Без нови мерки в София засега, заетите интензивни COVID легла под 70%

Фандъкова: Разпореден е засилен контрол на мерките
14 яну 2022 11:30, Красимир Ангелов
67
Без нови мерки в София засега, заетите интензивни COVID легла под 70%
Снимка: БГНЕС

Заетите интензивни COVID легла в София са под 70%, като има възможност за разкриването на още такива, обяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че според новия пандемичен план на правителството София все още е далеч от налагане на по-строги мерки.

В понеделник ситуацията отново да бъде обсъдена от общинския щаб.

Още по темата
"Разпореден е засилен контрол на мерките, от началото на годината в градския транспорт са направени проверки на около 1500 превозни средства, издадени са около 60 акта за нарушения", обясни Фандъкова.

Столичният градоначалник посочи още, че е провела среща с новия министър на здравеопазването Асена Сербезова и е говорено за COVID зоните в ДКЦ-тата и общинските болници, като се подготвя въвеждането на денонощни такива.

"Коментирахме още тестовете и учениците. Аз подкрепих тази мярка с една цел – много време учениците бяха вкъщи. В понеделник се надявам да имаме възможност да обявим, че учениците в София няма да излизат в онлайн обучение, защото е краят на срока и е важно да бъдат в училище", добави тя.

Фандъкова посочи още, че заради високите сметки за ток има шанс да бъдат разреждани линии на градския транспорт, но столичани няма да останат без превоз.

"Много е тежка ситуацията с цените на електроенергията и природния газ. За улично осветление сметките са пораснали два пъти, а тази сметка се плаща изцяло от местните данъци на хората", уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17Много елементарно разсъждение! От химия и стимуланти спортистите могат да си увредят черния дроб и др., но не и да падат като круши по стадионите. Вече са над 370 в света. Дори дванадесет годишни юноши, които усилено тренират си отиват! Не те ли е срам!
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9Защо умират спортистите ли? Много просто: кръвта им след манипулацията се променя тотално. Червените кръвни телца започват да се скупчват, образуват тромби и правят трудно движението на кръвта. Ако нямаш стеснени съдове и не извършваш сериозни тренировки тя все пак успява някакси да се движи. Но при усилено физ. натоварване, където сърцето трябва да изпомпва тази гъста кръв, то се мъчи и ако не успее се получава инфаркт или сърдечен арест. Бройката на загиналите спортисти е 370.
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента училищата са абсолютен развъдник. В училището на дъщеря ми има много заразени деца. И всеки ден излизат нови и нови. Във вторник, след като разбрах, че момче от съседния клас е положителен за коронавирус, я спрях от училище на своя глава. Тя в момента е в 11 клас и в т.нар. "Профил" се събират деца от различни паралелки. Естествено карантинирани бяха само съучениците от паралелката на въпросното момче. От днес започнаха да "гърмят" и децата от другите паралелки, които ходят на "Профил
57
3
 
4
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Само тези които нямат работа, никой не ги брои ! Как се изхранват ... да не говорим за пенсионерите с тези пенсии ! Заради 1% смъртност... Ха
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата седмица като излезе статията за над 80% заети КОВИД легла аз ви казах, че не е заради много болни, а защото преди празниците затвориха отделенията и че от Понеделник ще ги отварят пак. Сега ги отвориха и видиш ли под 70% са заетите легла. Само да кажа, че са по-близко до 50% заетите и 50% незаетите. И да кажа, че тези дето умират или идват с двустранна пневмония и тромбове и се чудим как да ги лекуваме или имат по 3-4 патологии и още с приемането си знаем как ще свърши работата.
55
2
 
7
 
! Отговори
абе преди 2 години
Тази другарка да вземе да си изпълнява задълженията че София заприлича на лунен пайзаж за улиците да не говорим всички са с дупки и кръпки а върху кръпките новви дупки ....................оставка да на работа в болниците като санитарка Но и там не знам дали биха я взели ..
54
5
 
18
 
! Отговори
Всичко е точно! преди 2 години
Всичко е точно ! Всеки ден падат по 2 паралелки - Но всичко е Точно! Вчера почина съпругът на учителката - Но всичко е Точно!По математика в момента заместват учителите по физкултура - Но всичко е точно!
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти ти ту та та
52
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият план за справяне с ковида може с пълно основание да се нарече "Сухи съчки". В 90% то йе подчинен на логиката на Мангъров за справяне със заразата. Предстоят няколко седмици на брутална зараза, запълване на болниците, изтощен медицински персонал и най-вече на много, много смърт. Ще се опитат всички сухи съчки да си хвърлят на кладата на заразата с надеждата това да е последната вълна. дали тази надежда ще се оправдае не е сигурно...
51
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превантивни мерки се взимат другарко учителке не се чака да се напълнят болниците.
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпълнителният директор на Файзер Албърт Бурла преди два-три дни каза буквално"Вече знаем че две дози от ваксината имат минимален полезен ефект, ако въобще ИМАТ НЯКАКЪВ". По същото време Рошел Валенски, директор на Центъра за заразни болести на САЩ каза буквално че "ваксините" НЕ СПИРАТ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО на вируса. Обаче тукашното гan ьо нарежда ли, нарежда истерично ваксини, та ваксини. Повтаря като папагал.
49
3
 
7
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Предлагам също при запълване на легловата база на ХОТЕЛИТЕ през лятото на 80% пак да ни затворят!!! Щом нямаме право на труд при 80% пълни болници значи нямамаме и право на почивка при 80% пълни хотели!!! Мисля, че има смисъл, точно толкова, колко и новата ГЛУПОСТ наречена стратегия за справяне с кризата!!!
48
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
а тая кога?..ега ти СМОТАНИТЕ "софиянци" !
47
10
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
30% са запазена марка за антиваксърите, въпреки че същите не трябва да бъдат лекувани, тъй като не вярват, че има Ковид.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще помогна ако има нужда да знаете, че има 3 поход и легла на вилата, та ако ви потрябват само кажете
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа мре, народа страда, шепа лентяи се правят че управляват. Зад тях естествено има силна група, които трупат пачки на труповете на сънародниците. Без да се пролее синя кръв няма да мине, нашата кръв е като водата - всеки днес умираме, днес аз, утре ти. Важното е да се борим срещу тези схеми, но не с думи, а да си изцапаме изнежените ръце със синя кръв
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 43 и аз така го изкарах на крака като теб. Но не съм се ваксинирал.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#44 sorry, по грешка натиснах минус.
42
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашата държава въведе най-глупавата мярка в световен мащаб. Щели да следят дали са запълнени 80% от леглата и тогава ще ПРЕЦЕНЯТ. Определено печелим първенството по некадърност и неподготвеност.
41
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не работят за онези, които не са си ги сложили. При мен проработи напълно. Дъщерята се тръшна първа, но младият организъм се пребори за 10 дена. Жената не искаше ваксина и към 7 -8 ден на боледуване казваше, че съжалява. Не я подмина двойната пневмония. Не беше очаквала да е такова страданието. И мен ме засегна, но всичко се сведе до хрема и няколко парацетамола. Изкарах го на крака, защото трябваше да обслужвам двама неваксинирани. Пък всеки пам да си преценява.