Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората

Той не е съобразен със заболеваемостта на медицинския персонал
15 яну 2022 10:05, Петя Славова
178
Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората
Снимка: БГНЕС

Четири стъпки предвижда Националният план за справяне с пандемията. Според депутатът от ПГ на ГЕРБ и бивш директор на "Пирогов" Асен Балтов, той обаче е прах в очите на хората.

Според него в пандемичния план не е съобразена заболеваемостта на медицинския персонал, а базата за оценка на ситуацията е 14-дневна - твърде дълъг период при положение, че при Омикрон броят на случаите расте експоненциално. Той допълни, че през последните пет дни имаме повече нови случаи на коронавирус, отколкото в най-големия пик на третата и на четвъртата вълна.

Още по темата

Друг проблем, според Балтов, е че в плана е заложено запълването на над 1200 интензивни легла, а през последните вълни сме стигали до над 800 настанени в интензивните сектори - тоест изчаква се прекалено дълго преди да се въведат най-строгите ограничения.

Според Асен Балтов мерките у нас трябва да са по-затегнати, защото нямаме достатъчна защита срещу Омикрон. Освен това все още никой не може да каже дали новият щам се кара леко.

Все пак новият план на правителството е по-добър от плановете за справяне с пандемията на на служебното правителство, отбеляза Балтов. Той изрази надежда, че планът ще бъде коригиран, когато се отчетат пропуските му.

Според Асен Балтов са необходими и нови по-добри тестове за учениците. Сегашните не са достатъчно ефективни и хващат много малко от случаите, изтъкна той пред БНТ.

Бившият директор на "Пирогов" призова всички да се ваксинират и да спазват мерките срещу коронавирус. Той очаква да се наложи поставянето и на втора бустерна доза ваксина, съдейки по опита на Израел.

Според Балтов трябва да се въведе задължителна ваксинация за лекари, социални работници, учители, военни, полицаи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
10
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Според изследване в Израел ковид ваксините водят до импотентност за 5 поколения напред!
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой ми обясни за какъв зелен сертификат се говори и за какво задължително ваксиниране? Може би говорите за другите държави....Гърция, Испания, Франция, Германия.........Но тук лично аз никъде не виждам маски и заведения, които не работят.....единствено за 15 минути в хранителните магазини....Искат помощи без да са спирали да работят хахаха Лудост!!!
56
2
 
20
 
! Отговори
noname преди 2 години
крадлива герберска калинка дава акъл.
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То даже не се знае дали преобладаващият щам у нас не е все още Делта. Те за омикрон плануват.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 Те пък щото са спасили някого. Всеки, който стигне до интензивното, умира. С лекарска помощ.
53
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов и Ангелов, не зная кога станахте политици, но е време всеки, който е завлякъл болниците, да бъде изправен на съд и да връща парите ни....
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще ни занимавате с гербавите ни.що,жества? Много са ни омръзнали, не разбрахте ли.
51
2
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Гербер ли е не ми го хвали докато ти говори и -20 лв ще ти исчезнат от джоба
50
13
 
4
 
! Отговори
Джон преди 2 години
Радев да се маха, той мина през труповете на 20 000 души за да се добере до властта
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Е как такНякои нямат вашият късмет....Но аз бих препоръчал на лекарите, хората за които е леко грипче, когато започнат да не могат да дишат, та лекарите да им кажат, че така им се струва, защото няма такъв вирус!!!!
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелените сертификати осигуряват безпрепятствен достъп, без тест, на "ваксинираните" до заведения и обществени сгради, където могат потенциално да заразят десетки хора. Сертификатът е лиценз за убиване! Да се отмени незабавно!
47
2
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Този клептоман вече заговори за 4-та игла на Пфайзер. Очаквайте скоро и Ангел "Кислородната тръба" Кунчев да се включи в хорът дирижиран с грантове на еврейската фарма мафия!
46
1
 
18
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Той вьрна ли парите на пирогов
45
2
 
10
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Господинът много ясно казва абсолютно всичко с последното изречение и малко преди това също-,,бустер на бустера'' и ,, задължително дупчене'', пропуснал е децата да спомене, но знаете, че е в ,,Плана'' на СЗО. Знаете, че вече водят всеки във Великобритания примерно ,,антиваксър'', защото е Само с две дози, но продължаваме всички да се правим на луди и главата да е завряна дълбоооко в отвора! Събудете се, моля от сладкото бълнуване! Ще има СЕЧ!! ГъзГлаваЗатрива!!
44
11
 
4
 
! Отговори
Само Кирил преди 2 години
Вече знаем! Румен Радев е проклятие за българите. От тук нататък е лесно.
43
0
 
9
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
"Според Асен Балтов са необходими и нови по-добри тестове за учениците. Сегашните не са достатъчно ефективни и хващат много малко от случаите, изтъкна той пред БНТ."+++++++Абе те и ваксините не са достатъчно ефективни, но никой не говори за отмяната им!
42
2
 
3
 
! Отговори
плоскоземец преди 2 години
Един линк от един форум днес. Във Велика Британия зелевите цертификати ще бъдат скрапнати: https://dailymail.co.uk/news/article-10400971/Sajid-Javid-scrap-Covid-passes-fortnight.html Ако тове се окаже истина, това ще доведе до нова вълна от депресия сред кръглоземците. Ще трябва бързо да се поръчват милиарди дози антидепресанти.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"в плана е заложено запълването на над 1200 интензивни легла, а през последните вълни сме стигали до над 800 настанени в интензивните сектори" Т.е. до сега държавата не е била затваряна, защото е имало много хора в интензивните. А просто ей така.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този оплюва щото не е той шефа!-:))) Гербер му кажи и не го обиждай повече!
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От гербаво светило акъл не искам...