В Германия: Имаш бустер, няма карантина

Страната въведе нови правила
14 яну 2022 22:45, Александър Попов
104
В Германия: Имаш бустер, няма карантина
Карл Лаутербах. Снимка: БГНЕС

Бундесратът на Германия одобри нови правила за карантина за заразени с коронавирус и контактни лица, съобщи „Дойче веле”.

Съгласно гласуваното днес решение, контактувалите с носители на коронавирус се освобождават от задължителна карантина при наличието на бустерна доза ваксина. Продължителността на карантината при заразяване се намалява с цел избягване на недостига на персонал в редица сфери, в случай на рязко увеличаване броя на заразените. Според новите правила карантината може да приключи след седем дни при наличието на отрицателен PCR или бърз тест.

Министърът на здравеопазването на Германия Карл Лаутербах отбеляза, че пандемията е достигнала „повратен момент”. Според него, става въпрос за това дали обществото ще успее да се справи със ситуацията по начин, че проявата на епидемията в бъдеше да се сведе единствено до спорадични огнища и малко на брой смъртни случаи.

„Трябва да се възползваме от тази възможност и имаме средствата за това. Разполагаме със средства да приключим с пандемията в Германия, доколкото е възможно, още тази година”, отбеляза Лаутербах, имайки предвид активната ваксинация на населението.

Министърът отново призова сънародниците си да си поставят ваксини, включително и бустерни дози.

„Ако всички твърдим, че това не ни трябва, че знаем по-добре, или че не искаме да участваме в това, или че имаме друга представа за ролята на държавата, ще изпаднем в хаос”, заяви Лаутербах. Той подчерта, че също е за задължителната ваксинация на германското население.

По данни на института „Роберт Кох”, почти две трети от пациентите с коронавирус в интензивните отделения в Германия не са ваксинирани срещу ковид. От почти 9 000 пациенти с установен ваксинационен статус 62% са били неваксинирани. Други 10% от болните с коронавирус са непълно имунизирани (възстановени без ваксина или не са напълно ваксинирани). 28% от пациентите с ковид на интензивно лечение са напълно ваксинирани или дори са получили бустерна доза./БГНЕС


104
Още от Коронавирус
Д-р Брънзалов: Част от населението изтезава здравната ни система!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Соц Ком Фаш и Нац преди 6 дни
Бустерираните болни - най-здравите болни в света!
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЗНАЧИ ХОРАТА КОИТО СА С БУСТЕРНИТЕ ДОЗИ НЕ ЗАСТРАШАВАТ ЖИВОТА НА ОСТАНАЛИТЕ?
90
0
 
0
 
! Отговори
Търчим за ваксина преди 1 седмица
Това го взех от Гьобелс Велле: ...В момента в Германия смъртността от COVID е почти толкова висока, колкото беше точно преди година. За разлика от миналата година обаче броят им непрекъснато се увеличава от август, а не от октомври. Освен това, към този момент около 68% от германците са били напълно ваксинирани срещу COVID-19, в сравнение с почти нито един през миналата година.
89
0
 
2
 
! Отговори
Търчим за ваксина преди 1 седмица
Това го взех от Гьобелс Велле: "В момента в Германия смъртността от COVID е почти толкова висока, колкото беше точно преди година. За разлика от миналата година обаче броят им непрекъснато се увеличава от август, а не от октомври. Освен това, към този момент около 68% от германците са били напълно ваксинирани срещу COVID-19, в сравнение с почти нито един през миналата година..."
88
0
 
10
 
! Отговори
До къде я докарахме! преди 1 седмица
Приятели и познати с бурстери лежат болни! А тея ще ги освобождават от акрантина.... Вярно е, че човешката простотия не познава граници! Този свят трябва да бъде унищожен! Не остана и грам съмнение, че човечеството е ударили всички възможно дъна!
87
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо не е така в България? Умствена ограниченост на населението?
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде са му мустачките на тоз фюриър?
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
че си купим бустер!
84
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече разбрахме че не ви пука за населението! Само се чудите как да излъжете хората да си сложат вашите бъркочи....Сега милите промити германски глави ще тичат за бустер, та нали ще ги освободи от карантина... И до къде стигнахме, ако искаш да живееш както преди, трябва да станеш опитна мишка, ако не искаш да си опитна мишка си антиваксър...не разбирам какво се случи с този Свят.....!?
83
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да не е въскръснал Хитлер фашисти2
82
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В момента имаме болни колеги напълно ваксинирани,това са пълни идиотщини,боледеуват,заразяват се и заразяват!Може би ваксината е спасила хора,но колко други унищожи не само в здравен план-многократно повече!Кой ще търси отговорност от компаниите и правителствата и медици, когато всичко се избистри,няма кой да върне живота на хората!
81
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Което означава едно ваксинираните с бустер са носители и заразяват всички останали
80
0
 
11
 
! Отговори
Дим преди 1 седмица
Без ограничаване на разпространението на вируса, само с ваксинация няма да стане!В момента точно мерките срещу разпространяване се разхлабват, а се набляга на ваксинация!Дали е от страх да не паднат от власт, дали е конспирация да продължим да се въртим в този омагьосан кръг, няма значение!Факт е че мерките не са с цел спиране на пандемията и мрънкането на хората помага много да са такива!!
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този господин е бил в Харвард и е писал дисертация по здравен манажемент, следвал е медицина, но без апробация, т.е. без право да лекува хора! Това е здравен министър, някакси изпаднал от 33-те години в съвремието. Има едно интервю на БИЛД в което го конфронти-раха с фашивите му изказвания, като отговора беше не исках да го кажа по този начин! Това НЕЩО сега е министър! Нищо ново под слънцето или по добре под луната! Единствен плюс е, че засега няма информация за корупционни схеми, но не е късно
78
2
 
28
 
! Отговори
Възмутена преди 1 седмица
Имаш бустер, няма карантина... и заразяваш на воля . Затова запада се превърна в ковид гето. Факт !
77
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчееа излезе проучване, че ефективнистта на файзер бустера намалява за 10 седмици от 70 на 40%. Тази съратегия на боцкане явно не работи добре и се въртим в омагьосан кръг на постоянно боцкане и - "на който когато му дойде реда". А колко по-лесно би било всичко да спре за 2-4 седмици.
76
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Клоуни това нали беше мантрата за ваксината. Сега стана същата за бустера. Утре щеме за 5тиа бустер. Що не си призьнаете, че печелите пари и нищо повече.
75
5
 
37
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 1 седмица
Ех, да можех сега да бода наред, малки деца, възрастни, каквото дойде. Експерименти всякакви, разтвори колкото щеш. Много човешки матреал. Щях да бода всички. Любопитно ми е по-колко дози ще издръжат най-много, преди да се споминат. Едно време ги карахме натъпкани във влакове, а сега си идват сами.
74
4
 
22
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 седмица
Я СИНЪТ НА МЕНГЕЛЕ СЕ ОБАДИ КОМПЕТЕНТНО..ЧЕ Е ДОРАЗВИЛ ЕВГЕНИКАТА НА ТАТКО СИ..ИЗЛИШНИТЕ ТРЯБВА ОСВЕН ДА СЕ ПОДЛОЖАТ НА ЕВТАНЗИЯ И ЕКСПЕРИМЕНТИ..И САМИ И ДОБРОВОРНО ДА ГИ ФИНАНСИРАТ ..ЗАРАДИ ДОБРУВАНЕТО НА ЧИЧКОВЦИТЕ ЮДЕО-МАСОНИ..ФАШИСТ..БАЩА ТИ И ЧИЧКОТО С МУСТАЧКИТЕ БЯХА ОБИКНОВЕННИ АМАТЬОРИ ПО ГЕНОЦИД..С ДВЕ ДУМИ ЧИ.ФУТ..
73
16
 
10
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 1 седмица
Ей, добре ви научих. Нямате никакви скрупули, като мен. Отваряйте лагерите за ненабодените там да карат карантина.