Без нови мерки на Острова: Трябва да се научим да живеем с вируса

Великобритания регистрира всеки ден рекордни равнища на нови случаи
2 яну 2022 08:28, Елка Василева
90
Без нови мерки на Острова: Трябва да се научим да живеем с вируса
Снимка: архив, БГНЕС

Британският здравен министър Саджид Джавид заяви, че въпреки нарастващия брой случаи на коронавирус в Англия няма да бъдат налагани нови ограничения, освен като последна мярка.

Здравният министър добави, че британците трябва да се научат да живеят с коронавируса.

Още по темата

Великобритания е една от най-тежко засегнатите от COVID-19 страни, с близо 149 000 жертви на пандемията. Страната регистрира всеки ден рекордни равнища на нови случаи, като вчера беше съобщено за над 163 000 случая. Нараства и броят на постъпилите в болница, макар че властите подчертават, че вариантът Омикрон изглежда води по-често до по-леки форми на заболяване от варианта Делта.

"Броят на намиращите се в интензивни отделения и засега не следва тенденцията, която наблюдавахме миналата година по това време при вълната от Алфа", заявява Джавид в статия, публикувана вчера във в. "Дейли мейл". Той обаче призна, че здравната система ще бъде подложена на по-силен натиск през идните дни поради нарастването на хоспитализациите.

Страната е в много по-силна позиция благодарение на кампанията за поставяне на бустерни дози, поради което правителството реши да не въвежда допълнителни мерки в Англия по време на празниците. Властите в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия обаче въведоха такива.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мавгъров от началото говори това
34
11
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Бай Ставри отдавна си чака Фигуранта за "държавна"измяна! И машинките на Мадуро няма да могат да го измъкнат! Колкото до британците, вижте им пълните стадиони и тогава коментирайте техните мерки!
33
9
 
11
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
До Омикрон На това му се вика изсулване. Само че битият бит, Последиците от ,, ваксините за кръвоносната с-*** са необратими. Ваксинираните сте едни тиктакащи бомби. Тик-так, тик-так
32
4
 
30
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Ами да живеем с вируса де! Най сетне една нормална реакция от политици! Писна ми от глупави мерки, карантини, ваксини и т.н. щуротии!
31
5
 
9
 
! Отговори
Доведете го преди 2 години
Доведете го, за БеГе- министър, англичанина Суджук Джаф-джаф ! Само той, ще ни оправи, ако Бойко най-после млъкне и се оттегли на почивка, в хотела на бай Ставри!
30
17
 
8
 
! Отговори
Омикрон преди 2 години
До 35: Значи искаш да кажеш, че след като нашата нация има лоша здравна култура, застаряващо население и различни здравни проблеми то трябва да добавим и още един фактор в това уравнение, та да може да мрем още повече, така ли :) Точно защото сме в незавидно положение откъм здраве, трябва да се пазим сто пъти повече от по-здравите нации, а ние правим точно обратното.
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До не говорим, че в останалите български болници, всички знаем колко са загрижени за теб. Докато си гледат сериалчета, пият кафе и пушат цигари. Плюс огромна част от почиталите са 65 + годишни. Факт. Айде споменавайте ги тези факти
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30 Разбирам, че си са нобол И сега те е яд, но това си е твой проблем.Пандемията в България от полититически характер. Висока смъртност ида от високо застаряло население, с много и различни здравни проблеми, лоша здравна култура и огромна липса на медицински персонал и стотици затворени болници. 1 доктор на смяна и две сестри трябва да се грижат за 70-80 пациенти. Факт
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт Мислиш ли, че статистиката е вярна!? Правят ли аутопсия на починалите от К19!?
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е най-голям процент смъртност, съвсем друго е този процент да е 40 пъти по-голям. Хайде без манипулации!
25
27
 
15
 
! Отговори
Омикрон преди 2 години
До 15: Изобщо не са се прецакали с ваксините. Кога в историята си видял Великобритания да се прецаква за нещо? Ако не бяха масово ваксинирани, сега щяха да *** като пилци. Но за разлика от дивия ориент, в който се намира нашата държава, на Острова човешкият живот значи нещо и възрастните не ги броят за сухи съчки, като нашия Мангъров.
24
14
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
България никога не е имала 40 пъти по-голяма смъртност от Великобритания. Сега с Ковид-19 е така при заразените.
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 29 България е с най-голям процент смъртност вече 15 години. ФАКТ
22
28
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Великобритания постигна 0,12% смъртност сред заразените благодарение на ваксините. В България смъртността е 4,8%, т.е. 40 пъти по-голяма смъртност. Те могат и без други мерки, но ние не.
21
5
 
8
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Тия вече се заиграха и мирясаха
20
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това след като рошавия тъ пчо се изпусна че в интензивните 90% били с 2 дози. Жалък цирк
19
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така? Нали мерките работеха? Нали учените знаеха и разбираха всичко, а сама наш Мангъров не разбираше
18
4
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Да се научат , че всяко кихане е ковид ! Ние се научихме ))))
17
4
 
27
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Аз съм на 53 години и съм адвокат от почти 30. Би ли ме посъветвал към какво да се преориентирам, или викаш да съм учил навремето? Защото завърших право в СУ, ама явно съм без образование според такива като теб, пророци на "новото нормално".
16
9
 
11
 
! Отговори
Му ха ха преди 2 години
Хоспитализираният ваксиниран най леко искаралият ковидЗащото ваксината го пази