Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората

Той не е съобразен със заболеваемостта на медицинския персонал
15 яну 2022 10:05, Петя Славова
178
Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората
Снимка: БГНЕС

Четири стъпки предвижда Националният план за справяне с пандемията. Според депутатът от ПГ на ГЕРБ и бивш директор на "Пирогов" Асен Балтов, той обаче е прах в очите на хората.

Според него в пандемичния план не е съобразена заболеваемостта на медицинския персонал, а базата за оценка на ситуацията е 14-дневна - твърде дълъг период при положение, че при Омикрон броят на случаите расте експоненциално. Той допълни, че през последните пет дни имаме повече нови случаи на коронавирус, отколкото в най-големия пик на третата и на четвъртата вълна.

Още по темата

Друг проблем, според Балтов, е че в плана е заложено запълването на над 1200 интензивни легла, а през последните вълни сме стигали до над 800 настанени в интензивните сектори - тоест изчаква се прекалено дълго преди да се въведат най-строгите ограничения.

Според Асен Балтов мерките у нас трябва да са по-затегнати, защото нямаме достатъчна защита срещу Омикрон. Освен това все още никой не може да каже дали новият щам се кара леко.

Все пак новият план на правителството е по-добър от плановете за справяне с пандемията на на служебното правителство, отбеляза Балтов. Той изрази надежда, че планът ще бъде коригиран, когато се отчетат пропуските му.

Според Асен Балтов са необходими и нови по-добри тестове за учениците. Сегашните не са достатъчно ефективни и хващат много малко от случаите, изтъкна той пред БНТ.

Бившият директор на "Пирогов" призова всички да се ваксинират и да спазват мерките срещу коронавирус. Той очаква да се наложи поставянето и на втора бустерна доза ваксина, съдейки по опита на Израел.

Според Балтов трябва да се въведе задължителна ваксинация за лекари, социални работници, учители, военни, полицаи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
do164 преди 2 години
ти пъ си много убав
137
1
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Пълен *** се оказа един комунистически пудел!!!Продължавай да се доказваш колко си *** !!!
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов, спомням си твои думи от началото на пандемията. Цитирам по смисъл: "Няколко процента от хората не можеш да ги уплашиш с нищо...". А с какво трябваше да ни уплашиш, Балтов? А трябваше да ни уплашиш с това, че ще умрем. Паниката и страхът, внушаван в главите на хората, са твои, но не само твои, методи за справяне с пандемията. И аз не виждам с какво тези твои методи, Балтов, са по-добри от сегашните. Балтов, на манипулирано зомби пред олтара на медицинското ти величие няма да ме правиш.
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уф, отвратителен си с тази маска. Дано поне се опазиш, турни си и противогаз за по-сигурно.
134
1
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
Според Балтов трябва да се въведе задължителна ваксинация за лекари, социални работници, учители, военни, полицаи *** , ИСКА ДА ВЗРИВИ ДЪРЖАВАТА , ИКОНОМИКАТА И Е ЯСНО КАКАВА Е ЦЕЛТА ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ . МИТИНГИТЕ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В РЕВОЛЮЖИЯ . СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ .
133
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОГ Е ЛЮБОВ ! ЛЮБОВТА МОЖЕ САМО ДА ПОБЕДИ ЗЛОТО. МУЗИКАТА Е ЛЮБОВ.КРАЛЯ Е ЖИВ ! ... https://youtube/watch?v=tTZ66l8aRlY
132
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируси винаги е имало. Най големият вирус е невежеството на хората и това че са СПРЯЛИ ДА СЕ РАЗВИВАТ ДУХОВНО! ковид пандемия няма. ковид пандемията е измама. план на бил гейтс за намаляване на насалението чипиране биороботи и нов световен ред не зная как не го разбрахя някои това защото много го знаят мислещи. а не вярващи н атов акоето им се показва и казва чрез внушения на страх за да ги убедят в нещо което не съществува и подложат на масов контрол и забрани.не се подченявайте на сатаните.
131
2
 
5
 
! Отговори
А ти какво преди 2 години
си, Асене? Един чувал прах, който беше и продължава да бъде реквизит в банкянския театър.
130
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
плана е за устойчиво управление на кризата а не за премахването и тия от Харвард много ги разбират тез разботи
129
2
 
14
 
! Отговори
Балтов преди 2 години
Врьщай парите на пирогов
128
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Като им се молиш като някаква малка женичка няма да стане. Трябва сам да си го вземеш
127
4
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Стига си ги молил за милост, жертво. Говориш като някакъв тормозен ученик от останалите ти съученици, а не като някой, който е готов да се бори за нашата родна страна!
126
5
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Стига си им се молил като някаква малка женичка е. Мислиш, че ей така доброволно ще те оставят да си "живееш горкия мил животец" ли?
125
5
 
3
 
! Отговори
БЦЖ преди 2 години
Земята си отива,хората са ненужни на тая планета.Без хора тук ще бъде много хубаво място..Хората са зло
124
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 2 години
Точно !
123
2
 
6
 
! Отговори
добре дойде на БКП-Д преди 2 години
намериха си виновник..... Ха сега да се борят за народна свобода и светло бъдеще! То и настоящето не се знае а те за светло бъдеще ще ми говорят. Господ е над всичко!
122
1
 
2
 
! Отговори
измежду простите преди 2 години
До КЬОРФИШЕЦИ -... намери се един по-умен!
121
5
 
4
 
! Отговори
големия бизнес! преди 2 години
До зарязявайте повече - по-малко пенсионери и социални застраховки! Ха.Ха.-хааааааОстават само комунистите в пйрвите редици! Ха-ха-ха- в ***!!!!!!!!!!!!!!
120
1
 
2
 
! Отговори
КЬОРФИШЕЦИ преди 2 години
ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО! ГЕНОЦИД! КЪДЕ СА ВИ АКТИВНИТЕ БОРЦИ?-БОГОВЕ!
119
0
 
2
 
! Отговори
стана интересно преди 2 години
Потърсете Senator Johnson Demands Answers from DoD on Disclosure About COVID-19 Origins and Early Treatment. Излиза страницата на сенатора в сената на САЩ веднага. Ако наистина има такива документи, каквито изисква от Пентагона и DARPA, става мазало. Според информацията, по която са водени разследвания на тези институции и сенаторът им изисква документите, SARV COV 2 е създаден изкуствено химерен/кух вирус, който е трябвало като аерозол да имунизира прилепи от коронавируси. писмото е от 12.01.22