Нов щам на COVID-19 с 46 мутации е открит във Франция

Новата версия получава обозначението B.1.640.2
4 яну 2022 07:11, Нели Христова
234
Нов щам на  COVID-19 с 46 мутации е открит във Франция
Снимка: Pixabay

Нов вариант на коронавируса е открит в Южна Франция. Това съобщи електронната версия на австрийския вестник Heute.

Изданието отбелязва, че неизвестен щам е идентифициран при пътници, завърнали се във Франция от Камерун. Експертите не изключват, че причинителят на този вариант на вируса е често срещан в тази африканска страна. Тестовете разкриват при всички заразени "нетипична комбинация от мутации", пише вестникът.

Новата версия получава обозначението B.1.640.2 и е открита от лекарите на Марсилия. В проучване на френски учени се казва, че в новия вариант са идентифицирани 46 мутации. Нивото на заплаха или инфекциозност на този щам е неизвестно.

Информация за откриването на нова мутация в Южна Франция беше разпространена в понеделник вечерта и в най-големите немскоезични медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да видим как ще го кръстят тоя новия щам! "Френски" не върви някак си - Франция е доста напред с мерките. "Макрон" пак не върви - Макрон е пръв борец срещу вирусите. Може би "Sans changement" или "Deja vu"? Или "Безименен" - по-зловещо звучи.
137
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТВ"Фактите показват, че новите щамове (омикрон и B.1.640.2) възникват в страни с нисък процент имунизирани."===>Пита се как тези вируси се оказват от Африка в Европа и Америка, след като в самолетите пускат само ваксинирани, тествани, зеленосертифицирани. Ей тези факти дай.
136
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба си, закъсаха го фармацефтичните корпорацийки. С тази скорос нема да могат даже етикетите да пренапечата. Работата се утече на седмица по игла. То наркоманите по-рядко се бодат ве. Ще станим като игленици да го е.
135
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До @-@"А иначе специалисти като Люк Монтание казват, че мутациите възникват поради ваксиниране по време на епидемия."===>Ти пък,седнал си да слушаш Люк Монтание.Че кой е той и какво разбира от вируси.Да не би да е открил ХИВ-вируса и да е получил Нобелова награда за това.Да не би да е над 80 годишен и цял живот да е изследвал вируси.Него ще слушаш ти.Я друго си е специалиста генерал Годжи да ти каже,че яко ще се мре.Че кой ако не коремен хирург разбира от вируси.Отделно математици,статистици.
134
10
 
7
 
! Отговори
Нормално е преди 2 години
От страни без масова ваксинирани идва всичко - Африка ще бълва много. Но там не им пука дали умират от СПИН, недохранване или от новия вирус.
133
3
 
19
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Да се затворят границите на България за хора от засегнати държави в случая Франция ,Англия,Германия. Тоя *** Петков мн взе да ме дразни, голяма ***, Борисов второ издание.
132
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До журналистите"А бе, не ви ли омръзна да пишете едни и същи щуротии вече две години?"===>Ми що пък да ни омръзне, добре плащат хората.Кой бяга от парата.
131
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алооо"Да нормално има още букви от гръцката азбука, трябва да се измисли нещо."===>Гръцката е нищо. Ти гледай като подкарат китайската - незнамколкохиляди йероглифа
130
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оох Ахх"Тези необуздани червиви с пари жени на високи заплати и смучещи членове на още по-богати мъже ще донесат още много нови вируси."===>И не само вируси,не само вируси.Нито гонококът, нито бледата спирохета(сифилис) са отменени. СПИН-а като бонус.Ти знаеш ли, че де що е манекенка става агент на недвижими имоти в Дубай. Че като й потръгне бизнеса, ела гледай, имот след имот, имот след имот.
129
1
 
25
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
И сега какво трябва да направим - да се потопим в дезинфектант ли?
128
3
 
26
 
! Отговори
До журналистите преди 2 години
А бе, не ви ли омръзна да пишете едни и същи щуротии вече две години?
127
1
 
20
 
! Отговори
до тв преди 2 години
Май си се пообъркал нещо! Реалноста показва друго, тъкмо обратното на това което твърдиш. Пита се по-колко Ковидни Бустера ще решат да ни боцнат в рамките само на Една година, в някои държави вече са на Четвърта доза! Не мислиш ли, че е прекалено?????На мен две дози Файзер в рамките на една година ми стигат.
126
1
 
34
 
! Отговори
Хе хеее преди 2 години
Това е нищо.Задават се още по-нови щамове - акъл-ич, интелект-нула, логика-без. Разпространяват се изключително сред хора,които вземат решение да се ваксинират след като са изслушали мнението на телевизионните "експерти"-статистици,математици, тук-таме някой лекар,но в никакъв случай вирусолог или имунолог, а само такива,които са виждали пациент само по време на следването си, но затова пък са дистрибутори на фарм мафията.Никаква ваксина и никакъв бустер не ги лови тези нови щамове.
125
2
 
22
 
! Отговори
@-@ преди 2 години
Браво! Колкото повече мутации, толкова по-добре - ще има лесно заразяване и почти никакви заети легла в болниците. А иначе специалисти като Люк Монтание казват, че мутациите възникват поради ваксиниране по време на епидемия. Между другото, не е правилно да се казва "ваксина", а "клетъчна и генна терапия", както заяви Stephan Oelrich - шеф на фармацевтичния отдел на Байер през ноември. Ако не са използвали думата "ваксина", а ГМО-терапия, цели 95% щели да откажат да се бодат...
124
28
 
6
 
! Отговори
ТВ преди 2 години
Фактите показват, че новите щамове (омикрон и B.1.640.2) възникват в страни с нисък процент имунизирани. Правете си изводите рационално, без страх и четене на глупости в социалните мрежи.
123
1
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Добре, че досега няма нов щам на коронавируса.
122
33
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
На ваксините им спада ефективността при новите варианти на вируса, но са достатъчно ефективни. Факт.
121
20
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Има три пътя, по които може да възникне нов вариант на вируса, като и в трите няма ваксинирани хора, но има неваксинирани, cпинзни и животни.
120
11
 
41
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Хора, не разбрахте ли, че нови варианти възникват само сред свръхваксинираните народи. Вируса се опитва да избегне защитите и мутира. Също така преболедувалите са с вечен имунитет към този вирус тъй като са се сблъскали и оздравели след среща с целия вирус.Те не са защитени от контакта с някакво шипче а от контакт с целия вирус. Ето защо ваксинираните се тръшкат най-много.
119
4
 
32
 
! Отговори
23567 преди 2 години
Ха,честито,ама на хората вече им писна.