Доц. Кунчев: Локдаун и спиране на учебния процес не се предвижда

По-важното е колко хора ще имат нужда да влязат в болница
127
Доц. Кунчев: Локдаун и спиране на учебния процес не се предвижда
Снимка: БГНЕС

 

Пълен локдаун или прекъсване на учебния процес заради Омикрон към момента не се планира, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред bTV. Той увери, че ще се стигне дотам само при чувствително влошаване на ситуацията.

"Пълен локдаун за мен е изключен. През изтеклите 2 години минахме през почти целия набор от мерки и до голяма степен научихме уроците си - че не трябва да се хвърляме нито в едната, нито в другата крайност. Ако удариш много силно икономическия и социалния живот, хората не го приемат положително", коментира Кунчев.

Според него лошата новина е, че излизайки от четвъртата вълна не слязохме до нормални граници, а останахме на една по-висока база, от която започва растеж.

Омикрон ще стане доминиращ вариант много бързо.

"По-важното е колко хора ще имат нужда да влязат в болница, колко ще попаднат в интензивни отделения и какви жертви ще дадем – това е ключовото", коментира доц. Кунчев

Средната заболеваемост в страната в момента все още е около 350 на 100 000 души, но припомни статистиката във Великобритания, където случаите се удвояваха на два дни.

"Когато обхване много хора, натискът варху болниците ще е много голям", каза още Ангел Кунчев, но уточни, че потвърдените случаи на Омикрон“ у нас са с по-леко протичане и са на домашно лечение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
12
 
! Отговори
Провидение преди 2 години
Хора, осъзнавате ли къде живеете? Мислите ли, че ще промените нещо от мизерната си държавица? Идва новсветовен ред наложен от Интернет олигарсите. Те измислиха схемата с вируса, за лични облаги. Станаха тройно по-богати и вярвате ли си, че ще се откажат? Могат да подкупят всеки и всяко правителство.Това, което виждаме е само началото.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При рутинни тестове на екипажа са установени 52 положителни проби, като всички са с леки симптоми. Засега няма заразени пътници. - Това как да се разбира????????????????
38
2
 
24
 
! Отговори
Кантарджиев преди 2 години
Чакаме кантарджиев с - 8 те бона заплата да се искаже за -3-4 доза
37
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новина от ЮК от последните 20 мин. Министъра на образованието е наредил задължително почистване на вентилационните системи в училище. Кунчев нали знаеш, че ние такива екстри в нашите училища нямаме. Нашата вентилация е широко отворен прозорец в гърба на учениците. Та Кунчев да попитам, децата ако са в клас от какво точно целите да ги разболеете, от омикрон или от тежки настинка заради отворени прозорци на студа? Но е факт, определено ще ги разболеете. Само да знаете, болни деца не се ваксинират
36
4
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
За 60 години не сте преживели и падане на метеорит, земетресение над 7-*** степен по Рихтер, дори нито една война.
35
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две години не им омръзнаха на тези ковидпсихари, ден и нощ едно и също.
34
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11-та доза пази по-по-най-добре.
33
2
 
30
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Кунчев е с фалшив сертификат
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам и ония двамата математици да се появят, и ще имаме пълен комплект бостански плашила в новините днес. Как не им омръзна всеки ден едно и също...
31
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавна отмяна на фашистките маски, сертификати и тестове! На 60 години съм и съм преживял десетки грипни вълни, но такова нагло безумие никога не е имало. Шефовете на фармацевтични компании и политическите им съучастници трябва да бъдат съдени.
30
1
 
23
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
А четвърта доза,кога трябва да си слагат ваксърите,да бъдат истински защитени и свободни.
29
1
 
27
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
На Кунчев ще му проверят ли сертификата?
28
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този вярва ли си?На 20 хил.новозаразени дневно (каквито са мойте очаквания за началото на февруари,предвид бързото разпространение и неспазването на каквито и да е било мерки,плюс учениците и 0.00х% положителните им тестове),дори само 1% от тях да се нуждаят от болнично лечение(при застраряваща и болна нация,това е силно оптимистично),това са 200 човека постъпващи в болница всеки ден.Към средата на февруари не само учениците няма да учат в училище,ама и пиленце няма да може да прехвърчи навън.
27
2
 
12
 
! Отговори
Геноцид в България преди 2 години
В България се извършва Геноцид от бивши полицаи, военни и милиции на Борисов!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Поп Алигорко Същото- ангажира болничната помощ, вместо да бъде лекуван някой нормален човек, вместо тези инжектираните с отровите.
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щяло да се стигне до локдаун,ако имало "чувствително влошаване на ситуацията."Значи ще чакаме да стане голямата беля,за да вземем мерки,вместо да предотвратим лошото.Кунчев действа точно като настоящия премиер.Първо изчаква да умрат хора,и след това ще предприема нещо.А казват,че народът бил с ниско IQ.Така като гледам, повечето,които са сложени на високи постове,действат без всякаква логка.Почти всичко е с г.за нагоре.
24
0
 
16
 
! Отговори
Кислородната тръба преди 2 години
Ангелчо, къде си?
23
0
 
11
 
! Отговори
Гхйккки преди 2 години
Да така е къде то и да отидем или да включим на телевизия по често се говори за ковид и локдаун
22
1
 
24
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 2 години
Ти като беше ТРОЙНВАКСИНИРАН , какво стана,чадо???!!!
21
1
 
16
 
! Отговори
Гхйккххйуу преди 2 години
Вие искате да ни изтриете речника от две години ни пълните главите с ковид 19 и локдаун и маски това най честите думи който ни говорите