Макрон смята да "направи труден живота на неваксинираните"

Опонентите му определиха езика му като неподходящ за президент
5 яну 2022 08:27, Елка Василева
147
Макрон смята да "направи труден живота на неваксинираните"
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че смята да "направи труден живота на неваксинираните".

В първото си интервю за годината пред френското издание "Паризиен" той подчертава, че няма как да ги накара да се имунизират насила, но от 15 януари хората без ваксина няма да могат да ходят на ресторант, кафе, кино или театър, предаде БНТ.

Още по темата

Политическите му опоненти обаче определиха езика, който използва в интервюто, като неподходящ за президент. Коментарите последваха отлагането на ваксинационния сертификат. Очакваше се френският парламент да гласува проектозакона тази седмица, но това беше осуетено след мощен отпор на противниците на ваксините и след като няколко депутати съобщиха, че са получили смъртни заплахи.

Франция е сред страните с най-голям дял имунизирани срещу COVID-19 - близо 90 на сто от населението е със завършен ваксинационен цикъл. За достъп до обществени места в страната се изисква документ за ваксинация или негативен тест. Правителството обаче иска да премахне втората възможност на фона на бързото разпространението на вариантите Омикрон и Делта.

Пред "Паризиен" Еманюел Макрон отбелязва, че има желание да се кандидатира за втори мандат, но добавя, че ще обяви решението си, когато му дойде времето, а сега иска да се концентрира върху управлението на здравната криза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
44
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 2 години
Некой, че го направи труден за рисуване тоя геронтофил...
54
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е бита карта в политиката. Само да не се окаже и наистина бита, като знам колко франсетата си ценят гражданските права. Апропо, това в БГ-то го вкараха преди месеци, *** тук си траем кат пу....ки, а разни Мало...umnici крещят колко либерални ни били мерките.
53
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е с класически начин на мислене на диктатор. Много бързо преминават от демокрация към диктатура. И за съжаление много лесно.
52
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще запомня 2021 като годината в която изперкалите хипохондрици се съюзиха с фарма мафията и обявиха война на здравите.
51
2
 
12
 
! Отговори
факт преди 2 години
а тук кирчу сладкодумника вече ни го прави .
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 56 анонименАейсектир беГендарВаксарски. Тромбът т ваксината тия дни ще влезе в сърцето ти и ти ще отлетиш в отвъдното при дедите си.
49
2
 
42
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 години
И неговият животец няма да става по-лек.Това е сигурно. Франсетата скоро ще отворят ловният сезон.
48
3
 
31
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Срещнал мощен отпор от неваксинираните... Та сериозно ли си мислите, че 90 процента са кови ваксани...))) Инче тоз индивид няя ко да го коментирам...
47
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само Франция но и цяла Европа е пропаднала с изключение на балканите и най вече на нас. Тук само в София и два града още са заблудени овце без мозак но в Северозапада няма ваксар баламурници
46
3
 
43
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Макрон е рожба на JGL-младежката организация, подготвящ ръководните кадри на Новите-Фашисти... Голяма част от тези кадри са вече по техните постове, и изпълняват Плана.. Не се чудете защо изразяването им е такова! Това са дълги години промиване на мозъка!!! Новият Холокост започна! Бог с ВАС и пазете децата
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54 "антиваксинаторите нямат повече акъл отколкото постоянно да си мислят че решението на даден проблем трябва да бъде с насилие" - И това го написа точно под тази статия, м? Способността на ваксърпропагандиращите да разсъждават е впечатляваща. Отива към отрицателна, горе-долу като "защитата" от псевдоваксините.
44
28
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До до ваксинираните - не, не боледуват повече, а точно обратното. Познавах доста починали, а и доста починали на мои познати, които не познавах, абсолютно всички неваксинирани. Да, знам, че ще ми изкарате разни писания откъде ли не, ама изобщо не ме интересува това. Ваша си работа, правете си каквото знаете, животът си е ваш и не ми диктувайте аз какво да правя с моя.
43
1
 
40
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Банкерчо да не го сложат направо на гилотината
42
1
 
63
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Ясно е, че това не са ваксини, а нещо друго. Ако беше за здравето на хората, нямаше да натискат толкова! Голяма смрад!
41
46
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Макрон няма нужда да им прави труден животът, защото той така или иначе им е труден - всички антиваксъри, по-точно почти всички са бедняци, плоскоземници и ограничени хора, от които нищо не става. Господ си знаел работата. Да ги оставят да си правят каквото искат, да, ще претоварят здравната система, но и самата здравна система не е цвете за мирисане. Нямало лекари и сестри - ами в доболничната помощ какво правят през епидемията, там в пъти е намаляла работата........
40
1
 
30
 
! Отговори
аз преди 2 години
Еманюел Жан Мишел Федерик Макрон може да бъде предстъавен на Жозеф Игнас Гийотен. :) Французите не си поплюват изобщо!
39
0
 
40
 
! Отговори
Калоян преди 2 години
Абе то и един друг французин наречен Балдуин се беше заел да прави труден живота на българите, но впоследствие, ама подцени гравитацията, разбрш ли.
38
3
 
28
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Аз съм с две дози и няма да си сложа трета доза.
37
3
 
42
 
! Отговори
Ваксър логика преди 2 години
Аз се ваксинирам за да не се заразя и за да не заразявам, но ме е страх неваксиниран да не ме зарази и си слагам маска, за да не заразя друг ваксиниран.
36
2
 
38
 
! Отговори
Чичо Ники преди 2 години
Мен лично много ме е страх от мъжлето Микрончо. Като се сетя как двама наши земеделци шамариха взвод френски командоси си представям какво ще стане ако му ударя един чимбер. Ще му изпадат зъбите от напрежение.