Френският Сенат одобри по-строги мерки за неваксинираните

Те няма да могат да пътуват с влак и самолет, да ходят на ресторант
13 яну 2022 07:48, Елка Василева
72
Френският Сенат одобри по-строги мерки за неваксинираните
Снимка: архив, БГНЕС

Френският Сенат одобри засилени ограничения за неваксинираните с цел да възпре петата вълна на COVID-19 в страната, предаде ДПА.

Сенаторите одобриха късно снощи новите правила, които означават, че скоро неваксинираните няма да могат да посещават ресторанти и културни центрове, нито да се качват на влакове и самолети, пътуващи на големи разстояния. Досега те можеха да правят това, ако имат отрицателен тест.

Още по темата

Сенатът реши също, че по-строгите правила ще се прилагат само, докато във френските болници има над 10 000 пациенти с коронавирус. В момента броят им е около 24 000.

В бъдеще възстановилите се от COVID-19 ще могат да получат коронавирусен паспорт, позволяващ им безпрепятствен достъп до обекти и събития. Освен това изискванията за доказателства за ваксинация ще се прилагат само за навършилите 18 години.

Пътуването на големи разстояния също ще бъде достъпно с негативен тест при изключителни обстоятелства. Освен това тези, които имат насрочена дата за ваксинация, ще могат да получат временен достъп с тест.

Сенатът отхвърли предложението за по-строги правила, изискващи от ресторантите да проверяват идентификацията на посетителите, като заяви, че подобни проверки са от компетентността само на полицията.

Вчера във Франция бяха регистрирани близо 362 000 нови случая. Седмичното темпо на заразяване достигна 2811 на 100 000 души.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На неваксинираните как им разрешават все още да дишат ми е чудно
11
3
 
32
 
! Отговори
Брадвата преди 2 години
Всичките ми ваксинирани познати са положителни! От седмица-две. И сега? Да ги набучим с още дози ли? Ами те самите ще се откажат от ваксините..
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мога ли да попитам уважаемите министри как решения се взимат на база болнични легла? Когато има цели региони без болница? А в София са съсредоточени всички големи болници? Не е ли по-правилен показателя заразяемост? И какво правим като се натръшкат децата? Ще ги местят с линейки от Хасково до Пловдив, като починалото вчера детенце? Я да излязат и да кажат на родителите колко са болничните легла за деца във всяка болница!
9
12
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Четвърта доза е спасението!
8
2
 
27
 
! Отговори
Помня преди 2 години
А пьк по времето на - ссср можеше да се пьтува навсякаде в бьлгария и соц страните без тест срещу грип
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Освен това тези, които имат насрочена дата за ваксинация, ще могат да получат временен достъп с тест." хахаха как си личи че мерките които взимат имат само за цел да инжектират хората и никаква друга логика. Значи ако си насрочил дата може да минеш, това че не си боцкан няма значение. В стремежа да налагат инжекцията се излагат много.
6
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък мен ме зарази с ковид съседка завърнала се от чужбина с 2 дози и бустер. Интересно, нали? Дойде си болна, зарази майка си и баща си, които берат душа в болница в момента. И криеше че е болна, ходеше без маска и киха в ръка и после с тая ръка по дръжките на вратите и копчетата на асансьора. Ама иначе тука сме профани.
5
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей това е целта. Да изнудят хората да се ваксинират. Не знам защо им е толкова голям зора за тия ваксини! Хората се разболяват, придобиват имунитет, но не е важно. Защото и преболедувалия е в графа неваксиниран! Не ви ли смърди вече? Макрон преди 1 год говореше, че няма да задължава никого за нищо, като стигнали 70% щял да махне мерките. Махнаги. Виждаме. А и немеца вчера е поискал задължително ваксиниране. И нас ни чака същото. Сега нарочно заразяват децата, че да изтрещят от страх родителите.
4
2
 
46
 
! Отговори
Макарона преди 2 години
Даде право само на ваксаните да разнасят вируса и да заразяват.Друго си е бустериран да киха и кашля по влакове и самолети.
3
2
 
42
 
! Отговори
Диктатура преди 2 години
Франция е диктатура.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да погледат малко български протест на видео, да видят как се прави. А не да се разхождат с маски и песнички по техните протестчета.
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тука казват, че нямало дискриминация от зеления сертификат. Добре че ни е нисък процента.