Болница отказва да даде досието на починал на близките му, отказва и аутопсия

Сигналът за случая е подаден към Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 яну 2022 07:15 | 21 яну 2022 07:00, Анисия Иванова
258

Болница отказва да издаде медицинското досие на починал пациент на неговите близки. Сигналът е на зрител на Bulgaria ON AIR.

Въпреки многократните заявления до Многопрофилната болница във Враца за получаване на документите, досега опечаленото семейство има само откази. От лечебното заведение отказали да извършат и аутопсия.

68-годишният Димитър е трябвало да бъде хоспитализиран в кардиологичното отделение в болницата във Враца. Ден преди това се оплаква и от задух в гърдите и отива в Спешния център. Изследва се за Ковид-19 и се оказва положителен.

"Беше ни обяснено, че ще постъпи в кардиология и там ще бъде лекуван и за Ковид-19. Впоследствие линейката е откарана в Ковид отделение към болницата и там е лекуван", разказа дъщерята на починалия мъж - Мая Ангелова.

Тя е категорична, че той не е имал никакви характерни симптоми на вируса. На следващия ден жената се чува по телефона с баща си, който я уверил, че се чувства много добре. На третия ден Мая не успява да се свърже с него, тъй като рязко се е влошил и е с кислородна маска. Настанен е в т.нар. интензивна стая и трябвало да се предадат всички негови вещи на близките.

"Връщат му се пижами, потници, бельо, телефон, ключове, пари, дори зъбната му протеза ни е върната", сподели още Мая.

Десет дни по-късно от болницата съобщават за смъртта му. Вече месец Мая настоява да получи всички документи за лечението на баща си, но това не се случва.

"Този саботаж от документи и лъжи от болницата започна от смъртта на баща ми. Имам официален отговор от Медицински надзор, в който това се разрешава. Бяхме лъгани от болницата, че такова нещо не се прави", изтъкна дъщерята.

Медицинският надзор също се задейства по случая, но от болницата твърдят, че не са получавали писмо и от тях. В поредния опит за получаване на медицинските документи, се намесва и полицията, съобщава Bulgaria ON AIR.

И отново беше обяснено, че за тази информация трябва да се подаде заявление - нещо, което вече няколко пъти е направено от близките. Дългоочакваните документи ще бъдат предадени днес на Мая, а по случая се води следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие пък толкова ли не вярвате, че човек с Ковид може да се влоши внезапно, независимо първите дни, ако човек е добре няма да търси медицинска помощ. Никой не ги убива, пълни глупости, като не ти достига кислорода, ти го набавят... Има прекалено много болни и няма възможност за много внимание.
119
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко специалисти има под статиите, пък нямало медицински персонал. Как да има, като всички квалифицирани кадри коментират под статии.
118
2
 
28
 
! Отговори
БЛС-то преди 2 години
нема ли да се изкажат по въпроса? На какво основание отказват на близките?Няма да се изкажат тюф леците, те са заети с погването на Мангъров и с трупането на кинти от лъжите
117
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взимайте цинк от самото начало, не чакайте влошаването!
116
18
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Лекар136, абе ти сега не обяснявай на гугъл специалистите, те всичко знаят и докторите са им виновни
115
1
 
27
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Това е белата мафия
114
1
 
36
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
В цялата наша болница във Враца работят общо 3 медсестри пенсионерки. Останалите емигрираха в Норвегия там вече плащат по 4500 евро за медсестра, а тука е по 400 евро!
113
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видин , Враца ,Велико Търново - болниците им са под всякаква критика
112
32
 
11
 
! Отговори
Потърпевшите преди 2 години
Коментаторите на тази статия да поработят в ковид отделение, и без това няма кой,Тогава всичко ще е наред!
111
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички лекари във враца да се уволнят!
110
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте болниците те ни убиват!
109
4
 
57
 
! Отговори
Станишката преди 2 години
В Ковид отделенията няма персонал, хората буквално се оставят в безпомощно състояние в интензивните отделения с извинение! Който е виждал истинско интензивно знае каква е разликата. С нормални болници и доболнично лечение щеше 80% от тези хора да са живи! Целия Ковид цирк е престъпление!
108
6
 
57
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Спомням си как Татяна Лолова почина,като я вкараха втори път в ковид отделението.Искала да си ходи,да избяга,връзва ли я-ама това било от ковида,така се увреждал мозъка!Бля,бля!И защо скачат от прозорците.Става ли ви ясна картинката!?
107
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички болници трябва да бъдат разследвани и осъдени!
106
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хей, 121, тя здравната система потъва от доста години и това засега има най-малко общо с все още загадката ПП. В оправдание на явно любимия ти ББ - само 10-12 години от потъването е свързано с негоНо всеки народ си заслужава управляващите и здравната система :(
105
3
 
15
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
До 1 Все пак Продължаваме промяната
104
8
 
39
 
! Отговори
Ковид убийци преди 2 години
В никакъв случай не постъпвайте в Ковид отделение,ако искате да живеете.Навън имате повече шансове.Ще ви включат на ударни дози кислород който къса алвеолите на белите дробове,интубация и смърт.Масово си заминаха хора по този начин,ние не сме прости,всичко е видно,не вкарвайте близките си в Ковид отделенията.Има риск,да но риска да живееш далеч от белите фашисти е далеч по малък за съжаление от колкото да умреш за да източат едни пари през теб.
103
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дааа и на нас не ни дадоха епикриза от св.Каридат Пловдив, но прибраха парите. Здравната система е за сериозен ремонт.
102
4
 
20
 
! Отговори
1 преди 2 години
КИРЧО ИМА САМО ДВЕ ЗАДАЧИ ОТ ТЕЗИ,КОИТО ГО НАЗНАЧИХА-МАКЕДОНИЯ В ЕС И ПРИЕМАНЕ НА ИНСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ.Както виждате всичко друго в държавата е оставено на автопилот.Положението е същото като при Виденов просто сега имате някакви спестявания,които ви дават сигурност,а тогава нямахте
101
13
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
96, пич, аз се подигравам с тъпотиятана гугъл специалистите