Омикрон настъпва - увеличава се и интересът към ваксините

Във ВМА променят работното си време
10 яну 2022 16:52, Петя Славова
70
Омикрон настъпва - увеличава се и интересът към ваксините
Снимка: БГНЕС

Омикрон настъпва и петата вълна на пандемията от COVID-19  породи и по-силен интерес към ваксините. Заради това ваксинационният център във Военномедицинска академия променя работното си време. Само за 30 минути тази сутрин във ВМА са ваксинирани около 80 човека.

Още по темата


"Наблюдавахме повишени нива на интерес през изминалата работна седмица, ще удължим работното време - от понеделник до петък ще работи от 8.30 до 17.00, а в почивните дни от 9 до 14 часа. Значителен процент от ваксинациите през последните 10 дни са бустерна доза, 20-30% са хора за първа доза, около 10-15 деца преминават през центъра", каза пред БНТ доц. Димо Димов, заместник началник на болницата и ръководител на ваксинационния център.

Ваксинационният център в ВМА разполага с ваксините на "Пфайзер", "Янсен" и "Модерна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
Хеххехе и как за 30 минути можеш да боцнеш 80 човека?? Колко екипа са работили ??Хе и заради страшния омикрон цялата фатка е дъртаци *** за 75 кинта се бодят те така и така си знаят че ще си замината скоро и за това ай да гивземем!!
57
2
 
4
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
ГЛУПОСТИ! - Омикрон настъпва???... За първи път Омикрон е регистриран на 24 ноември 2021 в Южна Африка. ...В БГ го откриха преди две седмици.. ..Сега имаме 10% с Омикрон и 90% с Делта.. -- А западняците са на 100% болни с Омикрон, не ние. КЪДЕ НАСТЪПВА ТОЗИ ОМИКРОН???
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да си вкарам нанографен в тялото и точка!Няма фа се маркирам с лицифераза.МАК аците знаят ли че им на би вате МАК адрес и се засичат с скенер?
55
3
 
11
 
! Отговори
Да преди 2 години
По-силен интерес у ваксаните за бустер.Ай стига сте се превъзбуждали зорлем.
54
5
 
9
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Хубаво е че троловете на - пп ,дб ,герб - плюят по вьзраждане това само носи нови гласове за партията
53
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рецептата на Партия "Ваксивъзраждане" за добър живот - ваксинация срещу ковид и антиваксърска пропаганда за получаване на депутатска заплата............................... Мотото на Партия "Ваксивъзраждане": "По-добре ваксиниран и богат с депутатска заплата, отколкото болен от ковид и без заплата като техните избиратели."
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане и Ваксидин Ваксидинов призовават всички да се ваксинират по своя свободна воля като тях. Не отлагайте, защото ще свършат ваксините от непрекъснатата ваксинировка на депутатите на Възраждане. Сега чакат четвърта доза и депутатска антиваксърска заплата от 10 бона.
51
2
 
19
 
! Отговори
до 59 преди 2 години
Бягай до ваксинационния пункт за нова доза химическа кастрация бе мозъчен инвалид. Такива като теб не трябва да се възпроизвеждат, господин двуцифрен IQ.
50
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не се ваксинира трябвада яде бой, но истински здрав бой до болница и там покрай другото да му боят и ваксината ако не е умрял от боя!
49
6
 
3
 
! Отговори
До 54 - ТЪПАК! преди 2 години
.
48
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 52Как ги смяташ тия проценти? Откъде си ги вадиш? Вероятно от същото място, откъдето и "експертите". Мога да чета и да мисля, въпреки че последните изключително усилено се опитват да правят това вместо мен. На сайтовете на ЕК, ЕМА и DEA има информация за "безопасността" и "ефикасността" на ваксините, която всеки е свободен да достъпи, въпреки, че трябва да се порови малко.
47
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли представяте балъците дошли за поредния бустер като "желаещи да се ваксинират"?
46
17
 
4
 
! Отговори
Само тъпак! преди 2 години
Не би се ваксинирал, няма човек, който да няма или да не познава човек починал или тежко преболедувал чумата на двадесет и първи век - роднина, колега, съученик, комшия или познат, който каже, че няма значи лъже като дърт мaнrал!
45
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бустер с рнк ваксина вдига защитата срещу омикрон от 30 на 75%. Пак изопачаване и недомлъвки от писачите. И защо го правите? Да заблуждавате неинформираните?
44
4
 
8
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
В асансьора , коридорите....омикронът е много заразен, предава се по въздуха.
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавам хора, които се ваксаха единствено и специално за да могат безпрепятствено да ходят но дискотека... Горе долу тово са доброволно наболите се, заедно с пенсиите, които по цял ден се облъчват с ТВ пропаганда. Останалите реално са ваксани принудително, за да могат да ходят на работа най-вече.
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 48 Колко да се вразумяват? Кирето последно изръси за 35000 ли бяха за 3 дни. Оказаха се под 5000 първи дози(решили се на ваксина) и другото ковидари за бустери. Да ти имам и усещането на 0.1% от населението, и то под натиск да не можеш да ходиш на работа и т.н. Истината е, че сигурно половината с ваксина са под натиск и са против нея, поне още 10-20% са с фалшиви сертификати(плащаш ваксината да иде в мивката) и тогава вече 30-40% са наистина вярващи във ваксините. 40% от 30%= 12% луди
41
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, хората се вразумяват! Единици останаха ***!
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от днеска моите родители са с позитивен ПСР на 78г.ваксинирани с 2 Астра и бустер Пфайзер.никъде с никого не се срещат .нито им е идвал някой на гости.само в асансьор са се возили за да изхвърлят *** .аз пазарувам.но съм здрава с 3 ваксини .от къде им е дошло ?
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По думи на доц. Иванов в интервю пред дир.бг ефективността на Янсен срещу омикрон е 0,а на модерна и пфайзер е 30%. Точно сега от омикрон ли ще се защитят нововаксинираните? Има и един период 14-21 дни да се задейства дозата и всички статистики те отчитат ваксиниран след него. На това в УК заразяването на ваксинираните на 100000 човека е двойно. Смърт от омикрон така или иначе почти няма и при ваксинирани, и при неваксинирани. Махнете зеления сертификат по-добре. С него заразата е повече.