Бързите антигенни тестове почти веднага откриват COVID-19

Омикрон преминава много бързо през тялото
20 яну 2022 09:52, Ния Христова
35
Бързите антигенни тестове почти веднага откриват COVID-19
Снимка: БГНЕС
Бързите антигенни тестове обикновено откриват веднага заразата с COVID-19. Заболяването от щама Омикрон обаче се развива много бързо и тест трябва да се прави през първите четири дни от появята на първия симптом, обясни вирусологът Евгений Тимаков, цитиран от БГНЕС.
 
"Бързите тестове откриват коронавирус, включително Омикрон, ако тестът е направен правилно. Факт е, че щамът преминава много бързо в тялото, причинява заболяване със светкавична скорост, така че ако тестът се направи, когато симптомите вече отшумяват или изчезват, тогава тестът ще бъде отрицателен. Следователно въпросът тук не е само в тестовете, а във времето на вземане на пробата. Трябва да тествате през първите четири дни от заболяването от момента, в който се появи първият симптом", каза той.
 
Експертите продължават да събират данни за наличието на Омикрон, за да се установи кога вирусът е доминиращ при заразените. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Кво ви пука, дали имате оМикрон в тялото ,щом е безсимптомно? Спирайте вече тестовете ,като в Англия!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изложиха се - политици, медици, учени, журналисти...Безмозъчно, сляпо подчинение на неизвестни авторитети. Точно така са действали фашистите и са унищожили маса народ - с малодушието и съдействието на немислещите! Неработещи тестове; комбинация от лекарства, която убива; експериментални ваксини, които разрушават естествения имунитет; принуждаване за ваксиниране, дискриминация;манипулация и агитация от всякакви нагаждачи...Когато разумът спи, сънят ражда чудовища!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестовете нямат никакво значение ако човек не се разболява... Ако човек има имунитет, това означава, че вируса не му действа на здравето... Може всеки ден да се заразява... Тези тестове са абсолютна измама точно заради това... Елементарно Уотсън...
23
1
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Статията платена реклама ли е???
22
1
 
6
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Нямам НИКАКВО намерение да си правя какъвто и да било тест или пък ваксина! Просто няма свисъл от това, освен да пълните джобовете на други, а нашият да се изпразва!
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Да, точно така. Бързо да те тестваме, докато не си оздравял, че да попълним статистиките и да викаме колко много болни има.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създателят на PCР теста казва, че той не е диагностичен инструмент, а метод за анализ. Ама нашето бай gaньо не прави разлика между диагностика и анализ.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай да видя дали съм разбрал. Трябва да се направи тест много бързо, защото ако отшумят симптомите вече ще е отрицателен теста, тоест си оздравял. И за чий ми е да се тествам ако съм добре и ако се оздравява бързо от Омикрон защо ме карате да се тествам избощо? Не трябва ли тестовете да са диагностичен инструмент ако състоянието на пациента го изисква. Тоест болен си, не оздравяваш, състоянието ти не се подобрява, тестваме те за да знаем какво лечение да назначим. Иначе какъв е смисъла?
18
0
 
2
 
! Отговори
офф преди 2 години
До Фют Множествено число не се образува с "Й"...фд !!!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какви са симптомите???
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе да.
15
5
 
15
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Само *** които не знаят нито един чужд език и не могат даже да ползват "google scientific articles search",а четат само Бг сайтове списвани от тройкаджий по Български филология още вярват ,че антигенните и пср тестовете хващали вирус.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много опасен вирус, че даже сигурните тестове го хващат само в началото. Всяка кашлица и хрема ковид.
13
2
 
3
 
! Отговори
До некой преди 2 години
Си боже какъв искам ИД иот! Вземи се хвърли под влака още сега! Вирусът не е изолиран, защото те направо си го пуснаха ей така от Китай и нямаха никакви намерения да го изолират. Но то си един мейл пещерняк, който живее извън реалността и не следи новините
12
7
 
11
 
! Отговори
нЕкой преди 2 години
Гледам има още слабограмотници, които твърдят че вируса не е изолиран все още. Изобщо не знаят как се изолира вирус, ама важно е глупости да се пишат. Отделно за антигенните тестове и пср-ите обясняват как не хващали коронавируса. Е*бати *** племе
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 Вирусите не са жив организъм и не може да се броят нито за живи нито за умрели. Това е низ от инструкции който за да се възпроизвежда му трябва жива клетка. Сам по себе си вирус нищо не може да направи и за това не е жив. Жив организъм се счита такъв който може сам да се възпроизвежда.
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След измамата с PCR тестовете дето броят грипа за корона нямам никакво доверие на тестовете. От една лъжа на друга.
9
4
 
13
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Защо да си правя тест при симптоми на химическия пневмонит на СЗО? Запуквам се на МС, Карамфил, Пелин, зелева чорба + Изопренозин. Варианта за по бруталните е вино с люти чушки, греяна (Т)ракия с черен пипер и краката в гореща вода с английска сол, Калиев Перманганат и домашен оцет. Ще ме хванете за шлифера да си правя тестове и да ходя в болница.
8
4
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
ПисОар теста изкарва положителни киви,банани,мандарини !!!!Опит от трима италиански вирусолози в лаборатория ..В САЩ същият тест не се използва от 21.07.21 г.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това аз го повтарях 1 година преди тоя дъртия да го каже, но никой не обръщаше внимание. Нали все пак доктор трябва да го каже за да се повярва