
48
2
 
17
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Радвайте се на мачовете докато ги има, както върви - половината футболисти ще изпопадат в следващата половин-една година, другата половина ще ги спрат да играят по здравословни приичини. Особено ако успеят да ги докопат с бустери - край на футбола.
47
4
 
14
 
! Отговори
Омикрон преди 2 години
Мангьров каза не се препоръчва ваксинация в условия на пандемия , *** тук имаше умни дето ги разбират нещата като - радка и кунчевСега да си мислят като нахлуе с туристите в банско у нас
46
3
 
24
 
! Отговори
снощи мача преди 2 години
в Англия пак беше спшрян за да се оказва помощ на един ваксиниран от публиката заради лек сърдечен пристъп. И така стадионите са пълни, щото са ваксинирани хората, само от време на време спират по някой мач да правят сърдечен масаж на някой зрител. Много се вълнуват за тва, не е от ваксините ;)
45
3
 
17
 
! Отговори
Локдаун преди 2 години
За ваксинираните за да предпазим болничната система от претоварване според мен това е единственният исход пред новата вьлна
44
2
 
7
 
! Отговори
да не преди 2 години
и на тез да им доде акъла? Или Борис е говорил с Мангъров?
43
2
 
19
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Приреснява ме , че и у нас доста се ваксинираха дано няма проблеми заради глупостите на - кацаров и сертификатите му
42
23
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Преди ваксините във Великобритания смъртността от Ковид-19 беше 3,4%, а сега след ваксинирането е 0,12%. Съответно във Великобритания вече могат да живеят с вируса. Кога ли ще ги стигнем англичаните?!
41
4
 
26
 
! Отговори
Омикрон преди 2 години
Страшно е положението вьв ваксинираните дьржави няма какво да се льжем - рекорди поставят
40
4
 
7
 
! Отговори
До Омикрончето преди 2 години
Я кажи ни, вирусче британско, като те хвалят че ни тръшкаш безболезнено, как става накрая, дробовете пълнят ли се със СЛУЗ гъста, има ли АГОНИЯ, и бързо ли свършва ?Ако не ни кажеш, ще питаме Кифладжиев- доцента, и гологлавия с пагони- Генерала !
39
2
 
5
 
! Отговори
Козата за Прча преди 2 години
Не го слушайте Пръча-дъртака! Едва се издържа миризмата му, всеки вирус убива !На ден по шес-пет глави чесън изяжда и с литър греяна Ямболска ракия се налива .
38
5
 
6
 
! Отговори
До Доведете го преди 2 години
Радев няма да посмее, да покани Англичанина Джаф-джаф, защота ще потрети гафа, с назначението на Петков-канадеца, за Министър- председател на Република БЪЛГАРИЯ!
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетиха се
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сега можем да видим какви точно мутации позволяват на варианта на Omicron да устои напълно на ваксината AstraZeneca и частично на ваксината Pfizer, обясни Сталбърг"