Нов щам на COVID-19 с 46 мутации е открит във Франция

Новата версия получава обозначението B.1.640.2
4 яну 2022 07:11, Нели Христова
234
Нов щам на  COVID-19 с 46 мутации е открит във Франция
Снимка: Pixabay

Нов вариант на коронавируса е открит в Южна Франция. Това съобщи електронната версия на австрийския вестник Heute.

Изданието отбелязва, че неизвестен щам е идентифициран при пътници, завърнали се във Франция от Камерун. Експертите не изключват, че причинителят на този вариант на вируса е често срещан в тази африканска страна. Тестовете разкриват при всички заразени "нетипична комбинация от мутации", пише вестникът.

Новата версия получава обозначението B.1.640.2 и е открита от лекарите на Марсилия. В проучване на френски учени се казва, че в новия вариант са идентифицирани 46 мутации. Нивото на заплаха или инфекциозност на този щам е неизвестно.

Информация за откриването на нова мутация в Южна Франция беше разпространена в понеделник вечерта и в най-големите немскоезични медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
24
 
! Отговори
До ваксинираните преди 2 години
Ваксината за новия вариант инжекцконна ли да бъде или ан... а свещичка.? Свикнахте на първата, ще свикнете и на втората.
157
3
 
22
 
! Отговори
до 170 преди 2 години
Не можеш да си обясниш,защото си наврял главата в пъсъка,след като си чул поредната приказка на радка пиратка и оттогава нито виждаш,нито чуваш мнения на мнооооооого голяма част от медиците,които са категорично против за тези препарати.Като те гледам си по окумуш от завеждащият отделението за КОВИД в Пирогов,който не веднъж е споменавал родните на всички,които се опитват да го налагат този препарат за задължителен и "животоспасяващ"
156
6
 
31
 
! Отговори
Психопати долни преди 2 години
Геронтофилът О, макарон прекалява и преиграва с фалшиви истерии да всява страх у хората, както всички Ковид масови убийци (правителства и лакейските им некадърни докторЯ). Проклятията на милионите жертви ще ви застигне тук и в отвъдното!
155
6
 
31
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Вируса нали беше с 31 белтъка според проф.Радка пиратка ?? Как 32 белтъка имат 46 изменения /мутаций /?? Аз съм просто инженер ама все пак.
154
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирк ковид, трети сезон. И новия вариант отново възникна във ваксана държава, напук на прогнозите на родните "професори" и теориите им за бъдещ български щам :D
153
1
 
25
 
! Отговори
аз преди 2 години
Ваксаната Франция а нали неваксаните създаваха щамовете...
152
4
 
36
 
! Отговори
До 170 преди 2 години
Ако бяха чели начни трудове и учебници, нямаше да почнат ваксинация по време на пандемия.В училище/университета, най-шумни бяха двойкаджиите. Явно и в живота е така.
151
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков Подлолизурков
150
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей не мога да си обясня България, защо не просперита. Пълно е със спецове, шофьор на маршрутка и продавачка в Технополис, са по наясно за ваксините, вирусите и лекарствата от биолози, имунолози, химици и тн. Те четат хората, образоват се, а не кат тия учените, само учебници и научни трудове чели цял живот. Информацията я има във Фейса и в сайтове като, истината.бг, или може би дори в тайнисветовнизаговори.ком, те са толкова тайни, че само един тракторист от Грудово е успял да ги разкрие
149
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще лъжете хората и ще издевателствате, А? Талашитени глави журналистически!?
148
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Как така? 167 Работят прилепите, работят :)
147
0
 
27
 
! Отговори
Как така? преди 2 години
В Камерун нямат и 1500 активни случая. Как събраха материал за цели 46 мутации?
146
1
 
14
 
! Отговори
Журналистките преди 2 години
До журналиститеИзобщо не ни омръзва да изпитваме по 20 оргазъма на ден. Ох, ооох оооооххх ! Пък вие ни наричайте ***.
145
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, колко много де-билни коментари! Съвсем дегенерира тоя матрял.
144
3
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 161 глупости .. Делта дойде от Индия.
143
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Омикрон, Омакрон.
142
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТВ да, много си прав - възникнали са в страни с ниска степен на ваксинация. И са съвсем безобидни и леки. Предишните възникваха в страни с висока степен на ваксинация и бяха много тежки и смъртоносни. Сам си прави изводите.
141
1
 
21
 
! Отговори
Георги преди 2 години
До коментар 97 в турция вече им бият 5 -тата :Р правете си сметката.
140
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До @-@ 144 "Ако не са използвали думата "ваксина", а ГМО-терапия, цели 95% щели да откажат да се бодат..." Проклети антиваксъри :)
139
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Набийте си го в главата че това НЕ са ваксини а просто препарати, които донякъде работят."==>До никъде не работят.Освен ако не наричаш работа това, че съсипват имунната система,пречат да се изгради траен клетъчен имунитет и всяка нова среща с подобен вирус организма понася все по-зле докато се стигне след няколко години до полиорганна недостатъчност и край.Ако до тогава не е настъпил миокардит, инфаркт,инсулт вследствие тромбози и т.н. В този смисъл ваксите работят - ДА