Децата с коронавирус са 18 пъти повече от миналата есен

Очаква се сериозен ръст и на възрастните с вируса
186
Децата с коронавирус са 18 пъти повече от миналата есен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Основният голям скок на нови случаи е във възрастовата група 10-14 и 15-19 години. Децата направиха 18 пъти рекорд по заболеваемост спрямо миналата есен.  Това заяви математикът Лъчезар Томов пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите му разпространението на COVID-19  минава първо през децата и после при възрастните.

 "Сега очакваме скок и при възрастните - тази или следващата седмица. Причината е, че не знаем реалната цифра на хората, които са ваксинирани. Изглежда, че реалните сертификати са не повече от 70-80 процента, защото процентът болни, които влизат в болница, е висок в сравнение с другите държави. Около 20-23 процента от хората в България наистина са ваксинирани", посочи Томов.

Според него броят на смъртните случаи ще се увеличи. "Досега починалите са близо 33 хиляди. Неофициално тази цифра се умножава по 2 - което означава, че смъртните случаи са над 60 хиляди", каза той.

"Надявам се до две седмици да има спад на заразените до две седмици. За това ще помогне и онлайн обучението. Има ли спад при децата, ще има и спад при възрастните. Петата вълна няма да е много дълга - след март едва ли ще продължи", подчерта Томов.

 


186
Още по темата: децакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
1
 
! Отговори
Нормално преди 3 месеца
На най-умната нация в света къде да са децата? Първо в болницата, а после в гробищата. Е, което оцелее бяга във ваксинираните държави.
166
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да децата са 18 пъти повече щото до преди няколко месеца не се тестваха деца за нищо. Ако си спомняте или може би селективната ви памет не ви го позволява, но аз си спомням деца до 12г можеха да минават граница без тест, да влизат в магазини без маска итн до тази есен. Реално започнахме да ги маскираме и тестваме от 5 месеца насам и видиш ли почнахме да намираме случаи на деца преносители щото те не боледуват. И какво излезе сега? Голямата трагедия, че децата го карат безсимптомно!
165
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Близките ни умират и от други болести, умират и от липса на медицинска помощ, и от отказана медицинска помощ, и от некачествена медицинска помощ, и от липсата на лекарства, и от скъпи лекарства. В обществото ни не се води разговор за реформиране на здравеопазването. Броят се само умрелите от един сравнително безобиден вирус. Ако беше чума или холера, при тези мерки да сме изпукали масово.
164
1
 
5
 
! Отговори
Анти Тяло преди 3 месеца
Камелия Цветанова (автор на статията) Цялата Ви статия е смукане от пръстите, айде намерете си работа и дръбкайте глупотевини!!!
163
1
 
7
 
! Отговори
45646 преди 3 месеца
"Децата с коронавирус са 18 пъти повече от миналата есен" То щото миналата есен имаше масово тестване на деца нали? Умирате да всявате паника...
162
1
 
2
 
! Отговори
до всички преди 3 месеца
Ако надупчат децата ви,не чакайте внуци да имате.
161
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И как точно се установява след като тестовете не са ***?
160
5
 
4
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 месеца
'Децата с коронавирус са 18 пъти повече от миналата есен'==== Най-после добра новина! Това означава че вече ще са надеждно и дългосрочно имунизирани и ще са естествен щит, за предпазване на възрастните. Можеше да стане и много по-рано ако не затваряха училища. И ако нямаше локдауни и мерки за здрави и млади хора. Но явно не бе изгодно за корумпираните.
159
3
 
2
 
! Отговори
до 160 преди 3 месеца
Нарочени, кажи на двете деца дето са в Пирогов в тежко състояние
158
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
т.е. ако е имало 1 нарочено като болно дете ( а реално само с положителен фалшив пцр ) а сега имаме 18 нарочени за положителни безсимптомни и това прави 18 пъти повече ... по мое мнение кунчев и компания трябва просто да бъдат избити
157
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тиъ ша ми надупчат ччаавeeeeaaтъ.
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
малиййййй
155
4
 
13
 
! Отговори
Един от вас преди 3 месеца
Искат да надупчат всички, включително децата, защото само така могат да наложат новата финансова система. Цифрова валута. Кредит за подчинение и послушание. Пълен и тотален контрол над нас, обикновените хора. За тях ние сме роби, дори и в момента работим за шарена хартия. Призовавам Ви , хора, не се подчинявайте на тези шепа психопати, които се изживяват като богове!
154
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според планчето на министър- фармацевтката във Варна сме в зелената зона и не се налагат мерки. Това е виц, накакъв абсурд, тук всеки трети е болен!
153
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Престанете да лъжете хората!
152
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най- голямата имитация на мерки! В училищата няма ефективен образователен процес- празни часове, часове със заместващ учител, който е с друга специалност, многократно карантиниране, хаос, хаос...В учрежденията е същото, служители не се карантинират като контактни, защото няма кой да вдига телефона. И това ми било управление на криза! Правим се, че нищо не се случва и си докарваме евтини политически дивиденти...Тотално абдикирала сържава, бутафорни министри!
151
1
 
0
 
! Отговори
факт преди 3 месеца
До Анонименсъпътстващи заболявания които не се лекуват!
150
3
 
6
 
! Отговори
филип ейджи преди 3 месеца
миналата есен имаше ли грип!?
149
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тва ковид, като не сте го пипнали с ръка го няма. Какво ще обясните на близките, които загубиха роднините си? Няма ги и това е, няма ковид-той е една хрема.
148
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цитат: "Досега починалите са близо 33 хиляди. Неофициално тази цифра се умножава по 2 - което означава, че смъртните случаи са над 60 хиляди", каза той. >>>> Е, сега е по две, а имаше време, когато трябваше да се умножава по три, както бе през ноември 2020 година. Това всъщност е надвишената смъртност, която е над 60 хиляди човека и може доста точно да се определи от реалните статистики на НСИ.