Бързите антигенни тестове почти веднага откриват COVID-19

Омикрон преминава много бързо през тялото
20 яну 2022 09:52, Ния Христова
35
Бързите антигенни тестове почти веднага откриват COVID-19
Снимка: БГНЕС
Бързите антигенни тестове обикновено откриват веднага заразата с COVID-19. Заболяването от щама Омикрон обаче се развива много бързо и тест трябва да се прави през първите четири дни от появята на първия симптом, обясни вирусологът Евгений Тимаков, цитиран от БГНЕС.
 
"Бързите тестове откриват коронавирус, включително Омикрон, ако тестът е направен правилно. Факт е, че щамът преминава много бързо в тялото, причинява заболяване със светкавична скорост, така че ако тестът се направи, когато симптомите вече отшумяват или изчезват, тогава тестът ще бъде отрицателен. Следователно въпросът тук не е само в тестовете, а във времето на вземане на пробата. Трябва да тествате през първите четири дни от заболяването от момента, в който се появи първият симптом", каза той.
 
Експертите продължават да събират данни за наличието на Омикрон, за да се установи кога вирусът е доминиращ при заразените. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и никой да не си е правил изследвания, те пак изкарват 11 000 случаи. Не си правете тези неловки и неразумни изследвания! Те са пълна гавра от страна на медиите за да видят дали ще се вържете и дали наистина ще отидете да правите тези неща!
5
2
 
21
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Защо изобщо трябва да се тестваш, след като симптомите отшумяват ? А ако го караш безсимптомно ? Или целта е да свикваме постоянно да се тестваме ?
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се връзвайте на тези глупости! Те се гаврят с вас! Не си правете тези странни и отвратителни процедури!
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам спомен за началото, когато излизаха разни НОЩ-и пред ВмА да ни информират и нтвърдяха, че този вирус е напълно непознат, никога не сме виждали подобно нещо, а тестовете се появиха неочаквано бързо и някак спонтанно. Още нямаше маски по магазините-дефицит. Вируса още не беше изолиран, а вече-тестове и то много надеждни и масово предлагани за най-надеждната диагностика на света.. Не е ли странно?
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко струват, че се налага през ден да си правя?
1
4
 
21
 
! Отговори
Ф.т преди 2 години
Тотална лъжа.Антигенните тестове хващат ВЪЗПАЛЕНИЕ така работят .А Фаучи си призна ,е ПСР не хваща ковид а сега ? Им ли изобщо пандемия?