Мангъров: "Зелените сертификати" са опасни и ненужни

Ваксините не са 100% решение, но все пак са най-доброто, контрира го Симидчиев
16 яну 2022 20:00, Красимир Ангелов
697
Мангъров: "Зелените сертификати" са опасни и ненужни
Снимка: БГНЕС

"Хората на протеста искаха премахване на зелените сертификати и аз съм съгласен с тях, защото те са опасни и ненужни“. Това заяви в предаването "На Фокус" по Нова телевизия доц. Атанас Мангъров.

По думите му, когато човек е ваксиниран, той получава този сертификат, който му дава възможност да се разхожда навсякъде и по този начин може да заразява и да се зарази.

Още по темата
"Този, който има сертификат и е ваксиниран, може да заразява и е опасен", изрази мнение Мангъров и добави: "Хората са съвсем наясно какво с случва с тях – че се опитват да ги мачкат по най-лошия начин“.

Той даде пример с Нидерландия, където над 80% от хората са ваксинирани, но страната е в четвърти локдаун.

"Елементарната логика сочи, че този който има сертификат и е ваксиниран, е по-опасен от този, който не е ваксиниран и няма сертификат", категоричен бе Мангъров.

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демократична България" обаче го контрира, като посочи, че половината свят е ваксиниран и това няма нищо общо с конспирациите.

"Сертификатът свидетелства за тест, ваксинация или преболедуване, или наличие на антинела, което важи само в България. Ваксинираните заразяват останалите по-малко, преболедуват по-леко и смъртността е ниска", категоричен бе той.

Практически половината свят е ваксиниран, Европа е ваксинирана около 70%. България стои на дъното, констатира д-р Симидчиев. Той бе категоричен, че ваксините не са 100% решение на проблема с коронавируса, но все пак са най-доброто, което може да се направи срещу коварния вирус към този момент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


697
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те всички го знаят това , но не е политкоректно да го кажеш или не да си Боже напишеш.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахахах дойче юбер але. Геният във всички дисциплини флиза във форма и сега ще разкаже колко сме недорасли за новите арийци.
75
16
 
0
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До Германец работата е булю булю! :D
74
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Мангъров много трепереше и плюеше докато обяснява. Добре ли е? Някак неадекватен е , също като тези които го подкрепят. Да сертификат не е 100% решение, но все пак има ползи от него. Нека да има редовно тестване, а и ваксинираните със сигурност не заразяват толкова много.
73
2
 
23
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Ваксините ще решат проблемите на пенсионната система у нас, но за съжаление ще доведат до задълбочаване на демографската криза сред ваксинираните...
72
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бау е немска овчарка.
71
36
 
9
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 2 години
Мангъров , ти си достоен за лудницата и психиатриата !
70
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕМА: Честите бустерни ваксини носят рискове за имунната система.Според Европейската агенция по лекарствата повтарянето на бустерни дози на всеки четири месеца може да отслаби имунната система.
69
24
 
5
 
! Отговори
Доц. Мангъров е преди 2 години
Достоен за главен асистент.
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Квото беше беше. Тролочетата дофтасаха. Чакайте сега немски рецепти и кучешки суджуци.
67
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тая мумия не е и ли писна да мъти водата ?
66
7
 
34
 
! Отговори
Не преди 2 години
Ваксината в момента как ще е най-доброто щом не спира заразата! Пълно противоремие между изказване и факти!
65
5
 
42
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Прав е Мангъров! Ваксите са ОПАСНИ, защото ваксаните боледуват безсимптомно, но Доказано Заразяват! Пазете се от Ваксинирани! Единственото, което ПАЗИ Е ПРАВИЛНО НОСЕНА МАСКА, КОГАТО Е НУЖНО.
64
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53Не е вярно това! Ваксинираните разнасят заразата много повече защото са заразени от ваксината. В началото не помниш ли че всички набодени трябва да стоят 2 седмици в карантина? Това много бързо го забравихте. Освен това преболедувалите хора не могат да се заразят защото имат естествен имунитет за разлика от надупчените дето са вече с унищожен естествен имунитет. Набодените са в пъти по-опасни.
63
3
 
23
 
! Отговори
Аз съм с преди 2 години
Мангъров и Ноле - а вие?! да ги помитаме, времето за разговори приключи!!
62
1
 
12
 
! Отговори
Всеки сам преценя преди 2 години
Дали да живее или да умре. It's a free country...
61
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е безспорно много добър лекар.Неговите съвети и мнения не са маловажни.Но светът се променя.Променя се и медицината.Появява се ново поколение медици,животът тръгва по нов път.Нека Мангъров не е категоричен в мнението,че това се прави да бъдат мачкани хората.Недостойно е.
60
6
 
38
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Доц.Мангъров е достоен за здравен мин.А Симидчиев е достоен за депо битови отпадъци.
59
3
 
32
 
! Отговори
Коп преди 2 години
Ако така начеченият "зелен сертификат " се дава на хора , които са ваксинирани или преболедували , но те могат пак да се заразят (не е толкова важно по-рядко или по-често, със симптоми или без симптоми)като във същото време може да сеят и зараза, имайки право да се движат, да се събират и да не спазват всички противоепидимични мерки, то тогава е логично този сертификат е логично да бъде определен не само като бесмислен,но и като много опасен фактор за неконтролируемо разнасяне на вире спазват
58
36
 
9
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Мангъров много обича да е в медиите и ще говори всичко, за да е там. :D