Математик пресметна: Реално заразените на ден са около 35 000

Повече от 10 000 теста на ден не можели да се правят и заради това не се засичали
136
Математик пресметна: Реално заразените на ден са около 35 000
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на заразените деца е рекорден, каза математикът Лъчезар Томов пред bTV.

„Доминантността на варианта „Омикрон“ се случва. В момента 10 души заразяват 16, което също е рекордно в България“, каза Томов.

Още по темата

„Сега виждаме голям скок на заразяване при децата и рекордни проценти. 1208 са заразените деца днес“, допълни той.

„Когато вирусите еволюират към по-голяма заразност, всъщност еволюират към по-равномерно разпространение по възрастови групи, тъй като се приспособяват към човешкия геном“, обясни математикът.

Той прогнозира, че най-вероятно заразените на ден са около 35 000, но нямаме толкова тестове, за да се установят. Повече от 10 000 теста на ден не могат да се правят, допълни той.

По думите му в момента за 8-9 дни болните в болница са скочили от 4100 на над 5200.

„В момента делът на интензивните е 12% спрямо всички. Има много висок дял на интензивност спрямо възрастта, която е много ниска. Излиза, че „Омикрон“ или е даже по-тежък от „Делта“, или излиза, че не се тества добре и се изпускат много случаи“, смята Лъчезар Томов.

Според него тази вълна у нас няма да е много кратка заради малкия брой ваксинирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
До 120 преди 2 години
Реинфекцията от Ковид 19 може да отнеме от 3 до 12 месеца. Тоест ако миналата година по това време дори да са изкарали ковид половин България, сега пак ще го изкарат. Освен това човека говори за 30 000 души заразени на ден в условията на вълна а не целогодишно.
108
0
 
1
 
! Отговори
Професор Раул преди 2 години
От най-добрата клиника за вирусни инфекции във Франция: ваксината за ковид19 не трябва да се приема фанатично религиозно. Тя дава някаква защита, но нищо повече. Ваксинираните заразяват и се разболяват.
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брат ако на ден са по 30000 тогава цялата нация отдавна го е прекарала тоя вирус. Айде аман от некадърни математици.
106
1
 
2
 
! Отговори
До 116 преди 2 години
Знаеш, че няма как да се случи това никога и не знам защо изобщо си имал някога очаквания целия свят да бъде ваксиниран. Та дори и целия свят да се беше ваксинирал, аз поне нямаше да го направя. И сега с техните мерки и зелени сертификати още повече отблъснаха хората да си слагат ваксини. В днес бг имаше много радикални про-ваксъри през 2019 година, които сега са на протест в София
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много "ваксинирани" с тия чорби умирисаха бъзито, мой ваксиниран познат с две ваксини и бустер сега е с двустранна пневмония.
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам. Разбери се с тия от днес бг, те твърдят, че са 7000. Това ще бъде спор между математика и днес бг
103
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако целия свят се беше ваксинирал, досега да сме приключили с пандемията, а Омикрон можеше и да не се появи.
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова много математици - Та Вие ще засенчите и ще изядете хляба на проф. Константинов ?! Какво ще прави човека после , а пак ще дойдат избори ?!
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега има само доказателства, че ваксините намаляват броя на заразените и починалите, но неваксинираните *** все твърдят обратното и че уж някой бил твърдял обратното.
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах защо този умножава вчерашните случаи по пет, за да твърди, че на ден се заразявали по 35000 човека. Защо не умножава по 2, по 20 или по 200?
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ги прави тези изчисления? Това не работи на принципа на математика. Това е я се заразиш, я не се заразиш. Кой и кога ще се зарази те не могат да знаят.
98
0
 
1
 
! Отговори
?? преди 2 години
Тази от снимката ли е математика , или минава случайно и е попаднала в математическите изчисления без да знае ?!
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тогава защо днес бг пишат 7000?
96
0
 
1
 
! Отговори
Ми преди 2 години
Това е точно обратното на Витанов. Кой е прав???
95
2
 
5
 
! Отговори
Аз пак НЕ разбрах преди 2 години
Вие "математиците " какво точно сте работили преди кораната ??? Нямате ли друго с какво да се занимавате , а и какво ще правите като мине тази пандемия ?! Все пак тези сметки могат да се направят от един двама - какво сте се ВПРЕГНАЛИ всички да смятате , и всеки ден разбираме , че имало още някой нов "математик" дето досега е бил НЕизвестен, а сега се пробва да стане ЗВЕЗДА ?!
94
2
 
1
 
! Отговори
математика Витанов преди 2 години
математика Лъчезар Томов е зелен *** с мирис на газ грезу.
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 103Вече ти казах, жалък, дебилен ***. Линкове няма да ти дам, барем семплата ти натура и скромни ментални способности ти позволят сам да потърсиш и намериш информацията.
92
1
 
2
 
! Отговори
555 преди 2 години
Уважаеми съотечественици, ако държите на вашето здраве и това на вашите любими хора и приятели ви призовавам да гледате 2 видеа ,които разкриват пълната картина на това което в момента най-много ви интересува - истината за пандемията. Първото видео е беседа на патоанатома Стоян Алексов с министър Ст. Кацаров .Напишете на ютуб:-"Не се умира от а с корона вирус" Второто видео е със световно известен лекар,лекувал Д. Тръмп.Напишете на гугал:"едно интервю задължително за гледане"Отваря очите !!
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе стига с тези математици и Ковид само в България ги жма ежедневно. Стига вече, децата изкарват лесно и безсимптомно, но с тези тъпите ги сринахте психически и без това българското общество е болно и негативно прости, невъзпитани хора и като ми излязат накакви с апокалистични прогнози в стил недостиг на чувалите. Стига вече!!!!
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Съвкупният брой на увредени от всички ваксини срещу ковид е в милиони ----- къде прочете тази информация бе овньo?