Доц. Кунчев: Локдаун и спиране на учебния процес не се предвижда

По-важното е колко хора ще имат нужда да влязат в болница
127
Доц. Кунчев: Локдаун и спиране на учебния процес не се предвижда
Снимка: БГНЕС

 

Пълен локдаун или прекъсване на учебния процес заради Омикрон към момента не се планира, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред bTV. Той увери, че ще се стигне дотам само при чувствително влошаване на ситуацията.

"Пълен локдаун за мен е изключен. През изтеклите 2 години минахме през почти целия набор от мерки и до голяма степен научихме уроците си - че не трябва да се хвърляме нито в едната, нито в другата крайност. Ако удариш много силно икономическия и социалния живот, хората не го приемат положително", коментира Кунчев.

Според него лошата новина е, че излизайки от четвъртата вълна не слязохме до нормални граници, а останахме на една по-висока база, от която започва растеж.

Омикрон ще стане доминиращ вариант много бързо.

"По-важното е колко хора ще имат нужда да влязат в болница, колко ще попаднат в интензивни отделения и какви жертви ще дадем – това е ключовото", коментира доц. Кунчев

Средната заболеваемост в страната в момента все още е около 350 на 100 000 души, но припомни статистиката във Великобритания, където случаите се удвояваха на два дни.

"Когато обхване много хора, натискът варху болниците ще е много голям", каза още Ангел Кунчев, но уточни, че потвърдените случаи на Омикрон“ у нас са с по-леко протичане и са на домашно лечение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пълен локдаун за мен е изключен. През изтеклите 2 години минахме през почти целия набор от мерки и до голяма степен научихме уроците си"- да не се правим на по-големи католици от Папата и да уважаваме законите на Природата. Да вярваме на лекари,които всеки ден са лице в лице с различни зарази,а не на такива,които прз живота си,болен не са виждали!
59
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е Кунчев. Той се гътна още в края на октомври миналата година.
58
14
 
9
 
! Отговори
Утре уви 5000 преди 2 години
Утре като са над 5000 какво правим - по-добре по-малко приказки а мерки навреме.
57
1
 
26
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Ето го ... Вчера плашеше с локдаун, днес - не!До утре има много време.
56
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук не им стиска за нов локдаун понеже знаят, че бързо ще се срещнат с народната любов и няма къде да се скрият даже. Един от недостатъците на малката държава е, че все някой те знае къде живееш.
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Провидение"Хора, осъзнавате ли къде живеете? Мислите ли, че ще промените нещо от мизерната си държавица?"===> "Ако смяташ,че си твърде малък за да промениш нещо, опитай се да заспиш, когато в стаята ти има комар"----Махатма Ганди
54
3
 
22
 
! Отговори
Щамопроизводители преди 2 години
До Ваксиниран"Само антиваксърчеята да не изпортят работата и да пуснат някъф uзpog да измести омикроня!"===>Не антиваксърите,антифашистите няма как да пуснем нещо,което ще замести омикроня защото новите щамове се зараждат в организмите на ваксинираните следствие кръстосването на ваксината с вируса.Затова по време на епидемия не се парви вакса.Колко пъти го обясниха специалисти и наши и чужди,ама ваксите слушат коремни хирурзи и "лекари",които от години не са виждали пациент,но пък са дитрибутори
53
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако затворите държавата, хората ще излязат на улицата и ще Ви изметът. Аман от псевдо платени докторчета нямащи и един ден стаж и математици, които децата/тестовите/ направиха за смях.
52
4
 
11
 
! Отговори
Доган преди 2 години
Дано ВСЕВИШНИЯ те накаже юдейски лъжецо !
51
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоо, ваксинирания само да те светна че в най ваксини раната държава в света почнаха да се заразяват с по два вируса едновременно. Що така бе?
50
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 54 - Ще поживеем, ще видим как ще стане. Вече не става въпрос за дребни грижи и тревоги. Имам усещането че ще се наложи да се борим за бъдещето си. Ако заради настинка искат да ни слагат под домашен арест, почва да става опасно.
49
1
 
15
 
! Отговори
Виртуален изстрел преди 2 години
До Провидение"Мислите ли, че ще промените нещо от мизерната си държавица?"===>Сложих ти минус не защото това,което пишеш не е вярно, а защото по време на война за такива паникьорски приказки разстрелват.В момента сме във война.
48
2
 
33
 
! Отговори
Пепи Костов преди 2 години
Тогава и Ангел Кунчев е бил с фалшив сертификат. Два месеца лежа по болници. Нали се сещате че ако това беше един нормален български пенсионер, отдавна да е цифра в статистиката на умрелите от "чумата на века".
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВаксиниранАбе ти като си толкова отворен я кажи на теб или на някой от другите д би ли като отидох те да се ваксинирате някой поиска ли ви резултат от направен тест за ковид?
46
2
 
0
 
! Отговори
Слава императоре Си! преди 2 години
До Провидение...има НСР но в Китай еврейските маневри не вървят. Виж Ердоган като се репци на банкерите, лирата турска ще е в свободно падане...
45
3
 
25
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Като ваксините са фалшиви, какви да са сертификатите. А заповедта е незаконна.
44
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що така бре Кунчев? Нали взимате пример от чужбина? Я виж Нидерландия! Нищо не работи, учениците са във ваканция до 19ти. Ваканция, не онлайн. Нищо не работи там, само хранителните магазини и аптеките. А са 86% ваксинирано цялото население. Цялото Кунчев! Как да взимаме пример от чужденците и да се ваксаме, като вие не взимате пример? Без двойни аршини.
43
3
 
12
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
Бил е с фалшив сертификат.
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за локдан мислите, но много добре разбирате че ще ви изяде главите ако се пробвате при нас. Тоя път и пейките няма да ви дадем да свалите.
41
3
 
38
 
! Отговори
Пепи Костов преди 2 години
Американският министър на отбраната Лойд Остин е болен от коронавирус със симптоми въпреки трите игли на Пфайзер, които си е боднал. Защо продължаваме да участваме в този цирк със сертификатите, след като ваксините ОЧЕВИДНО не работят?