Нови COVID мерки в Кипър за училища и оживени места

Разрешават по 200 души в ресторанти, на сватби и кръщенета
10 яну 2022 11:51, Елка Василева
5
Нови COVID мерки в Кипър за училища и оживени места
Снимка: архив, БГНЕС

В Кипър новата седмица започва с влизането в сила на нови мерки срещу разпространението на коронавируса. Те засягат училищата и места с голямо събиране на хора.

От днес във всички основни и средни училища се възобновяват присъствените занятия след коледната ваканция. Всички ученици, учители и непедагогически персонал трябва да представят отрицателен резултат от валиден 48 часа тест, предаде БНР.

50% от служителите в компаниите в сектора на услугите, в които са заети над 10 души, от днес трябва да преминат на дистанционна работа.

Нови ограничения удрят ресторанти, музикални и танцови центрове, места за развлечения, сватби и кръщенета. Разрешеният максимален брой посетители за тях се намалява от 300 на 200 души, като танцуването е забранено.

За престой и посещения в хотели и други туристически места се допускат само хора, които са започнали или завършили ваксинацията си.

Утре отново ще има заседание на здравния министър и членовете на Научния консултативен комитет за обсъждане на епидемичната ситуация и евентуално предложения за нови ограничения.

Правителството обяви и че ще преразгледа на 15 януари действащата от 18 декември мярка, според която ваксинираните, които не са си поставили третата доза до 7 месеца след втората, губят коронавирусния си „безопасен пропуск”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: меркиКипъркоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
James преди 2 години
Европа тотално се е побъркала. За момента от Западните бели държави - само САЩ и България дават сериозен отпор на Кови тероризма и неконституционния Green pass
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ваксинираните, които не са си поставили третата доза до 7 месеца след втората, губят коронавирусния си безопасен пропуск... Скоро през три месеца... После през два месеца... докато търпят
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една "корОлация" колкото повече ваксинирани - толкова по-голяма тирания. В най- нободените страни, най малко права и свободи.
1
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не ми крещете :)))