Мангъров: "Зелените сертификати" са опасни и ненужни

Ваксините не са 100% решение, но все пак са най-доброто, контрира го Симидчиев
16 яну 2022 20:00, Красимир Ангелов
697
Мангъров: "Зелените сертификати" са опасни и ненужни
Снимка: БГНЕС

"Хората на протеста искаха премахване на зелените сертификати и аз съм съгласен с тях, защото те са опасни и ненужни“. Това заяви в предаването "На Фокус" по Нова телевизия доц. Атанас Мангъров.

По думите му, когато човек е ваксиниран, той получава този сертификат, който му дава възможност да се разхожда навсякъде и по този начин може да заразява и да се зарази.

Още по темата
"Този, който има сертификат и е ваксиниран, може да заразява и е опасен", изрази мнение Мангъров и добави: "Хората са съвсем наясно какво с случва с тях – че се опитват да ги мачкат по най-лошия начин“.

Той даде пример с Нидерландия, където над 80% от хората са ваксинирани, но страната е в четвърти локдаун.

"Елементарната логика сочи, че този който има сертификат и е ваксиниран, е по-опасен от този, който не е ваксиниран и няма сертификат", категоричен бе Мангъров.

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демократична България" обаче го контрира, като посочи, че половината свят е ваксиниран и това няма нищо общо с конспирациите.

"Сертификатът свидетелства за тест, ваксинация или преболедуване, или наличие на антинела, което важи само в България. Ваксинираните заразяват останалите по-малко, преболедуват по-леко и смъртността е ниска", категоричен бе той.

Практически половината свят е ваксиниран, Европа е ваксинирана около 70%. България стои на дъното, констатира д-р Симидчиев. Той бе категоричен, че ваксините не са 100% решение на проблема с коронавируса, но все пак са най-доброто, което може да се направи срещу коварния вирус към този момент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


697
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
577
31
 
15
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Зеленият сертификат показва поне, че си достатъчно отговорен за себе си, а това предполага и подобно отношение към другите...
576
1
 
2
 
! Отговори
607, Маймуна ли е... преди 2 години
Всички те разбрахме!
575
7
 
30
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Анти-доктор Симидчиев отдавна не е лекар, а проституиращ *** на хранилката на Сор0соидната болна клика. Неговото мнение по темата за ваксините не е мнение на безпристрастен специалист, а на агитатор. Затова за нормалните хора това, което говори Симидчиев е без стойност.
574
0
 
5
 
! Отговори
Кифладжиеф* го знам, преди 2 години
...от 20 години, хилеше се зад компютъра, и ме караше да се надувам ,но не пропускаше да ми намеква, че ХОББ не се лекува ?! Слава Богу, нареди се в Търговска фирма, до сега.
573
4
 
14
 
! Отговори
С, или бес... преди 2 години
...кое е по- достойно ! Да се заголваш, да те боцкат, като опитна ***, или да вярваш, че Господ бог, си знае работата!
572
4
 
13
 
! Отговори
Мангърсарян преди 2 години
Дa, кaзaх, чe прeз юни кoрoнaвируcът ще изчeзне, cилнo ce нaдявaх, нo нe cтaнa. Тoзи вируc cъщo щe изчeзнe - щe cтaнe прeз юли, прeз aвгуcт. Aкo трябвa, щe cи cкъcaм диплoмaтa, - кoмeнтирa Мангъров грешните си прогнози през юли 2020."Ако не умрат от ковид, щеше да бъде свински, испански, някакъв друг вирус. Човек не е станал безсмъртен все още.""Защо е тази загриженост за здравето?Милиони деца загиват от недохранване и никой не го е грижа за това.Изведнъж всички са се обсебили от този вирус"
571
10
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До 622 И така да е не мислиш ли че го изн***силиха да го направи. За тях е задължително. От Възраждане обясниха - Ние се борим за правата на всички граждани и набодени и умни. Това че някой се е боднал си е негов проблем и после на НЗОК, но дискриминация спрямо него или останалите не бива да има. Мангъров го е обяснил прекрасно, но Симидчиев е прекалено натоварен финансово за да говори смислени неща.
570
4
 
18
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Моля намерете и гледайте документалният филм на HBO ,, Престъплението на века'' за Фарма мафията и всички схеми с политици, лъжи на репортери, реклами, манипулации и много загубени животи за съжаление, поради алчност. Всички хора, събития и доказателства са реални, така че няма две мнения и подозрения. Ще ви се доповръща гарантирано от лъжите и пропагандата. 1984-та предполагам, че сте я чели, събудете се, че ще е късно после! ГъзГлаваЗатрива!
569
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - 627 - Никой от тях не е казал "не се ваксинирайте", всички казват "не ни задължавайте, нека всеки сам да си реши и не ни правете живота по-тежък отколкото и без друго е в България, защото няма смисъл от мерките, които поставяте". Дали иска да се ваксинира човек е едно, да го накараш на сила е съвсем друго особено при все че ваксината не одобрена, а е с разрешение за ползване по спешност което съвсем не е едно и също нещо!
568
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
д-р Ехуд Кимрон, шеф на катедрата по имунология в Тел Авив казва абсолютно същото , което твърди и Мангъров:"умното поведение би било обратното на това, което правим днес: популациите, които не са изложени на риск, трябва да се зapазят и да създадат вериги от имyнитeт, които ще предпазят бoлнитe и възрастните хора"
567
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 617 --- Защото Мангъров е ваксиниран. И той като ония от Възраждане, говорят едно, а вършат друго.
566
2
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
"Практически половината свят е ваксиниран, Европа е ваксинирана около 70%. България стои на дъното, констатира д-р Симидчиев." - само про'*** гледат другите.
565
23
 
8
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Язък доц. Мангъров че си от Стара Загора! Оттам са излезли толкова умни и способни хора! Не знам защо не разбрреш истината и по този начин хората без маски и спазване мерките се заразяват мигновено и натоварват и без това болничната система!Ако не бяха поставяли ваксини срещу болестите , надали хората щяха да оцелеят!
564
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама като ваксинирате ората даваите им по некои лев по 100 на ваксина като се ваксинират после да ходят на заведение парите да се въртът.
563
3
 
22
 
! Отговори
о. р. майор преди 2 години
Ваксините са добри. На един бивш министър май му порасна коса, веждите му придобиха странна форма и му се изпънаха всички бръчки.
562
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да свърша работата на журналиста ***, който не е способен обективно да напише какво са говорили:Мангъров повдигна темата за вредните ефекти от сертификата, Симидчиев го "контрира" като не говори изобщо по поставения от Мангъров проблем, а мина по заучени фрази и говори на изуст някакви неща, които изобщо не бяха свързани, с темата която Мангъров повдигна. След това Симидчиев каза "ходете да се ваксинирате", зашото едно си баба знае, едно си баба бае. Говорим със стена!
561
3
 
29
 
! Отговори
Симидчиев преди 2 години
Четох за работата на симидчиев в голяма фармацефтична компания в америкаСмятам че има явен конфликт на интереси и не бих приел мнението му на сериозно
560
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Амгъл каза, че здравната система убива, а не ковид.
559
5
 
37
 
! Отговори
617 преди 2 години
Твърдението,че Мангъров е казал "Не се ваксинирайте" остана недоказано. Победа за Мангъров!
558
14
 
3
 
! Отговори
Оня преди 2 години
Ти *** си ненужен и даже вреден.