БЛС срещу Мангъров заради мнението му за COVID кризата

Нарушил ли е инфекционистът Кодекса за професионалната етика?
Обновена: 7 дек 2021 08:20 | 7 дек 2021 07:36, Петя Славова
172

Българският лекарски съюз разследва доц. Атанас Мангъров заради негово интервю. Противникът на COVID мерките има 10-дневен срок да отговори на етичната комисия към организацията, предава Bulgaria ON AIR.

Ако БЛС сметне, че инфекционистът е нарушил текстове от Кодекса за професионалната етика на лекарите в България, го грози порицание и глоба до 5 минимални заплати. Времето му за отговор е до 7 декември.

Самият Мангъров още не е подготвил писмената си защита. Не познава и учения, подал сигнала до съсловната организация. Но повтаря тезите си, които развива още от миналата година.
 
"Нито е лекар, нито е болен. Нещата, в които ме обвинява, че съм прегрешил, са известни на всички. Той твърди, че моето отношение към "зелените сертификати" е неправилно. Той се изказва срещу моето изказване, че тези, които са ваксинирани, могат да се заразяват. Което е така. Те могат да се заразяват. Той твърди, че едва ли не коронавирус в детската възраст протича тежко, което не е вярно. Децата са тези, които трябваше да посрещнат тази епидемия", заяви доц. Мангъров.

А действията на съсловната организация той сравнява с времената отпреди 1989 година.

"Всеки, който се изкаже против линията на партията, веднага му се режеше главата. Аз съм се явявал на изпит по "Научен комунизъм". Който е толкова научен, колкото са и тези тези на тази пандемия. Цялото това нещо, че тези от БЛС са се вързали на това глупаво писмо, само ми създават нерви. Не че се нервирам кой знае колко", каза още инфекционистът.

Според математика от БАН - проф. Николай Витанов, обаче, доц. Мангъров е сред помагачите на пандемията.

"Аз започнах да предупреждавам за повишена смъртност поради факта, че в главите на много хора са вкарвани идеите, че този вирус е безобиден, че го няма, че той ще изчезне, че някой ще си скъса дипломата, ако вирусът не изчезне. А резултатът е налице. Чак след въвеждане на "зелените сертификати" ваксинацията помръдна. Някой е вкарал в главите на хората идеи, които им вредят", категоричен е той.

Мангъров обаче смята, че неговите тези помагат на обществото.

"Всеки, който иска да се ваксинира, може да се ваксинира. Но тези ваксини не са направени по правилата на медицинското изкуство. И не сме наясно какво може да се случи след няколко години", настоя инфекционистът.

"Мангъров е продукт на времето и на хората, които не желаят да спазват мерки", посочи проф. Витанов.

А докато приключи проверката на Българския лекарски съюз, доц. Атанас Мангъров вече ще е влязъл в новата си роля на съветник по здравната политика на партия "Възраждане".

 


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отнемете му и правото на пенсия.
156
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отнемете му лекарските права на този анти -лекар.До кога ще му търпите непрофесионализма.Той е опасен за България.
155
1
 
2
 
! Отговори
Yasen преди 1 месец
Ето ви една алтернатива на мангъровата действителност (съжалявам, че медията е друга, но в тоя сайт становищата и новините се отсяват или повтарят до формиране на конкретно мнение в читателя):Може да счупите дислайк бутона на този коментар, то от толкова "мангърщина" друго не се очаква
154
5
 
3
 
! Отговори
Мангъря ви лъже преди 1 месец
Мангъря лъже повече и от Копейката.
153
3
 
1
 
! Отговори
Проф. Долорес Кейхил преди 1 месец
#135 е прав!! Ваксинираните са чипирани и генно модифицирани индивиди,склонни към автоимунни заболявания, рак и тромбози!!!
152
4
 
3
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 1 месец
Вижте кои са против Доц.Мангъров!! Еднолично Маджаров и тулупа Брънзалов,пълнещи гушите си с незаконния задължителен членски внос!! Никакъв БЛС не е против Доц. Мангъров!! Ясно??
151
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да им заведе едно дело защото те не могат да докажат своите твърдения
150
1
 
2
 
! Отговори
Менгеле преди 1 месец
Съюз на фашистите ли е това?
149
2
 
2
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 месец
Стриктно спазвам само препоръките на великият доцент Мангъров при моята 14 дневна изолация и карантина.
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен125 Господ е един и той е Бат Бойко , да пребъдат дните му господне.
147
3
 
3
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
"Мангъров вече ще е влязъл в новата си роля на съветник по здравната политика на партия "Възраждане"." -- Нормално. И той, и израждане са на хранилка при Владимир Владимирович. Е, сега малко и на данъкоплатеца ще тежат, благодарение на слаботоковите антиваксъри дали гласа си за такива субекти.
146
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-после започна да се нормализира обществото, само така!
145
5
 
2
 
! Отговори
Със засилка преди 1 месец
Витанов,аз изчислявам,че в спеклата се пуздра на женати ще требва да и го тура със засилка 1,25 метра.А кво ще кажеш.
144
4
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
Общество, в което hенерал Мутафчийски е Рицар на годината, Ангел Кунчев е лекар на годината, а Атанас Мангъров е разследван за "антиваксърска пропаганда" е изправено пред една не много сложна за разбиране алтернатива: или Радикална промяна или исторически екарисаж!
143
1
 
20
 
! Отговори
искат преди 1 месец
да затворят устата на всеки който може да мисли и това никак не е добре. Мангъров каза 100 пъти - който иска да се ваксинира, но ТАЗИ ваксина не бива да се прави задължителна. Толкоз. А междудругото ваксината на Модерна е спряна в Норвегия и Дания, по съмнения че саздава възпаление на сърдечния мускул.- тва са новини, кой иска и знае английски да си ги привери - БиБи Си . Та те тва казва човека ваксината не е проверена , какъв ефецт има.
142
3
 
30
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 1 месец
Пореден опит да се затвори устата на хора казващи истината. Математикът Витанов оценява медикът Мангъров по МЕДИЦИНСКИ въпроси. Браво! Висш пилотаж на простотията и цинизма в тази "кампания ". Каквото и да правите, каквито и фашизоидни 'математикомедици' да стоя в ефир по 24часа и да плямпат откровени лъжи, без капка срам, ИСТИНАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ !
141
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сваляйте го този шизофрени* от екран, че ми омръзна да го гледаме и слушаме
140
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
М. да го раз чекнат с два коня на площада за лъжите му и за назидание
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Амиии? "Тоя ако е доцент, представяте ли си професорите каква стока са? " - виждаме ги професорите в тази "медия". Всичките са луди. Мангъра продсто играе контролирана опозиция.
138
10
 
2
 
! Отговори
Амиии? преди 1 месец
Тоя ако е доцент, представяте ли си професорите каква стока са?