Болница отказва да даде досието на починал на близките му, отказва и аутопсия

Сигналът за случая е подаден към Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 яну 2022 07:15 | 21 яну 2022 07:00, Анисия Иванова
258

Болница отказва да издаде медицинското досие на починал пациент на неговите близки. Сигналът е на зрител на Bulgaria ON AIR.

Въпреки многократните заявления до Многопрофилната болница във Враца за получаване на документите, досега опечаленото семейство има само откази. От лечебното заведение отказали да извършат и аутопсия.

68-годишният Димитър е трябвало да бъде хоспитализиран в кардиологичното отделение в болницата във Враца. Ден преди това се оплаква и от задух в гърдите и отива в Спешния център. Изследва се за Ковид-19 и се оказва положителен.

"Беше ни обяснено, че ще постъпи в кардиология и там ще бъде лекуван и за Ковид-19. Впоследствие линейката е откарана в Ковид отделение към болницата и там е лекуван", разказа дъщерята на починалия мъж - Мая Ангелова.

Тя е категорична, че той не е имал никакви характерни симптоми на вируса. На следващия ден жената се чува по телефона с баща си, който я уверил, че се чувства много добре. На третия ден Мая не успява да се свърже с него, тъй като рязко се е влошил и е с кислородна маска. Настанен е в т.нар. интензивна стая и трябвало да се предадат всички негови вещи на близките.

"Връщат му се пижами, потници, бельо, телефон, ключове, пари, дори зъбната му протеза ни е върната", сподели още Мая.

Десет дни по-късно от болницата съобщават за смъртта му. Вече месец Мая настоява да получи всички документи за лечението на баща си, но това не се случва.

"Този саботаж от документи и лъжи от болницата започна от смъртта на баща ми. Имам официален отговор от Медицински надзор, в който това се разрешава. Бяхме лъгани от болницата, че такова нещо не се прави", изтъкна дъщерята.

Медицинският надзор също се задейства по случая, но от болницата твърдят, че не са получавали писмо и от тях. В поредния опит за получаване на медицинските документи, се намесва и полицията, съобщава Bulgaria ON AIR.

И отново беше обяснено, че за тази информация трябва да се подаде заявление - нещо, което вече няколко пъти е направено от близките. Дългоочакваните документи ще бъдат предадени днес на Мая, а по случая се води следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баща ми ,на 63 години,почина по същия начин.Постъпи в болницата,дори си говорехме как ще излезе,внезапно решиха да го преместят в Пловдив ,в Ковид отделението,лъгаха че там имало повече опции да му дават кислород,сано се обади да ми каже че може и да не се върне от там,и така и стана.След което му взеха всичко,телефони,вещи,и се попна с лъжите.,интубираха го,всички органи отказаха и си замина за две седмици.Не ходете в Ковид отделенията,ако трябва избягайте ,за да живеете.Там ще Ви убият!
99
54
 
9
 
! Отговори
Преди няколко преди 2 години
Години една жена от Перник(от малцинството), обвиняваше по ТВ лекарите за смъртта на детето си от морбили.А тя не си беше направила труда да го заведе за ваксинация.Така и с тази дъщеря,Всички други са и виновни,само не и тя.
98
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Византийците не успяха, османците не успяха, руснаците не успяха НО жалкия фигурант и шaйкaта му ще затpият България
97
5
 
42
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Типичен случай на смърт от "ковид", положението в нашите болници е трагично, така се прави стъкмистика ппо целия Свят, но в България това е на висота, лека му пръст на човека
96
4
 
45
 
! Отговори
Абе преди 2 години
В кардиология да си бяха направили изолатор, сектор за сърдечно болни с ковид. В останалите отделения също.Обаче, как да стане това? Нито лекарите достатъчно, нито сестрите, нито санитарите. Защо ли? Погледнете 30 години назад. Хората умират точно заради неправилно лечение на основното заболяване. Лекува се само ковид.
95
2
 
43
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
То е ясно- Убит от немърливост и лоша система!!! Бог с всички добри хора
94
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това в последните 2 години се случи с адски много хора! Защо ли? За да получим едните пари. Браво на всички доктори..... как не ги е срам? Откога загубиха морал, ценности?
93
3
 
60
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Анонимен, ти мислиш ли изобщо или говориш наизуст? Работата е сбъркана още изначално. В ковид отделение, където лекарите са на ротационен принцип, в най - добрия случай може да са инфекционисти, но не и такива, по профила на основното заболяване на човека. Както е и този случай. Лекуват ковид, но острото, спешно заболяване на човека е инфаркт примерно. Кой лекува инфаркта? Хирурга, който по график дава дежурство в ковид отделение? Неглижира се инфаркта, а се лекува ковид! Безумно.
92
43
 
13
 
! Отговори
Гацо Порът преди 2 години
В държавата на антиваксърете-русофили е така. Мре се по най-различни начини. Начини по които не се мре в другите нормални държави от ЕС. И се мре на години, на които в другите нормални държави хората си работят. Същото като в матушката. Един професор от ВМА ви казвашепо талавизорът, спазвайте мерките и се ваксинирайте, защото ще дойде момент, когато ще има къде да лежите но няма да има кой да ви лекува. Но популацията на мангъроидите не вдяват, и все още не вдяват какво е рекъл професорът...
91
3
 
20
 
! Отговори
до 103 преди 2 години
Друже ти си жалък, дето за щяло и нещяло пишеш твойте глупости. Жалката тиква какво остави в наследство след 12 г. според теб, забравили хората как седяха по стълбите на болниците и умираха, а КПП-тата дето ти беше направил да не можеш да шавнеш. Стига с тези жалки слова, дотягаш на всички. Мисли си го, усещай си го, но не се излагай повече под всяка статия.
90
2
 
51
 
! Отговори
реалист преди 2 години
ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ(нарочно или не ) В БГ БОЛНИЦИ БЯХА УБИТИ ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ХОРА.Къде заради липса на техника,къде от недостиг на персонал,къде от немарливост,но това не може да бъде европейска държава,а някаква пародия на държава
89
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избиват ни последните 30 години както турчин не е!
88
0
 
53
 
! Отговори
До 106 преди 2 години
Ако си фалшиво положителен с Ковид, но с инфаркт, влизаш да те "лекуват", в Ковид отделение... После що имало много жертви "на Ковид"!? Браво бе, дофторе! Така ли "лекувате" хората? Всички сте за прокурор, а не Мангъров!
87
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да престанат с тези лъжи и сега лъжат по БНР. Убивате хората, това е истината.
86
41
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, че щом е положителен за ковид, ще е в ковид отделение. Да не искате да го вкарат в кардиология и там да изпозарази всички? Просто е изтеглил късата клечка човека.
85
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От текста се разбира, че човекът е още жив, а му вземат всички вещи чак до зъбна протеза и ги връщат на близките. Значи е истина това, че държат болните голи и ги третират като предмети. И после що се хвърляли от етажите.
84
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалкия фигурант и шaйкaта му без да се прикриват извършват геноцид над българите!!!
83
3
 
35
 
! Отговори
Сериозно преди 2 години
Така... За всичко е "виновен" Мангъров, вкл., че има различно мнение и затова и прокуратурата се заема с него за "всяване на паника"! Щото няма проблем с пачките и кюлчетата в чекмеджето, бащата на шефа им, съдружник в Жоси, Магнитски на шефа на шефа им и десетките Ковид "специалисти" по телевизорите, които "въобще" не всяват паника... И кой знае колко клетници с инфаркти, постъпили в болниците, "лекувани" за Ковид и влезли в мрачните стъкмистики, като починали "от Ковид"...
82
4
 
23
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
В момента в БГ се води една 1фашистко1-1дискриминационна1 политика целяща да превърне населението в една 1идиотско1-1робска1 1маса1ц Права за 1мангалите1, който крадат и изнасилват, права за лекарите, които за няколко гроша убиват безнаказано, чрез неправилни лечения, криейки информация, права за полицаите, които са се слели с престъпността, имунитет за управляващи и изпълнителна власт, за да вършат безнаказано престъпления! Кога най-накрая ще се събудят тия български 1овце1?
81
2
 
25
 
! Отговори
до Лекар преди 2 години
Ако си лекар, какво стоиш още в този форум, почивай си или отивай на работа, че приличаш на безработен, информиращ се по медицински въпроси от google