Макрон смята да "направи труден живота на неваксинираните"

Опонентите му определиха езика му като неподходящ за президент
5 яну 2022 08:27, Елка Василева
147
Макрон смята да "направи труден живота на неваксинираните"
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че смята да "направи труден живота на неваксинираните".

В първото си интервю за годината пред френското издание "Паризиен" той подчертава, че няма как да ги накара да се имунизират насила, но от 15 януари хората без ваксина няма да могат да ходят на ресторант, кафе, кино или театър, предаде БНТ.

Още по темата

Политическите му опоненти обаче определиха езика, който използва в интервюто, като неподходящ за президент. Коментарите последваха отлагането на ваксинационния сертификат. Очакваше се френският парламент да гласува проектозакона тази седмица, но това беше осуетено след мощен отпор на противниците на ваксините и след като няколко депутати съобщиха, че са получили смъртни заплахи.

Франция е сред страните с най-голям дял имунизирани срещу COVID-19 - близо 90 на сто от населението е със завършен ваксинационен цикъл. За достъп до обществени места в страната се изисква документ за ваксинация или негативен тест. Правителството обаче иска да премахне втората възможност на фона на бързото разпространението на вариантите Омикрон и Делта.

Пред "Паризиен" Еманюел Макрон отбелязва, че има желание да се кандидатира за втори мандат, но добавя, че ще обяви решението си, когато му дойде времето, а сега иска да се концентрира върху управлението на здравната криза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
37
 
! Отговори
до Хахо преди 2 години
А ти Гражданино, ако имаш поне малко сиво нещо, ще се опиташ да вкараш елементарна мисъл и логика,която няма нищо общо с медицината.Как 90% ваксинирани са "заплашени" от 10% неваксинирани?Как ще спреш пандемията,ако ще и 100% да са ваксинирани,след като сеете заразата точно толкова,колкото и неваксинираните?Как навсякъде всички учени,които ги гледаш и се учиш от тях повтарят,че ваксината не "лови" омикрона,но въпреки това се боцкайте?Вие боцнатите сте прецакани и не може да се примирите..
74
3
 
22
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Макрон е нагледен пример за Едипов комплекс в акция. Не е лесно да страдаш от Анилилагния
73
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неграмотен и хахав селянин си ти и ти ли личи по драсканиците без смисъл. Боди се колкото искаш и не обиждай мислещите хора.
72
2
 
21
 
! Отговори
Омакрон преди 2 години
Я Си *** майката бе некрофил
71
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то болните са точно "ваксинираните " защото вече нямат имунна защита като нормалните хора. ахахах :)))
70
2
 
22
 
! Отговори
Убийствена власт преди 2 години
У нас е не само труден и ужасен животът от години, стана сега невъзможно дори и да съществуваме с тази инфлация и принудителна "ваксинация".
69
39
 
4
 
! Отговори
Хахо преди 2 години
Прав е. Заради тия пусти антиваксъри още 5 ходини ще сме в пандемия. Щото некой точно тях ще ги убива с ваксини. Селяни.
68
3
 
29
 
! Отговори
Стана явно и ясно преди 2 години
Много хитлеровци като този масови убийци имало по света и защо ли са все по висшите постове в политиката, бизнеса и медицината на държавите... Сами се издават, толкова са кухи и безмозъчни.
67
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е побъркано. Толкова хора го изкараха.
66
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон е заснет да казва в таен запис на някакви германци че ваксините са за намаляване на населението на земята. Първи щели да отидат да се набодат тези дето се водят по-образовани ( реално по-нискоинтелигентните и наивни ). За останалите щели да обмислят други варианти с нови щамове и тн.
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа па
64
3
 
28
 
! Отговори
Макарон диктатура преди 2 години
А сега, Макарона, ще го блокират ли във Фесбук за "език на омразата"? Ваксата е масов тест за легитимността на Системата. Които са системни ще се изваксат и с 10 дози,а несистемните, живеещи в Системата ще бъдат преследвани, по всякакви възможни и витиевати начини, най-вече законно-незаконни от самата Система!
63
5
 
14
 
! Отговори
Пенис преди 2 години
*** и боклучетата ви *** до кога народа ше си трае.А тоя мое да ми напряви уйя твърд.
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четвъртуване.
61
4
 
25
 
! Отговори
Млък, бе геронтофил преди 2 години
Крив макарон, микрон, бий на баба си бустерни дози и ще й дойде цикъла.
60
1
 
16
 
! Отговори
и преди 2 години
неговият също, по пътя към гилотината....
59
2
 
18
 
! Отговори
И преди 2 години
Който не го е страх от Омикрон - ще получи ОМакрон.
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, ние не си траем - защото знаем че всичките мерки ще са пет за четири и ала бала.В София зеления сертификат е на честна дума- имаш ли - имам.А , добре....заповядайте:-)Какво да му се газираш тогава?
57
4
 
40
 
! Отговори
Гнусен извратен микр преди 2 години
Заканата, заплахите, принудите и убийствата са наказуеми, но това извратено същество си въобразява, че ще го спасят ***, които ръководят света.
56
2
 
45
 
! Отговори
реалист преди 2 години
АДОЛФ МАКРОН